We zien dat er steeds meer slachtoffers vallen. En dan bedoel ik niet zozeer door het virus. Maar geestelijk/emotioneel.

  • Scholieren verpieteren achter hun beeldschermen;
  • Ouders die niet willen dat hun kinderen achterlopen worden gek van het multitasken;
  • Huisgenoten zitten te lang op elkaars lip met alle gevolgen van dien;
  • Ondernemers zien dromen in rook opgaan;
  • Ouderen vereenzamen, etc.

Zomaar wat voorbeelden van indirecte slachtoffers.

Duurt het jou ook allemaal te lang? Heb je moeite om je hoofd boven water te houden? Zorgt het gebrek aan perspectief in deze crisis dat jouw geduld ook op de proef wordt gesteld?

Deze crisis gaat niemand in de koude kleren zitten. Het gecreëerde angstklimaat maakt mensen murw. Stress zorgt voor een fight/flight respons, die prima is voor even, maar niet voor lange tijd.

Wanneer je zo lang in de overlevingsstand zit, kun je allang niet meer helder nadenken. En dan ziet alles er behoorlijk uitzichtloos uit. Niemand houdt dit eindeloos vol.

Gelukkig hoef je niet te wachten tot de situatie verandert en alles beter wordt. Dan ben je afhankelijk. En is het tot die tijd geduldig doorlijden.

Je kunt wel degelijk zélf iets doen. Want de sleutel naar verandering zit echt in jezelf. Je hoeft nog niet te weten hoe. Maar ik weet dat alles perceptie is. En dat hoe jij dit alles ervaart het verschil maakt voor hoe jij hierdoorheen komt.

Blijft jouw brein in paniekmodus of slaag jij erin je te verzoenen met hoe het nu is? Als je dat laatste kunt, dan is alles direct anders. Want acceptatie maakt de weg vrij voor ontspanning en dus voor oplossingen. Immers, het is juist het angstklimaat dat zorgt voor lamgeslagen mensen.

Hoe zorg je dat je meer ontspannen leert ‘dobberen’ in het nu, ook al weet je even totaal niet waar het heengaat? Kun je leren houden van onzekerheid? Er vriendjes mee worden?

Het klinkt heel vreemd. Bijna ongelofelijk. Maar het kan. En als er geen verzet meer is, zijn er ook geen problemen. Go with the flow.

Het leven wil je dit leren. Maar laat jij het leven toe of blijf jij je verzetten?

Video gezien en meer weten? Klik dan door naar deze pagina: www.zoninjeleven.nl/zonnebank2021

Want je kunt stoppen met lijden en de leiding nemen in deze situatie. Hoe uitdagend ook. En volgens mij is precies dit de bedoeling. De wereld heeft dringend behoefte aan leiders. Aan mensen die leven vanuit hun hart en hun gevoel volgen.

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest