We zien dat er steeds meer slachtoffers vallen. En dan bedoel ik niet zozeer door het virus. Maar geestelijk/emotioneel.

  • Scholieren verpieteren achter hun beeldschermen;
  • Ouders die niet willen dat hun kinderen achterlopen worden gek van het multitasken;
  • Huisgenoten zitten te lang op elkaars lip met alle gevolgen van dien;
  • Ondernemers zien dromen in rook opgaan;
  • Ouderen vereenzamen, etc.

Zomaar wat voorbeelden van indirecte slachtoffers.

Duurt het jou ook allemaal te lang? Heb je moeite om je hoofd boven water te houden? Zorgt het gebrek aan perspectief in deze crisis dat jouw geduld ook op de proef wordt gesteld?

Deze crisis gaat niemand in de koude kleren zitten. Het gecreëerde angstklimaat maakt mensen murw. Stress zorgt voor een fight/flight respons, die prima is voor even, maar niet voor lange tijd.

Wanneer je zo lang in de overlevingsstand zit, kun je allang niet meer helder nadenken. En dan ziet alles er behoorlijk uitzichtloos uit. Niemand houdt dit eindeloos vol.

Gelukkig hoef je niet te wachten tot de situatie verandert en alles beter wordt. Dan ben je afhankelijk. En is het tot die tijd geduldig doorlijden.

Je kunt wel degelijk zélf iets doen. Want de sleutel naar verandering zit echt in jezelf. Je hoeft nog niet te weten hoe. Maar ik weet dat alles perceptie is. En dat hoe jij dit alles ervaart het verschil maakt voor hoe jij hierdoorheen komt.

Blijft jouw brein in paniekmodus of slaag jij erin je te verzoenen met hoe het nu is? Als je dat laatste kunt, dan is alles direct anders. Want acceptatie maakt de weg vrij voor ontspanning en dus voor oplossingen. Immers, het is juist het angstklimaat dat zorgt voor lamgeslagen mensen.

Hoe zorg je dat je meer ontspannen leert ‘dobberen’ in het nu, ook al weet je even totaal niet waar het heengaat? Kun je leren houden van onzekerheid? Er vriendjes mee worden?

Het klinkt heel vreemd. Bijna ongelofelijk. Maar het kan. En als er geen verzet meer is, zijn er ook geen problemen. Go with the flow.

Het leven wil je dit leren. Maar laat jij het leven toe of blijf jij je verzetten?

Video gezien en meer weten? Klik dan door naar deze pagina: www.zoninjeleven.nl/zonnebank2021

Want je kunt stoppen met lijden en de leiding nemen in deze situatie. Hoe uitdagend ook. En volgens mij is precies dit de bedoeling. De wereld heeft dringend behoefte aan leiders. Aan mensen die leven vanuit hun hart en hun gevoel volgen.

Pin It on Pinterest