foto: Dorieke Fotografie

Voel jij je (nog steeds) niet goed genoeg?

En ben jij in jouw zoektocht naar jezelf inmiddels:

 • Doodmoe van dat eindeloze geanalyseer, gegraaf en gepraat?
 • Gedesillusioneerd na de tigste training, ceremonie of inwijding?
 • Zat van methodes die maar niet tot de kern komen (bezigheidstherapie)?

Stop!

Je hoeft namelijk niet een andere versie te worden of iets aan jezelf te verbeteren!

Stap uit je rol en ga leven!

Wat heb jij nou te klagen?


Mooi gezin, prachtig huis en een goeie baan. Jij lééft het perfecte plaatje. Dus elke dag vertel je jezelf dat je je niet moet aanstellen. Maar ja, dat is je hoofd.

s Nachts in bed kun je dat gevoel van onrust niet meer onderdrukken. Het malen en piekeren neemt het over. Je schaamt je om het te moeten toegeven… want je houdt liever je ‘ik ben helemaal oké-masker op. Maar je worstelt: 

Jij als partner

De passie is allang verdwenen. Je bent meer ouders dan partners. Je vreest de dag dat hij voor een ander valt. Wat dan????

Tegelijkertijd ben je nu wel samen, maar voel je je eigenlijk alleen. Seks is inmiddels pure routine voor je. OMG, straks ben je samen zo’n oud en grijs verzuurd koppel!

Jij als moeder

De kinderen puberen enorm. Je hebt heimwee naar de gezelligheid van vroeger en wilt zo graag dat ze je in vertrouwen nemen.

Maar in plaats van gezelligheid en samen krijg je vooral rollende ogen en een grote bek. Wanneer je aangeeft dat je dit niet pikt, maakt dat geen enkele indruk op ze! 

Jij als collega

Je zit alweer 4 jaar bij je huidige werkgever. En eigenlijk was je het hier na 2 jaar al zat. Je zoekt continu redenen om te verantwoorden dat je nog blijft.

Maar je kunt toch niet weggaan als je niet weet wat dan wél? Hoe weet je zeker wat de goede volgende stap is? Voor jezelf beginnen misschien? Hoe dan?

Jij en je gezondheid

Je bent enorm bezig met je gezondheid en (strijd tegen) ouder worden. Ook ben je bang om weer op te branden. Dat schijnt vaker voor te komen. 

De kankerdiagnose bij je hartsvriendin heeft erin gehakt. Dat kan jou ook zomaar overkomen! Bij ieder pijntje schiet je meteen in de angst. Die stress is ziekmakend!

Is dit het nou? Het leven?

 

 

Help, ik verzuip!

 

Het is ongelofelijk heftig als je je zo voelt. Radeloos. Machteloos. Klein. Je vergelijkt jezelf met anderen en hebt het idee dat niemand zo worstelt als jij. Zeker gezien je omstandigheden. Je hebt het toch goed en toch dit gedoe!

Weet dat dit geen gedoe is. Er is een reden dat je je zo voelt.
Dit is geen leven. Dit is overleven.
Je kent niet anders, je weet niet beter.

Maar het kan zo anders!

Het is logisch dat je jezelf zo veroordeelt en geen hulp durft te vragen. Dit is wat jij hebt geleerd vroeger. Zo ga je om met moeilijke situaties: Je dopt je eigen boontjes, je klaagt niet. Je vraagt geen hulp. Want dat is natuurlijk het ultieme falen! Alsof je het zelf niet aankunt!

 

Stop. Right. Here.

Het is belangrijk om te beseffen dat je helemaal gevangen zit. Gevangen in trots en slachtofferschap. En het grootste wat je nu kunt doen is toegeven. Dat je vastloopt en hulp nodig hebt.

Het lijkt fantastisch wanneer je de schijn op kunt houden dat je alles nog steeds onder controle hebt. Maar het is toch intens verdrietig als zelfs je beste vriendinnen niet weten hoe het écht met je gaat?

Sterk overkomen is geen kracht. Het toont aan dat je goed kunt vechten, doorzetten en volhouden. Maar al die mannelijke energie heeft een tegenwicht nodig. En dat is nou eens niet je schouders eronder en door. Ja, dat scoorde vroeger thuis punten. Maar vroeger is voorbij!

foto: Dorieke Fotografie

Vroeger is voorbij. Dit is nu.

En dit is jouw kans om (misschien wel voor het eerst in jouw leven) te kiezen voor jou.

Voor het leven! 

Life is a game.

Play it! 

foto: Dorieke Fotografie

Het leven is nooit tegen je

Ook niet als het wél zo lijkt!

Herken je jezelf in het bovenstaande? Weet dan dat dat soort problemen niet de wérkelijke issues zijn.

Je dénkt misschien dat er van alles moet veranderen in je leven:

 • de relatie met je partner;
 • je moederschap;
 • je baan;
 • je gezondheid;

Maar alles in jouw leven is een resultaat. Een gevolg van jouw overtuigingen. En dus is jouw leven je spiegel. Het laat jou haarscherp zien hoe je in het leven staat.

Alles gaat over jou!

Dus ervaar je tekort? Dan doe je blijkbaar jezelf tekort.

Ervaar je eenzaamheid? Dan zie je ergens jezelf niet.

Ervaar je grenzeloosheid? Dan durf je je eigen grenzen niet aan te geven. Waar ben je bang voor?

Dit is confronterend en misschien het laatste wat je nu wilt horen. En dat is prima. Neem gerust alle tijd die je nodig hebt om je verantwoordelijkheid te ontlopen en nog even te zwelgen in machteloosheid en zelfmedelijden. Maar uiteindelijk zul je hier toch op uitkomen.

Want de enige échte waarheid over jou is groots! En natuurlijk is dat nu niet te bevatten. Maar daar kun je stap voor stap aan wennen. En je zult zien: Alles, maar dan ook alles in je leven verandert, als jij verandert. En als jij durft te gaan leven vanuit je werkelijke ik.

Het leven heeft zo zijn eigen spelregels. Onvoorspelbaarheid is er een van. Als jij je die spelregels eigen maakt én oké leert zijn met de onvoorspelbaarheid en verrassingen die er óók altijd zullen zijn, dan wordt het leven een heel ander verhaal!

A FIRMLY GROUNDED
WONDERFUL life 

From hiding …

Geen kind krijgt wat het nodig heeft. Hoe liefdevol en gezellig je jeugd ook was. Ergens zijn je dingen aangepraat over jezelf die je bent gaan geloven

 • Je bent niet goed genoeg.
 • Het is jouw schuld dat … [vul maar in]
 • Je moet liefde/aandacht/waardering verdienen.

Het kan wel een leugen zijn, maar als dit waar voelt, leef je ernaar. En om die pijn niet te voelen, verzin je allerlei overlevingsmechanismen, bv:

Verdoven
Succesvol worden of jezelf verstoppen
Zekerheid afdwingen

In alle gevallen durf je niet écht jezelf te laten zien. Dat voelt onveilig.

to shining!!!

Als je ontdekt dat je je hele leven hebt geloofd in illusies en sprookjes, ben je jezelf natuurlijk even helemaal kwijt. Want ja, wie ben je dan wél?  

 • Blijkbaar niet je rol.
 • Ook niet je beroep of visitekaartje.
 • Niet je lichaam en dus ook niet je ziekte of diagnose

Hoe meer er van je afvalt, des te meer je ontdekt dat er niets is om je voor te schamen of schuldig over te voelen. Zo kun je steeds meer ontspannen tevoorschijn komen.

Dan kom je eindelijk tot leven.
Dan kun je jezelf laten zien zoals je bent.
Dan kun je gaan stralen.

Dan voelt het veilig om je eigen keuzes te maken. Omdat het jouw leven is. En jij bepaalt.

Hoe zorg je nou voor

die stevige, gegronde basis?

Fase I –  Bewustwording

Je leert je eigen gedrag en patronen begrijpen.

Je gaat inzien dat alles in je leven is met een reden.
Alles gebeurt voor jou. Alles wat nu ‘niet loopt’ of ‘niet klopt’, wil jou juist dichterbij Liefde brengen. 

Het wordt je (pijnlijk?) duidelijk hoe jouw oude verhalen en overtuigingen je gevangen houden. Niemand anders dan jij hebt de sleutel.

Wanneer je nieuwe verhalen en overtuigingen aanneemt, creëer je een totaal nieuwe realiteit en beleving. 

De bewustwordingsfase maakt dat je enthousiast wordt om te leren hoe je je overtuigingen, gevoelens en gedachten verandert. 

 

foto: Dorieke Fotografie

Fase II – Breintraining

Hoe train je je brein om een nieuwe realiteit te creëren en jezelf opnieuw uit te vinden? Hoe zet je gevoelens van machteloosheid en slachtofferschap om in (daad)kracht, zelfvertrouwen en zelfliefde?

Effectieve breintraining is niet rationeel, zoals cognitieve gedragstherapie, psycho-analyse of exposure technieken.

Het werkt direct op de gevoelslagen, je onderbewustzijn. Want daardoor ga je je anders voelen. Anders blijft het bij sec ‘weten’ dat je goed bent zoals je bent, maar dan voel je er geen bal van. 

De technieken die ik je leer maken dat je je  steeds beter gaat voelen over jezelf en helderder gaat denken. Je leert door illusies heen prikken en dat je kunt kiezen welke ‘waarheid’ jij wilt leven. Je merkt dat je veel meer kunt kiezen dan je ooit hebt gedacht.

 Fase III – Je wérkelijke identiteit ontdekken

De valkuil van fase II is erin blijven hangen. Dan blijf je jezelf continu verbeteren en doelen stellen. in een poging je beter over jezelf te voelen. Die neiging tot groei zit in de mens, maar als je het nodig hebt voor je eigenwaarde word je er doodmoe van. 

Wil je niet langer tijdelijke pieken, maar duurzaam rust en innerlijke vrede, dan moet je op een goed moment stoppen met jezelf willen verbeteren. Meer doen is niet de sleutel. Nu wordt het tijd om te leren dat je alleen maar hoeft te zijn. 

Dit lijkt bijna een onmogelijke opgave. Totdat je ontdekt wie je wérkelijk bent! 

Deze fase is de meest ongrijpbare van allemaal en ons ego heeft er dan ook de meeste moeite mee. Want hier laat je eigenlijk alles varen wat je dacht te zijn. En dat voelt als doodgaan terwijl je leeft. waarom zou je dat doen? 

Omdat je tot je je herinnert wie je werkelijk bent altijd dat gevoel zult ervaren op de achtergrond. 

Dat er iets mist.

Dat er iets niet klopt.

En dat klopt.

Want feit is:

Je bent Liefde. Je bent God. Net als ik. 

En zeg nou zelf, wat zou  je daar nou aan willen verbeteren?

Op het moment dat je dat aanvaardt, heb je Jezelf écht gevonden. 

 

Elke keer dat jij je herinnert wie je wérkelijk bent,
is een wonder.

Hoe vaker jij je je ware natuur herinnert,
des te WONDERRIJKER je leven!

Jarenlang was ik in de ban van persoonlijke ontwikkeling. Het bracht me veel. Van schuchter, verlegen, onzekere vrouw die haar draai niet kon vinden in het werkende leven, werd ik ondernemer. Mijn bedrijf, boek en methode (de PRIMA-methode) werden een succes. 

Wat cool dat je zoveel kunt DOEN om je beter te voelen over jezelf. 

Ik haalde veel voldoening uit mijn werk in de zelfhulpmarkt. Ik zag hoeveel vrouwen (én mannen) leerden ontspannen door hun perfectionisme en faalangst te ontmaskeren. Maar uiteindelijk ontdekte ik dat je het nooit eçht kunt loslaten. 

Dat vond ik eigenlijk ongelofelijk klote. Want het leek zo fijn, een sleutel om dat wat je niet wilt gewoon te kunnen oplossen. Hup, weg ermee! Beetje naïef misschien. Tja, achteraf is alles gemakkelijk. Ik voelde het écht zo. Ik focuste me vooral op het licht en had een hekel aan schaduw. 

 

Stap in de Rol van je Leven

Een van de leukste dingen om te doen vond ik het live traject: Stap in de Rol van je Leven. Ik geloofde oprecht dat wanneer je de sprong durfde te wagen om je hart te volgen en te doen wat je te doen had op aarde, dat je dan op je pad was. En voor mij was het ondernemerschap mijn ticket to freedom. Dacht ik.

Totdat ik moe werd. Ook hier ontstond weer onvrijheid. Ik ervoer bewijsdrang. De strijd om likes, boekverkoopcijfers, wat scoorde en wat niet. Er ontstond druk. En de lol ging eraf. Ik moest weer presteren.

En op een goed moment ontdekte ik iets schokkends. Als ik heel eerlijk was, had ik heus wel plezier in mijn bedrijf, Maar mijn ware drijfveer bleek toch … erkenning!

Mijn ondernemerschap was een reis op weg naar gezien en gehoord willen worden. Iemand zijn. Een boodschap hebben. Van betekenis zijn. 

Kortom: de bewijsdrang was er nog steeds! 

Even dacht ik dat ik afscheid moest nemen van het hele concept. Ik stond er niet meer achter. Dit was niet wat ik had gehoopt. Ik was gedesillusioneerd.

Dat had dus alles te maken met mijn verwachtingen. 

Ik werd zelfs ondernemer. Stortte me op de zelfhulpmarkt. En had enorm veel plezier met allerlei online en offline programma’s en trainingen, zoals bijvoorbeeld:

Stap in de Rol van je Leven.

Eigenlijk wilde ik vrouwen laten kennismaken met de vrijheid van het ondernemerschap, Dat was namelijk mijn eigen droom.

En die was uitgekomen.

En nu was ik happy, dacht ik. Want ik was succesvol 

Maar … maar … maar.

Terwijl ik dacht dat ik mezelf stevig had neergezet en de rol van mijn leven had gepakt, stortte mijn wereld in, toen ik ontdekte…

Dat de ware reden was dat ik dit allemaal had gecreëerd …

 

dat ik gezien wilde worden.

dat ik iemand wilde zijn.

dat ik serieus genomen wilde worden

dat ik van betekenis wilde zijn in de wereld

dat ik iets achter wilde laten.

 

Nou, niks mis mee, zou je denken?

Misschien niet. Maar voor mij wel.

Want die stevige basis was er helemaal niet. Het was drijfzand. Vergankelijk. 

En toen ik dat ontdekte, stortte het hele kaartenhuis ineen. 

 

 

 

Stap uit je rol en ga leven!

foto: Dorieke Fotografie

Erken het nou maar:

dit kun je niet alleen!

Weet je wat de grootste valkuil is?

Dat je nog jarenlang blijft aanmodderen.
Omdat je vindt dat je het alleen moet kunnen.
Het voelt toch ‘looserig’ als je jezelf niet kunt helpen, toch?

Yep…
Ik weet het!
Ik ken jou!
Als mezelf.
Been there, done that!

Ik heb die route bewandeld.
Niet de short cut genomen, maar alle omwegen.
Omdat ik er niet aan wilde.

Ik voelde me toch al niet goed genoeg.
Dus ik wilde uit alle macht bewijzen dat ik dit heus wel zelf kon.
Niemand nodig. Selluf doen!
 

Wat een tijdverspilling!

Eigenwijsheid is wat anders
dan eigen wijsheid! 

Ik weet het niet voor jou.
Jij weet het niet voor mij.
Maar ik weet wel:
Pas toen ik mijn Eigen Wijsheid leerde voelen en durfde volgen
ontdekte ik dat alleen dát klopt voor mij.

En zo zal dat ook voor jou zijn.
Niemand op de hele wereld kan jou vertellen wat klopt voor jou.
De herinnering aan ‘jouw pad’ leeft in jou.
Tijd om die herinneringen tot leven te brengen.
Om te ontdekken waar jij zielsgelukkig van wordt.

Tijd om het leven en jezelf niet meer zo serieus te nemen.
Een einde aan de zwaarte
Tijd om het leven te gaan zien voor wat het is
Een spel, waarbij je van begin tot eind mag ontdekken, leren en lol hebben! 

Waaruit bestaat de reis?

7 Livedagen

We komen 7 keer live bijeen op wisselende locaties in Noord-Holland. Alles is volledig verzorgd.

Data (09.30 – 16.30 uur)

 • vrij 17 september
 • vrij 29 oktober
 • vrij 3 december
 • vrij 14 januari
 • vrij 4 maart
 • vrij 29 april
 • vrij 17 juni

 

6 Zoomcalls

We komen 6 keer online bijeen voor Q&A, uitwisseling en verdieping.

Data:

 • don 30 september
 • don 11 november
 • don 16 december
 • don 27 januari
 • don 31 maart
 • don 12 mei

Speciale FB groep

Het concept om een training zoals deze, die zowel online als offline is te ondersteunen d.m.v. een supportgroep in deze vorm is megakrachtig.

Delen is helen

Want je hoeft er niets, het is geen verplichting, maar je hebt wel altijd een plek waar je terecht kunt.
Voor vragen, support en een eigen buddy als je wilt.

Kortom, hier vind je je reisgenoten gedurende de hele reis van 10 maanden.

EXTRA OPTIE: De intensieve variant

Het is ook mogelijk om in aanvulling op de bovenstaande onderdelen te kiezen voor de zogenaamde intensieve variant. 

Bij de intensieve variant versterken we de impact van het traject via de livedagen en Zoom-sessies met behulp van 3 individuele hypnotherapiesessies.  

Tijdens de 1-op-1 sessies gaan we gericht werken aan jouw persoonlijke saboterende patronen en aan de overtuigingen die je ondermijnen.

Met ruim 14 jaar ervaring als ‘breinbemiddelaar'(oftewel coach en hypnotherapeut) op het gebied van faalangst, perfectionisme en onzekerheid, ga ik samen met jou deze blokkades effectief opruimen.

We gaan uiteraard aan de slag op het niveau van jouw onderbewuste.

Komend jaar heb ik slechts 7 plekken voor deze individuele trajecten.

Intensief: een enorm cadeau aan jezelf!

Wat je doet, doe je met een reden

 • Daarom lijkt verandering zo moeilijk
 • Daarom is het je tot nu toe niet echt gelukt
 • Op wilskracht heb je het nu al zo vaak geprobeerd

Voel je dat het hoog tijd is om dit alles nu doeltreffend en op het juiste niveau aan te pakken?

Kies dan voor de intensieve variant. Want met mijn 1-op-1 begeleiding garandeer ik je dat je met zevenmijlslaarzen stappen gaat zetten!

Belangrijke reisinformatie

=> Je reisgezelschap

Dit is een mega impactvol traject.
Natuurlijk begeleid ik de reis zelf.
Ik heb het pad immers zelf afgelegd en ik ken de valkuilen.
Ik zet de route uit en begeleid je naar elke volgende stap.

Deze reis is niet voor iedereen.
Maar voor een select gezelschap van maximaal 16 reisgenoten.

We gaan dus aan de slag met een groep die klein en intiem genoeg is om elkaar goed te leren kennen.
Maar tegelijkertijd groot genoeg om de kracht van samenwerking en verbinding supersterk te ervaren.

Samen zetten we een sterk veld neer. Waarbinnen diepgaande transformatie onvermijdelijk is. 

Dit traject vraagt 100% commitment
Het gaat je leven veranderen.
Als je mee wilt, ben je er helemaal klaar voor.
Dan wil je ook die veranderingen, hoe spannend ook.
Want je bevindt je op een doodlopende route. Dat weet je.

De livedagen zijn intens.
Eerlijk. Met elkaar begaan. Respectvol.
Je voelt je gezien, gehoord, gesteund.
Moeilijk uit te leggen.
Niet een kwestie van weten.
Maar des te meer voelen.
Want de energie is voelbaar.
Net als de uitwerking.

=> De online Zoomcalls

Natuurlijk is het het fijnst als je hier ook live bij aanwezig kunt zijn.
Maar soms lukt dat gewoon niet.
Geen probleem. 
Je ontvangt altijd de opname van de bijeenkomst.
Zodat je die kunt terugzien wanneer het je past.
En van tevoren kun je jouw vragen en knelpunten indienen.
Zodat ik je op die punten kan helpen.
En je dus de antwoorden krijgt waar je op zit te wachten.

=> Voor wie?

Ik ga ervan uit dat je al enigszins bekend met een aantal zaken.
Bijvoorbeeld omdat je mijn podcasts of webinars hebt gevolgd.
Of omdat je al Zonnebanker bent 

De piramide van Hawkins,  de Wet van de Aantrekking, je Ware Zelf ontdekken, je energiefrequentie verhogen….

Als er geen belletje gaat rinkelen of je gruwelt hiervan, forget it.
Dan is dit niks voor jou!

Dit is wél voor jou als jij beseft dat jouw leven pas verandert als jij verandert.
Aan de hand van deze beginselen gaan we aan de slag.

=> De inhoud

Eigenlijk wil en kan ik hier niet te veel over zeggen.
Ik werk graag in het moment, zodat ik volledig op mijn intuïtie kan vertrouwen en kan voelen wat er nodig is voor de groep of het individu.  Het programma te zeer vastzetten vind ik te beknellend en dat komt de magie niet ten goede! 

Toen ik begon met ondernemen, kon ik steeds meer bouwen om mijn zelfvertrouwen.

Maar, ik ontdekte dat er meer is dan dat.
Er is iets groters. Ongrijpbaarders.
Het Universum? Intuïtie?
Maakt mij het uit hoe je het noemt.
Sinds ik dit vertrouwen voel in mijn leven, is er zo ongelofelijk veel veranderd!

En sinds ik heb besloten om hier volledig op te vertrouwen, vraag ik ook steeds meer ‘blind’ vertrouwen van mijn cursisten.

Want alles wat ik met mijn hoofd verzin, is niet half zo krachtig als wanneer ik werk op basis van dit vertrouwen.

En aangezien dit precies is wat ik bij jou ook wil bewerkstelligen, dat je ook steeds meer leert te vertrouwen op het leven, op jouw verbinding, op jouw missie, op je gevoel,  zou het vreemd zijn als ik zelf alles helemaal van tevoren vanuit mijn hoofd zou hebben bedacht.

Heb je behoefte aan details, feiten, zekerheid, dan is dit traject gewoon niet geschikt voor jou. Ik heb (hoe spannend je het ook vindt) echt jouw vertrouwen en overgave nodig voordat we van start gaan. 

Een tip van de sluiter kan ik uiteraard wel oplichten, want thema’s die in ieder geval aan de orde komen zijn:

 • Het helen van blokkades (denk aan geldblokkades, niet kunnen ontvangen, uitstelgedrag, faalangst en andere angsten);
 • Het vergroten van je zelfvertrouwen;
 • Het verbinden met je Hoger Zelf en het Universum en je vertrouwen hierin versterken;
 • Inzien dat je zelf je realiteit creëert en dus ook je eigen ideale werkelijkheid stap voor stap kunt creëren.

Onder de praktische tools en technieken die ik gebruik is veel hypnose, NLP, meditatie-achtige toepassingen, energiewerk en storytelling. En ook jij zult verder getraind worden in o.a. NLP om je brein te trainen te doen wat jij wilt ipv geleid te worden. 

Deze tools zorgen ervoor dat de reis niet een rationeel proces blijft, maar dat je onderbewuste patronen echt gaan shiften.

Daarnaast gaan we tijdens deze reis intens profiteren van de kracht van de groep en intentie. Iets waarmee ik afgelopen jaar veel wonderbaarlijke ervaringen heb opgedaan in mijn eigen “Power of Eight-groep” naar aanleiding van het gelijkgenaamde boek van wetenschapster Lynn McTaggart die uitvoerig schrijft over de kracht van intentie en groepsenergie.

VOOR WANNABE, STARTENDE EN DOORGEWINTERDE ONDERNEMERS!

Het kan zijn dat je droomt van je eigen bedrijf of dat zelfs al hebt.
Dat is gaaf!
Wist je dat het runnen van je eigen praktijk of bedrijf en het succes dat je daarmee hebt, staat en valt met jouw eigenwaarde?
Voor veel ZZP-ers en ondernemers verandert hun verlangen, hun droom, gestaag in een nachtmerrie als de resultaten uitblijven of ze bang zijn om de stappen te zetten die nodig zijn.
Gevolg: veel ziekmakende stress, buffelen en financiële onzekerheid.
Hoezo vrijheid?

Als je eigenwaarde niet op een gezond niveau is, zul je bang zijn voor

– zichtbaarheid;
– het uitdragen van waar jij voor staat;
– kritiek;
– tekort (geld, klanten);
– succes.

En je zult enorm hard moeten werken, met waarschijnlijk relatief weinig resultaat.

Ik zeg altijd:

“Eigenlijk zou iedereen gewoon in therapie moeten om zijn ‘ouwe shit’ te lozen. En ondernemers al helemaal!”

Helaas wordt dit nog nauwelijks erkend.
Hoewel deze angsten een grote realiteit zijn, is het taboe erop zo mogelijk nog groter (leve het mooi weer spelen!).

 

VOOR MENSEN MET ANDERE DROMEN

Je hoeft zeker geen ondernemersdroom te hebben om mee te doen met dit programma.

In vorige edities kwam het voor dat er ondernemers meededen die aan het eind juist concludeerden dat ze wilden stoppen met hun onderneming. Omdat ze andere dromen en verlangens ontdekten. Omdat het ondernemerschap helemaal niet bleek te zijn waar ze (nog langer) energie van kregen. (Iets waar overigens voor velen een taboe op blijkt te liggen.)

Weet dat jij het leven waar jij zo naar verlangt niet iets is waar je achteraan hoeft te jagen? Dat het zich geleidelijk gaat ontvouwen wanneer jij meer en meer zakt in ontspanning, vertrouwen en ‘joy’?

Dit vraagt om het opruimen van saboterende belemmeringen en automatische patronen, oftewel allerlei ‘shit’ die jij nog met je meezeult in je rugzak.

Wanneer je dit begint op te ruimen, reis je steeds lichter en word je dus ook wendbaarder en flexibeler. Wanneer je zo gaandeweg meer en meer meebeweegt met de stroom van het leven, zul je merken dat jij ook meer Ruimte, Aandacht en Tijd zult kunnen besteden aan de dingen waar jij écht blij van wordt (je bent dan uit de ratrace gestapt).  En zo zullen ook jouw talenten en jouw unieke bijdrage in deze samenleving steeds meer op hun plek vallen. Maar dit is niet het doel van dit traject. Het doel is dat jij je zo vaak mogelijk helemaal oké voelt met hoe het op dat moment is. Dat is het kostbaarste geschenk dat je kunt ervaren. 

 

=> De investering

De Rol van je Leven bestaat dus uit:

 • 7 volledig verzorgde livedagen
 • 6 online groepscalls via Zoom
 • Een exclusieve  Facebookgroep of Telegramgroep waarin ik regelmatig te vinden ben voor vragen en waar je kunt connecten met je medecursisten

Bij deze variant kun je kiezen uit 2 mogelijkheden: 

a.

De investering voor De rol van je Leven bedraagt
2750 euro inclusief btw bij betaling ineens.

b.

De investering voor De rol van je Leven in 10 termijnen
bedraagt 285 euro inclusief btw per maand.

 

De Rol van je Leven INTENSIEF bestaat uit:

 • 3 levensveranderende 1-op-1 sessies
 • 6 volledig verzorgde livedagen
 • 6 online mastermind groepscalls via Zoom
 • de exclusieve Facebookgroep waarin ik regelmatig te vinden ben

Ook bij deze variant kun je kiezen uit 2 mogelijkheden: 

c.
De investering voor De rol van je Leven VIP bedraagt
3750 euro inclusief btw bij betaling ineens. 

d.
De investering voor De rol van je Leven VIP in 10 termijnen bedraagt 385
 euro inclusief btw per maand. 

BONUS: gratis lidmaatschap van mijn online academie (DE ZONNEBANK)

Om ervoor te zorgen dat je dit jaar echt enorme grote sprongen gaat maken, heb ik  een supergaaf cadeau voor je.

Vanaf het moment dat je instapt, kun je tot en met 30 juni 2022 kosteloos gebruik maken van mijn online academie De Zonnebank (normaal kost dit 70 euro per maand). 

Behalve een audioversie van mijn boek PRIMA is Perfect en het bijbehorende online programma,  een 10-weekse cursus zelfhypnose en nog veel meer prachtige programma’s, vind je ook al het materiaal van de online versie van Stap in de Rol van je Leven. Dit programma heb ik eind 2020 gemaakt ter ondersteuning voor de deelnemers van vorig jaar.  

Ik zal je voor en tijdens het traject adviseren over wat voor jou handig is om te kiezen uit het uitgebreide Zonnebank-aanbod om jouw proces zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Ga je met me mee op zoek naar de Rol van je Leven? 

Rol van je Leven 2019-2020

Rol van je Leven 2020-2021

Reacties op “Rol van je leven”

Astrid kwam op mijn pad toen ik met een bore-out thuis zat en enorm mijn best deed om te herstellen. Wat uiteraard niet werkte. Door een podcast van Eindbazen kwam ik haar op het spoor. Haar lijfspreuk: Prima is perfect, als je dat leert voelen, schijnt de zon elke dag, maakte me nieuwsgierig. Zou ik kunnen leren voelen? Wat me erg aansprak in de tekst over het traject ‘Stap ik de rol van je leven’ was het idee van het volgen van je hart. Dat is iets wat ik graag wilde en geen idee had hoe.

Het traject heb ik ervaren als een warm bad. Na de groepsbijeenkomsten voelde ik me opgeladen. De invulling was volledig in afstemming wat de groep op dat moment nodig had. Astrid ging flexibel en creatief om met bijeenkomsten die verplaatst moesten worden en digitaal invullen van het programma vanwege corona. De aanvullende programma’s die Astrid aanbood in die periode waren fijn en zorgde voor een continue stroom van aandacht voor het traject. Het traject en het zelf luisteren, oefenen, bezig zijn met de stof heeft ervoor gezorgd dat ik aan het eind van het traject heel anders in het leven sta. Ik sta aan het roer, ben blij met wie ik ben en kan genieten van het pad dat ik ga.

Marlies Leenaars

Op het moment dat ik Astrid hoorde vertellen over ‘De Rol van je Leven’, voelde ik meteen van binnen dat dit traject precies was wat ik op dat moment nodig had.

Ik kampte al twee jaar met een flinke burn-out en allerlei fysieke klachten die daarmee samenhingen. Ik was dankzij de zonnebank en allerlei therapieën al aardig op de goede weg, maar toch kon ik mijn oude overtuigingen niet helemaal loslaten. Ik had vaak het gevoel dat ik steeds weer terugviel in mijn oude gedrag en gevoel, ik kon het positieve gevoel niet vasthouden.

Ik hoopte een soort van bij de hand genomen te worden en me door Astrid te laten vertellen hoe ik mijn mooiste leven kon gaan leven. Ik had namelijk het idee dat ik het zelf niet kon, dat ik daar hulp bij nodig had.

Wat ben ik Astrid dankbaar dat ze dat niet heeft gedaan op deze manier!

Ze heeft me laten inzien dat alles wat je nodig hebt al in je zit, dat je zelf de creator van je mooiste leven bent. Dat geeft een gevoel van vrijheid, want je hebt zelf invloed op hoe je je voelt. Het hangt niet af van factoren buiten je.

Ook speelt de wet van aantrekking een grote rol en hoe je die voor je kunt laten werken.

Ik ben zo blij dat ik in dit traject ben gestapt, het heeft me zoveel waardevolle inzichten gegeven! Daarbij was het ook fijn om de andere deelnemers te ontmoeten. We kregen echt een groepsgevoel en er was zoveel herkenning bij elkaar.

De locaties waren ook iedere keer fantastisch en de dagen waren goed verzorgd. We werden goed verwend met lekker eten en drinken. Het waren dagen waarna ik vol energie naar huis reed.

Ik merk zelf heel duidelijk dat ik gedurende dit traject echt gegroeid ben. Van een onzeker persoon die zich niet goed genoeg voelde, angst voor afwijzing had en het liefst onzichtbaar was, naar iemand met zelfvertrouwen, blij met mezelf en ik ben zelfs mijn eigen praktijk begonnen en werk nu als hypnotherapeut. Dat had ik mij ruim een jaar geleden niet kunnen indenken, echt niet!

Ik ben Astrid ontzettend dankbaar en de Rol van je Leven is een dikke vette aanrader!!

Groetjes,

Karin van Oss

www.karinhypnotherapie.com

Voordat ik aan dit traject begon was ik enorm op zoek: wat wil ik met mijn leven, waar word ik blij van, ik wil ander werk maar wat?
Ik was onzeker over heel veel dingen, was alleen maar voor anderen aan het rennen en wist niet echt meer wie ik zelf was.
Ik zat al een tijdje de site van Astrid te bekijken waar “Rol van je leven” op stond maar ja, veel geld en is dit het dan?
Totdat ik dacht: ik ga het gewoon doen.
Eerst een gesprekje met Astrid gehad en dit leek een goed idee.

Ondanks dat ik nu nog bij dezelfde baas zit en nog steeds hetzelfde werk doe, heb ik er toch enorm veel van geleerd.
Astrid geeft je enorm veel mee over energie hoog houden, omdenken van de regeltjes die je zelf in je hoofd gemaakt hebt (Brules)
Voor jezelf kiezen en jezelf belangrijk vinden, grenzen aangeven etc.
Soms best confronterend omdat ze je laat zien hoe je soms maar uitvluchten blijft verzinnen om dingen niet aan te gaan.
Door dit traject ben ik wel echt heel anders in mijn leven gaan staan. Veel steviger, zelfverzekerder en blij.
Ik durf voor mezelf te kiezen en mijn grenzen veel beter aan te geven.
En die nieuwe baan komt er zeker wel 🙂

Ik zou dit traject aanraden, het was zeker de moeite waard.
Door de corona is het best een lang traject geweest maar ook dat was eigenlijk best fijn.
Leuk om dit met een groep te doen. Je herkent veel in elkaars verhalen en dit helpt ook al.
Astrid regelt de meest fantastische plekken oa aan het strand, dus ook dit is zeker geen straf.

Astrid ik wil jou heel erg bedanken dat je mij zo’n eind op weg geholpen hebt.

Ivonne

Toen ik koos om mee te doen met ‘Rol van je leven’, was de subtitel : Ondernemen vanuit je ware zelf! Ik had het jaar daarvoor, na een Burn-out, al wat grote stappen gezet: Andere baan, sommige vriendschappen gestopt, weer leren kiezen voor mijzelf, maar mijn bedrijf die ik in 2013 in de koelkast had gestopt mocht wel weer tot leven worden gebracht. En daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Meerdere (business) coaches passeerden mijn pad, maar vaak had ik het gevoel: mooie woorden, maar ik wordt hier gemanipuleerd. Vaak vond ik ze wat kort door de bocht. Totdat Astrid voorbij kwam en zij met haar webinar meteen de goede snaar raakte. Vooral omdat haar verhaal zo verdomd eerlijk is. Het wordt niet mooier gebracht dan dat het is. Sterker nog: Juist niet: Prima is Perfect. Mijn hele systeem zei: “bij haar moet ik zijn”.

Ergens hoopte ik dat ik in dit traject bij de hand zou worden genomen en stap voor stap zou werken aan een businessplan. Maar niets van dat al.

Daarvoor in de plaats werd ik zelf aan het werk gezet. Ik leerde vooral mijn eigen ‘Coach’ te zijn. Maar ook om vertrouwen te hebben in wat op mijn pad komt, en vooral in mijzelf. Ontspan!!!!

De live-dagen waren magisch. We leerde veel met en vooral ook van elkaar. Maar dat niet alleen, er was ruimte voor gezelligheid en vooral ook heel veel lol. En dat op stuk voor stuk prachtige locaties.

Omdat ik hier geleerd heb om vertrouwen in alles  wat goed voelt als uitgangspunt te nemen (follow your Joy), ging automatisch mijn bedrijf ook als een speer. Afgelopen kerst was mijn omzet verdubbeld. Zonder businessplan, zonder strategie.  Hoe mooi is dat!! Gewoon door het volgen van mijn hart en vanuit plezier en ontspanning mijn impulsen te volgen. Door dicht bij mezelf te blijven en kwetsbaar te durven zijn kan ik juist heel overtuigend en sterk zijn. Dit zijn lessen die zeer goed van pas komen bij het runnen van een bedrijf maar vooral bij het ‘runnen’ van mijn eigen leven!

Het leven is een prachtig spel, vol overvloed. Je moet er alleen op leren intappen.

Astrid, ik ben je super dankbaar!!!!

Miram van der Kraan

Wow! Wat een mooie reis heb ik gemaakt, samen met Astrid en 6 andere dames. De rol van je leven heeft me zoveel geleerd. Toen ik begon was ik een worstelende ondernemer. Ik was inmiddels ruim 2 jaar bezig en had net besloten om mijn onderneming om te gooien van voeding naar liefde. Mijn besluit voelde super goed, maar ook super eng. Ik had al veel geld uitgegeven aan business coaches, maar ze brachten me niet verder. Ik merkte dat ik mezelf enorm in de weg zat. En ondanks dat ik dit al jaren wist en al veel geld en tijd investeerde in persoonlijke ontwikkeling, heeft dit traject een hele grote verandering gebracht. Ik ben van mijn hoofd naar mijn hart gezakt. Als echte denker, piekeraar en faalangstige perfectionist ben ik weer gaan voelen. Het gevoel mocht er nooit zijn. Ik drukte het zo snel mogelijk weg, maar dat is nu helemaal anders. Ik ga er voor zitten, luister naar mijn gevoel en volg het. Het voelt zo anders. Ik merk dat ik minder vaak in een dip zit en als het zo is, dat het helemaal niet zo erg is. Het mag er zijn. Wat een bevrijding! Wel ben ik gestopt met mijn onderneming.

De rol van je leven heeft mij duidelijk gemaakt dat het niet paste. Het moeten geld verdienen blokkeerde mij. Dus ben ik gestopt en laat ik het nu op me afkomen wat ik verder mag gaan doen. Loslaten! Dus voor iedere andere worstelende perfectionist, zou ik dit traject aanraden, want of je nu ondernemer bent of niet, het gaat vooral om de persoonlijke groei die je doormaakt.

 Liefdevolle groet, 

Mira den Breejen

Mijn reis van afgelopen vijf maanden was magisch: Samen met Astrid Davidzon ben ik op reis gegaan om de rol van mijn leven te vinden, en ik heb m gevonden! Dankzij NLP-technieken (lessen 4/5/6 PIP) heb ik geleerd mijn emoties te managen door ze te erkennen, oude shit op te ruimen en ruimte te maken voor blijdschap en verwondering.

In de vijf maanden heb ik me gefocust op mijn moederrol van mijn drie wonderen (1/4/6 jaar oud) doordat ik mijn innerlijk kind heb geheeld en vervolgens ben gaan onderzoeken en benoemen wat ik belangrijk vind aan het moederschap (met dank ook aan Christie Vermaesen).

Omarming van mijn moederrol doe ik door:
> Met aandacht en liefde het ontbijt klaar te maken en te helpen met aankleden en eten
> ordening spullen in huis zodat iedereen wat we aan speelgoed is en ze makkelijk hun kleren kunnen uitzoeken (check out marie kondo)
> ontspanning faciliteren: samen dansen op Just Dance, meezingen met spotify, af en toe thuis lunchen, mee naar sportactiviteiten, regelen speeldate, heel veel knuffelen en zuchten, hun veilige haven zijn waar ze hun emoties kunnen laten gaan

Het volgende inzicht heeft er toe geleid dat ik me vrij voel om ook mijn werk rol in te nemen, wat ik het allerliefste doe, waar ik blij van word.

“Je kan je kinderen niet gelukkig maken maar het geluk wel voorleven”

Mijn joy is het opruimen, inkleuren en aanpassen / verbouwen van woon- en werkruimten. Mijn bouwkundige kennis, ervaring in ontwerpen en verbouwen eigen huis en intuïtie zijn voldoende om andere mensen te helpen en er geld mee te verdienen.
Ik voel in mijn buik het vertrouwen en optimisme om voor mezelf te beginnen aan DE rol van mijn leven: Anke als jouw PowerHouse Coach.

Anke van Eck-van Looveren

Homecoachclub

Het is deze maand alweer een jaar geleden dat ik jou op Youtube voor de eerste keer tegenkwam. Door mijn -out of the blue- paniekaanvallen waar jij mij, met behulp van jouw filmpjes, op vakantie in Marokko, doorheen hebt gesleept… Nu kan ik zien dat deze aanvallen helemaal niet ‘zomaar’ uit de lucht zijn komen vallen, ik was gewoon op een andere manier niet te stoppen. (met rennen rennen rennen, de welbekende rat race).

Wat kwam jij op het juiste moment op mijn pad. Door de perfectionisme-test die jij aanbood, kwam ik erachter dat ik eigenlijk heel perfectionistisch was. Als je mij dit van te voren gezegd had, dat ik een perfectionist was, dan had ik je voor gek verklaard. Vanaf toen kwam ook alles op het juiste moment, de mini cursus perfectionisme loslaten, je boek, de PIP cursus en de podcasts… alles leek voor mij gemaakt, raakte me diep en ik voelde dat dit het juiste pad was. Ik voelde aan alles dat jij degene was die ik als coach wilde, degene die precies het juiste zei, dingen die nog nooit iemand (dokters of psychologen etc) hadden gezegd. In mijn ogen, de waarheid zoals ik die zie en geen bullshit dingen zoals, ‘het hoort bij jou, dus leer er maar mee leven’ of ‘neem deze medicijnen maar’.  Wat jij vertelt en hoe jij je verhaal doet, is zo nuchter en helder dat dit echt een en al herkenbaarheid is, dus enorm resoneert.

Ik mailde je mijn verhaal want ik wilde een afspraak (ook al woonde je aan de andere kant van Nederland).  Het werd de groepstraining, stap in de Rol van je Leven. Wat een mooie reis, met hele lieve en mooie meiden, superleerzaam & bijzonder en ik denk het begin van een nieuwe rol in mijn leven. Mijn leven is aan het veranderen. De rol in mijn bedrijf neem ik nu onder de loep, wat vind ik echt leuk om te doen, en dat ga ik doen. Ik heb al zoveel geleerd over mezelf, over mijn gevoel, terwijl ik dacht dat ik mezelf al wel kende, nee dus, want ik voelde helemaal niet, ik deed vooral alles in mijn hoofd.…

Ik kan eigenlijk niet beschrijven Astrid hoe jij van invloed bent op deze verandering in mijn leven, en het licht dat ik echt weer ben gaan zien, ik ben je zo dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen. Als ik nu terugkijk naar een jaar geleden ben ik al zo gegroeid en voel ik mij zoveel beter en gelukkiger en kies ik nu zoveel vaker voor mezelf en wat ik wil en wat mij blij maakt. Zo wil ik leven, me goed voelen, zo veel en zo vaak mogelijk en het leven leven.. (ja ook met de downs, want die zijn er ook gewoon nog:).

Bedankt lieve Astrid voor alles, zooo enorm dankbaar!

Ik denk dat ik gewoon mijn hele leven lid blijf van de zonnebank haha

Veel liefs,

Chantal Kwast

Boho-Tiffin

Voor mij was het nieuw om aan een vrij lang project als ‘de Rol van je Leven’ deel te nemen. Ik had ook nog nooit zoveel geld uitgegeven aan iets waarvan ik niet goed wist hoe het eruit zou zien. Omdat ik graag de podcasts van Astrid luister en aan alle programma’s van de Zonnebank veel heb gehad, heb ik in vertrouwen de stap genomen.
Het is fijn om een langere tijd met een kleine diverse groep aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te werken. De combinatie met 1 op 1 sessies is heel prettig om blokkades op te ruimen. Het programma was een cadeau aan mijzelf, aandacht en tijd, ruimte om te groeien. Dat zal zich vast en zeker voort zetten, ook nu het programma afgelopen is. 

Angelique van der Valk

www.angeliquevandervalk.nl

Anke van Eck nam in 2019 deel aan Stap in de Rol van je Leven.

Haar reactie staat ook al hierboven.

Onlangs namen we samen een podcast op. Anke vertelt hierin hoe ze vastliep in haar moederrol, omdat die botste met haar grote ambities, dacht ze. 

Afgelopen jaar koos ze voor zichzelf, investeerde in haar ontwikkeling en ontdekte de Rol van haar Leven.  Anke is een kei geworden in dromen, visualiseren en journalen. En dit heeft er mede voor gezorgd dat ze zoveel stappen heeft gezet. Aan het eind van deze aflevering stappen we in het jaar 2025 en blikken we terug op hoe het haar de afgelopen 5 jaar is vergaan. Verbaas je over het contrast tussen Ankes oude en nieuwe ik en laat je inspireren. Want ook jij laat nu gegarandeerd heel veel potentieel onbenut. 

Klik hier voor podcast #64 JE BENT GEEN ROBOT MAAR EEN VAT VOL POTENTIE

En een jaar later: #117 CREEER JE DROOMPLEK MET ANKE VAN ECK 

Meer ervaringen

Je kunt via deze pagina meer ervaringen lezen van mensen die afgelopen jaren met mij hebben gewerkt.

Samengevat, wat krijg je allemaal?

 

laughing Krachtige combinatie van online en offline leren

laughing Krachtige combi van samen groeien mét veel ruimte voor persoonlijke aandacht 

laughing Concrete tools om je eigen zelfsabotage te stoppen en je energie te verhogen

laughing Rechtstreeks werken aan  onderbewuste patronen voor snellere veranderingen

laughing Live en online toegang tot krachtige community van gelijkgestemden voor extra motivatie en inspiratie dankzij o.a. de online programma’s, hypnose audio’s en webinars in De Zonnebank

laughing Voortdurende sterke bewustwordingsgroei

laughing Toegang tot ruim 14 jaar inzichten, doorleefde kennis en ervaring op gebied van persoonlijke groei en succesvol ondernemerschap

laughing Toegang tot je eigen verstopte verlangens en dromen en de tools en het groeiende vertrouwen om daarin stappen te zetten

laughing Inzicht en bewustwording in jouw persoonlijke verhaal en hoe dat in te zetten bij het realiseren van je dromen

laughing Diep besef van de werking van de wet van de aantrekking en hoe je versneld je droomleven kunt creëren.

laughing Groeiend vertrouwen in je Eigen Wijsheid en Intuïtie en het voelen van de verbinding met jouw bron.

laughing Steeds meer Rust, Plezier, Voldoening en Verbinding ervaren in je leven.

laughing Mogelijkheid tot 1-op-1 werken aan je diepe belemmerende overtuigingen d.m.v. gerichte hypnose- regressiesessies

Plus deze bonusssss!

Bonus: Gratis 12 maanden toegang tot mijn online academie (de Zonnebank). 

 

Dit programma is  geknipt voor jou wanneer je:

 

Helder hebt dat je nu niet happy bent en klaar bent om serieuze stappen te zetten om te veranderen

Inziet dat het mogelijk is om te veranderen (immers anderen is het ook gelukt!) en hiervoor verantwoordelijkheid wilt nemen

Beseft dat het je niet niet zal lukken om dit in helemaal je uppie voor elkaar te krijgen (dan was het je toch allang gelukt?)

 

Dit programma is niet geschikt voor jou wanneer je:

 

✗ Niet bereid bent tijd, energie en geld te investeren in je persoonlijke ontwikkeling;

✗ Liever je omgeving verantwoordelijk wilt blijven maken van jouw situatie en hoe jij je voelt;

Niet bereid bent ‘open minded’ te zijn.

✗ Precies en gedetailleerd van tevoren wilt weten wat we wanneer gaan doen. 

 

Gun jezelf de bevrijdende ervaring van leven vanuit wie je werkelijk bent

Ben jij klaar met
KLEINDENKEN?

Verlang jij naar
GROTE VERANDERINGEN!?

Vind je het
SPANNEND!?

JAAAAAA!!! Dat is het ook!

En een megastoere keuze!

Maar eentje die een enorm verschil gaat maken,
dat verzeker ik je! 

ben jij klaar
voor de (v/h rol) LOL van je leven?

voel jij een jaaaaaaaa!!!??? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend intakegesprek

Heb je interesse of zit je nog met vragen?
Klik dan op de knop en plan een vrijblijvend telefoongesprek in,
dan spreken we elkaar snel.

Pin It on Pinterest