IK KIES LICHT

“Waarom geloven mensen dat ze ‘succes moeten hebben’ om gelukkig te zijn?

En wat is eigenlijk ‘succes?”

Gevangen

Het is oktober 2018. Mijn bedrijf loopt op rolletjes. Ik ben voor het eerst door de magische omzetgrens van een ton gegaan, mijn boek is een bestseller en ik verkoop de cursus P.R.I.M.A. is Perfect aan honderden vrouwen. We hebben de succesformule gekraakt.  

Maar ik ben doodop. De lanceringen beginnen hun tol te eisen. Wat me het meest irriteert is dat mijn marketingmanager me adviseert om toch weer voor dat perfecte plaatje te kiezen voor de volgende campagne. “Want dat verkoopt als een tierelier!” 

Maar ik herken de vrouw op de foto niet. Dat ben ik niet. Het is alsof ik verplicht een masker moet ophouden om een rol te kunnen spelen die ik zelf heb gecreëerd. Ik wil de schijn niet meer ophouden. Ik stop ermee!

“Herken je dat gevoel dat je de schijn moet ophouden?

Alsof je een rol speelt en niet meer weet wie je zelf bent?”

Even lucht

Jarenlang verkocht ik mezelf als bestseller auteur en zagen mensen mij als die succesvolle onderneemster. Maar nu ben ik een ster in het laten verdampen van datzelfde succes.

Ik richt De Zonnebank op, mijn online academie om de schoorsteen toch nog enigszins te kunnen laten roken en mijn cursisten te kunnen helpen. Ik droom niet meer van groei en succes. Ik moet op adem komen. Hoe kan het dat mijn bedrijf me niet de vrijheid en vervulling geeft waar het me om begonnen was? 

De Keuze  

Illustratie:` Masja Mooij (studio Mooij)

Halverwege 2020 dwingen de lockdowns de hele wereld om naar binnen te gaan. Ik doe dat ook. Ik heb tijd zat om the rabbit hole in te gaan en schrik me kapot van hoe de wereld in elkaar lijkt te zitten. Maar wat erger is: Thuis voltrekt zich een ramp. Die hele toestand drijft Ron en mij steeds verder uit elkaar. Mijn huwelijk kan toch niet eindigen? Dat is altijd mijn veilige haven geweest!? Ik schakel hulp in.

Ik weet eigenlijk niet precies wat ik verwacht van mijn coach. Een businessplan lijkt me fijn. Een nieuwe strategie. Krijg ik vast weer zin van. Kan ik weer constructief bezig zijn en mensen helpen.

Dat plannetje ziet ze niet zitten. “Nee Astrid, dat bedenk je vanuit je hoofd. Haal even diep adem en voel wat er naar boven komt. Wat is NU belangrijk?”

Ik doe wat ze zegt en de woorden komen vanzelf:

“IK KIES LICHT!” roep ik uit.

En ik herhaal nog een keer de woorden die ik met gesloten ogen voor me zag:

“IK KIES LICHT!”

De confrontatie

Nou, ik had me totaaaaal wat anders voorgesteld bij dat licht. Mijn coach houdt me een keiharde spiegel voor: 

“Astrid, dat jij zo hard werkt en succesvol wilt zijn, is omdat het kind in jou nog steeds gelooft dat ze zo liefde en aandacht verdient. Als je zo doorgaat, put je jezelf helemaal uit. Ik stel voor dat we dit patroon gaan doorbreken, als je je tenminste vrij en vervuld wilt voelen en echt weer plezier wilt hebben in je werk.”

Ik kan totaal niet overzien waar ik ja tegen zeg, maar ik voel dat ik geen keuze heb. Hier blijven hangen schiet ook niet op. Als ik mezelf terug wil vinden, moet ik springen. 

“Herken je dat? Bang voor de sprong in het duister én weten dat dit de weg is? 

Loslaten

 

Er breekt een zware tijd aan.

 • Mensen om me heen snappen er niks van dat ik mijn succesformule niet heb doorgezet.
 • Het traject met mijn coach is zwaar. Ik moet dingen aankijken waar ik blijkbaar jarenlang voor weggedoken ben. Heftig, maar ik leer mijn ware gezicht te laten zien en mijn gevoelens eerlijk te uiten.
 • Helaas blijkt ons huwelijk echt voorbij. Nooit meer vergeet ik het verdriet in de ogen van de kinderen wanneer we ze 16 oktober 2021 vertellen dat we uit elkaar gaan.

 

25 december 2021
Nog 1 x gewoon Kerst (met z’n) vieren

Verlichting

Maar geleidelijk wordt het lichter.

 

 • Ik leer de pijn en emoties in mijn lichaam te doorvoelen en zelfs liefdevol te omarmen, waardoor ik me steeds fijner en veiliger voel in mijn lichaam. Het zonnetje dat van binnen weer begint te schijnen, wordt ook aan de buitenkant zichtbaar. Mensen zien me veranderen.
 • De mediator zegt dat ze nog nooit zo’n liefdevolle scheiding tussen 2 mensen heeft meegemaakt. Ik weet zeker al dat innerlijke werk daaraan bijdraagt.
 • Ondanks dat de toekomst een groot gat lijkt, voel ik me rustig. Ik vertrouw het leven volledig.

De Wonderstroom komt op gang 

Bizar dat ik me nooit heb gerealiseerd dat mijn business en mijn leven op drijfzand waren gebouwd. Op bewijsdrang! Op de angst dat ik niet goed genoeg was. Nu ik aan een stevig fundament bouw gebeuren er wonderen.

 • Heel gek: als ik aan verhuizen denk, zie ik steeds het strand. Al jaren gebruik ik in mijn trainingen de vuurtoren als symbool. Die hoeft alleen maar te zijn om een baken van stralend licht te zijn. Dan komt op een dag een schattig vissershuisje op mijn pad. Dit pareltje staat in Egmond in de straat die is vernoemd naar de vuurtoren op nog geen 300 meter van het strand. Ik kan er direct na de scheiding in! De vuurtoren in mijn straat herinnert mij er elke dag aan van binnenuit te leren stralen.
 • Ron en ik zijn uit elkaar, maar nog steeds in liefde verbonden. Hoe fijn ook voor de kinderen. We geven elkaar zelfs date advies.
 • En nu het licht weer aangaat, zie ik ook heel helder een nieuwe koers voor mijn bedrijf. De Zonnebank was tijdelijk, dat wist ik wel. Maar zou mijn creativiteit ook  weer terugkomen zoals vroeger?

Shift to S.H.I.N.E.

Nou, godzijdank wel zeg! Nu dit deel van mijn levensverhaal ten einde komt, is het hoog tijd om uit mijn veilige Zonnebank schuilplaats in het licht te stappen. 

 

From Hiding to Shining

Als je je niet veilig voelt, laat je je ware gezicht niet zien. Je verzwijgt je schaamte, je angsten, je schuldgevoelens. Je houdt de schijn op. Maar dit hou je niet vol. Dit is geen leven. 

Ik ben zo blij en dankbaar dat ik de intense bezieling voel om ‘succesvolle’ ondernemende vrouwen te begeleiden die van buiten alles lijken te hebben, maar van binnen zijn vastgedraaid en sterk verlangen naar een vervullend en vrij leven.

Na het zelf te hebben doorleefd en 2 succesvolle pilots te hebben gedraaid, ziet mijn programma Shift to S.H.I.N.E. nazomer 2023 officieel het licht.

In dit programma deel ik met jou de stappen om te shiften van hoofd naar hart. Zodat je steeds meer vanuit onvoorwaardelijke liefde leert leven. En je stopt met doen en leert te genieten van ‘gewoon zijn’. (Wat je nu waarschijnlijk nog heel raar en onvoorstelbaar in de oren klinkt.) 

De keuze voor licht is ontwrichtend verlichtend. Het vergt een radicaal andere manier van naar jezelf en je leven kijken.

 • Je hoeft niks meer aan jezelf te fixen 
 • Je hoeft nergens meer naartoe
 • Je hoeft zelfs geen doelen meer te manifesteren om gelukkig te zijn

Jarenlang probeerde ook ik op die manieren gelukkig te worden. Het is zo hard werken. Wilskracht, controleren, manipuleren, aantrekken. Het werkt, maar het kost bakken met energie en trekt je leeg. En het is ook zo weer uitgewerkt.

Het kan zo anders. Radicaal anders. Niet van buiten naar binnen, maar andersom. Van binnen naar buiten. Een kwestie van naar binnen keren om het licht in jezelf te hervinden. Te voelen wie je wérkelijk bent.

Dan zul je ontdekken dat je niemand hoeft te worden om ertoe te doen. Dat je niets hoeft te bewijzen om er te zijn.

Wanneer je de verbinding met jezelf in ere herstelt kun je – net als een vuurtoren – schaamteloos stralen, precies zoals je bent en vol bezieling jouw unieke zelf delen met de wereld. Omdat je dan zoveel liefde voelt, dat je niet anders kunt. 

Als je voelt wie je wérkelijk bent, dan ben je er!

Succes is schaamteloos stralen

Succes is voor mij schaamteloos stralen als jezelf. En vanuit dat gevoel van heelheid en lichtheid jouw ding doen en delen met de wereld.

Dat is vrijheid. Dat is vervulling. Als compassievolle confronterende Mindshift Mentor verlicht ik graag jouw pad zodat ook jij de shift kunt maken van angst naar liefde.

Ik ben zo’n leraar die jou wil helpen alle antwoorden in jezelf te vinden.

En je leert genieten van alles wat er nu is en precies zoals het nu is. Elke dag opnieuw. Want daarin zit de Liefde.

 

“Ik geloof dat zolang jij jezelf verstopt omdat je je niet veilig voelt in jezelf,  je je niet vrij en vervuld zult voelen, ook al ben je nog zo succesvol.

Pas wanneer je stopt nog langer voor jezelf weg te rennen en je leert voelen wie je werkelijk bent, dan ben je er!” 

Astrid Davidzon

Mijn uitgebreide verhaal beluisteren?

Het verhaal dat je net gelezen hebt, is de beknopte versie. De uitgebreide variant heb ik voor je ingesproken. Daarin kun je nog meer dingen ontdekken waardoor je vertrouwen in het leven nog verder toeneemt.

Want zo magisch als het geregisseerd wordt, hoe we precies krijgen wat we nodig hebben om onze weg terug te vinden naar Liefde (en nee, dat is niet altijd wat je ego wil!), dat is on-voor-stel-baar.  

Opleidingen /trainingen

2007  NLP Practitioner – The Institute of Unconventional Wisdom (TIOUW) van Joost van der Leij (Amsterdam)

2009  NLP Master Practitioner – The Institute of Unconventional Wisdom (TIOUW) van Joost van der Leij (Amsterdam)

2012  Advanced Conversational Hypnosis – Hypnose Instituut Nederland – Edwin Selij (Wormerveer)

2013  Basiscursus Mesmerisme –  Suc7- Tom Scheers

2013  Emotional Replacement Therapy & Scientific Hypnotherapy Training  – Tom Silver

2014  Beste practices of Dave Elman – Hypnose Instituut Nederland – Larry Elman

2014  Master Practitioner Hypnose – Hypnose Instituut Nederland – Edwin Selij

2015 Practitioner Hypnose – Hypnose Instituut Nederland – Edwin Selij (assistent trainer)

2016  Release the Power Within – Tony Robbins (London)

2016 Joe Dispenza – Progressive workshop (Amsterdam 1-3 July)

2016 MPOP Business Coaches training – Simone Levie

2017 Language of Light coaching – Marieke Zwinkels

2017 The Swan – methode Bob Burns (hypnotherapie)

2017 Big Business Programme (Veronique Prins en Maartje Koper)

2017 Storytelling Business School Yvette Tick

2017 Divine Goddess Journey Yvette Tick

2018 Working with Elohim – Marieke Zwinkels

2018 Spirit Junkie Masterclass – Gabrielle Bernstein

2019 Taotraining jaarprogramma – Reinoud Eleveld

2020 Bentinho Massaro – Amsterdam Event (22-23 February)

2021 Remembering the Plan – Marieke Zwinkels

2021 Integral Pelvic Therapy – Eva Jans

2022 Een Cursus In Wonderen (ongoing)

2023 Professional Speakers Academy Andy Harrington London

 

Pin It on Pinterest