Astrids Aanbod

online, offline, groepsverband, exclusief

Veel mensen voelen weinig ‘Zon’ in hun leven

Dit komt vaak voort uit de overtuiging dat je jezelf niet goed genoeg vindt.  Ik noem dit perfectionisme. Het is de neiging om continu jezelf te willen bewijzen en de angst om fouten te maken.

Zelf heb ik jarenlang geleefd vanuit deze angst om niet goed genoeg te zijn. Deze angst, die eigenlijk ten diepste niets anders is dan een twijfel aan je bestaansrecht, zorgt ervoor dat je niet leeft, maar vooral overleeft.

Er komt in je leven een moment dat je beseft: Zo wil ik niet verder. Dit kan niet de bedoeling zijn. Het moet anders kunnen. Ook ik ging op zoek naar antwoorden en ik ontdekte manieren om te stoppen met het saboterende gedrag dat mijn leven verpestte.

Het resultaat van mijn zoektocht heb ik opgetekend in mijn boek PRIMA is Perfect, waarin je in 5 stappen (met de PRIMA-methode) leert hoe je je perfectionisme kunt loslaten. 

Omdat leren uit een boek niet meevalt, heb ik in de loop der jaren diverse online programma’s ontwikkeld om je hierin te begeleiden, zodat ook jij anders in het leven komt te staan. Deze programma’s heb ik in 2019 allemaal ondergebracht op 1 plek: De Zonnebank

In de Zonnebank brengen we meer Zon in je Leven.

Hier kun je heel concreet aan de slag om je perfectionisme en faalangst af te leren.

Ik heb zelf ervaren dat bewustwording en praten over gevoelens, emoties en problemen niet voldoende hielpen om echt te veranderen. Het is een mooie start. Maar er komt een moment dat je beseft: Jajaja, ik WEET het nu allemaal heel goed, maar ik merk nog niet echt dat er wat verandert in hoe ik me voel over mezelf.

En dat is cruciaal. Want pas wanneer je bij je gevoelens komt (dit vinden de meesten doodeng), kan ook het gevoel over jezelf veranderen e dan kunnen je eigenwaarde en zelfliefde gaan groeien. En uiteraard gaan dan ook dingen in je leven veranderen. Echte verandering start dus van binnenuit. Als jij de zon van binnenuit gaat voelen, ga je steeds meer  stralen en, zullen de omstandigheden in jouw leven ook meer en meer de zonnige kant opgaan. 

Alles is energie. En zo werkt het nu eenmaal.

1-op-1 is voor mij niet langer meer de enige manier om topresultaten te behalen

 

Wat je gelooft, is waar.

 • Jarenlang geloofde ik dat ik alleen 1-op-1 met mensen kon werken.
 • Jarenlang geloofde ik dat online minder effectief is dan offline.
 • Jarenlang geloofde ik dat ieders probleem uniek is.

Alledrie zijn voor mij niet langer waar. De kern van de problemen die ik in mijn werk met honderden 1-op-1 cliënten en nog eens duizenden mensen online tegenkwam, bleek steeds hetzelfde: Mag ik er zijn? Heb ik bestaansrecht? Ben ik goed genoeg?  Weliswaar zijn we uniek, maar onze angsten zijn blijkbaar behoorlijk universeel.

En gaandeweg heb ik ontdekt dat mensen online net zo goed diepgaande transformaties ervaren als wanneer ik bij ze in de buurt ben.
En dat ik in groepen net zo goed kan werken als met mensen 1-op-1. Ik ben hier heel dankbaar voor. Dit betekent dat ik heel veel mensen tegelijk effectief kan helpen op een laagdrempelige manier. 

Bijkomend voordeel is dat ik door mijn gevoel te volgen eigenlijk spelenderwijs een community heb gecreëerd van mensen die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en ervaren hoe leuk het is om dat samen met anderen te doen. Samen leren, ervaren en ontdekken blijkt enorm te werken. Het maakt dat er nog sneller nog meer groei ontstaat bij de deelnemers. Vooral als mensen echt voelen dat ze onderdeel uitmaken van een ‘community’, van een gemeenschap van mensen die hetzelfde meemaken of dezelfde interesses en angsten hebben. Het menselijke in jezelf herkennen via de ander. Dat is magisch en schept een diep gevoel van verbondenheid. 

 

We gaan slapend door het leven

Hypnos (Grieks: Ὕπνος”) betekent ook letterlijk: slaap! 

Dankzij hypnose heb ik ontdekt dat het mogelijk is om jou uit je ‘slaapstand’ wakker te schudden. Ik zie om me heen dat vooral vrouwen een diepgewortelde overtuiging hebben dat ze niet goed genoeg zijn. Ze rennen maar door om zichzelf te bewijzen. Ze maken zich klein om afwijzing te voorkomen. Ze pleasen tot ze erbij neervallen. En continu dat gevoel van schuld en falen. Het houdt maar niet op. Wat een nachtmerrie!

Totdat je ontwaakt uit de illusie die je gevangen houdt. Ik gebruik hypnose dan ook niet om jou in slaap te brengen, maar om juist de realiteit, de waarheid stevig tot je te laten doordringen: Je bént al perfect! En als je dat leert voelen, kun je écht beginnen met leven. 

Losse hypnose- en hypnotherapiesessies

Dit soort sessies geef ik nog slechts in beperkte mate 1-op-1. Zonnebankers (oftewel abonnees van De Zonnebank) die minimaal 6 maanden lid zijn geweest, kunnen altijd een aanvraag indienen en ik kijk dan in overleg of ik iemand een sessie inplan of deze persoon bijvoorbeeld doorverwijs.

1-op-1 begeleiding in trajectvorm

Wanneer je deelneemt aan het programma ‘Stap in de Rol van je Leven’, kun je ook kiezen voor de variant met 1-op-1 hypnose- of hypnotherapiesessies. Meer over dit intensieve 6 maandenprogramma lees je hieronder. 

Stap in de rol van je leven

intensief live & online groepsprogramma (start weer in 2021)

 • Voel je je diep van binnen vaak onrustig en leeg, maar ben je een ster in ‘mooi weer’ spelen?
 • Hak je geen knopen door omdat je bij elke gedachte aan verandering -tig beren ziet?
 • Verzin je steeds excuses wachtend op het perfect moment?
 • Weet je diep van binnen dondersgoed dat je jezelf voor de gek houdt terwijl de tijd doortikt?
 • Denk jij vaak voor anderen of laat je je leiden door hun mening?
 • Bevries je door de angst voor tekort?
 • Vraag je jezelf af wel eens af wie je werkelijk bent en wat je hier komt doen?
 • Heb je het gevoel dat je leven betekenisvoller kan zijn dan het nu is?

Dan is dit programma mogelijk wat voor jou.

Ik start begin 2021 weer met een offline versie en een online variant. Wil je hier meer over weten, laat dan even je gegevens achter via de button. Dan hou ik je op de hoogte. 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest