We zien dat er steeds meer slachtoffers vallen. En dan bedoel ik niet zozeer door het virus. Maar geestelijk/emotioneel.

  • Scholieren verpieteren achter hun beeldschermen;
  • Ouders die niet willen dat hun kinderen achterlopen worden gek van het multitasken;
  • Huisgenoten zitten te lang op elkaars lip met alle gevolgen van dien;
  • Ondernemers zien dromen in rook opgaan;
  • Ouderen vereenzamen, etc.

Zomaar wat voorbeelden van indirecte slachtoffers.

Duurt het jou ook allemaal te lang? Heb je moeite om je hoofd boven water te houden? Zorgt het gebrek aan perspectief in deze crisis dat jouw geduld ook op de proef wordt gesteld?

Deze crisis gaat niemand in de koude kleren zitten. Het gecreëerde angstklimaat maakt mensen murw. Stress zorgt voor een fight/flight respons, die prima is voor even, maar niet voor lange tijd.

Wanneer je zo lang in de overlevingsstand zit, kun je allang niet meer helder nadenken. En dan ziet alles er behoorlijk uitzichtloos uit. Niemand houdt dit eindeloos vol.

Gelukkig hoef je niet te wachten tot de situatie verandert en alles beter wordt. Dan ben je afhankelijk. En is het tot die tijd geduldig doorlijden.

Je kunt wel degelijk zélf iets doen. Want de sleutel naar verandering zit echt in jezelf. Je hoeft nog niet te weten hoe. Maar ik weet dat alles perceptie is. En dat hoe jij dit alles ervaart het verschil maakt voor hoe jij hierdoorheen komt.

Blijft jouw brein in paniekmodus of slaag jij erin je te verzoenen met hoe het nu is? Als je dat laatste kunt, dan is alles direct anders. Want acceptatie maakt de weg vrij voor ontspanning en dus voor oplossingen. Immers, het is juist het angstklimaat dat zorgt voor lamgeslagen mensen.

Hoe zorg je dat je meer ontspannen leert ‘dobberen’ in het nu, ook al weet je even totaal niet waar het heengaat? Kun je leren houden van onzekerheid? Er vriendjes mee worden?

Het klinkt heel vreemd. Bijna ongelofelijk. Maar het kan. En als er geen verzet meer is, zijn er ook geen problemen. Go with the flow.

Het leven wil je dit leren. Maar laat jij het leven toe of blijf jij je verzetten?

Video gezien en meer weten? Klik dan door naar deze pagina: www.zoninjeleven.nl/zonnebank2021

Want je kunt stoppen met lijden en de leiding nemen in deze situatie. Hoe uitdagend ook. En volgens mij is precies dit de bedoeling. De wereld heeft dringend behoefte aan leiders. Aan mensen die leven vanuit hun hart en hun gevoel volgen.

Actueel

Kies jij voor nep of ware verlichting?

In mijn laatste Zonnestraal van dit jaar stel ik deze vraag. Je kunt ‘m hier nalezen:
Kies jij voor nep of ware verlichting? 

Ik besef dat ik dit jaar weer dieper ben gezakt in het besef dat december van mij vraagt om heel anders te beleven dan ik vele jaren heb gedaan.

Al dat licht, al dat eten, al die (sociale) verplichtingen, verwachtingen en daarmee onontkoombare teleurstellingen. Het levert veel ruis op. En veel momenten van jezelf voorbijrennen en uit verbinding zijn.

Deze crisis, deze afgelopen 2 jaar en deze maand in het bijzonder duwen ons steeds meer het pad op van bewustwording. Dat we ons licht laten schijnen op waar we mee bezig zijn, hoe we leven, wat we allemaal onderdrukken, negeren en verstoppen en hoe we daarmee onszelf tekort doen. Als we tenminste ook serieus verlangen naar anders. Naar meer samen. Naar meer verbinding. Naar meer vrede en heelheid.

 

Elke verandering, elke vorm van heling, begint bij onszelf. En daarom is dat precies wat deze maand voor mij centraal staat. 

In De Zonnebank geef ik in december in totaal 5 x een Zoom waarin precies dit centraal staat. De eerste aflevering staat al online. Je kunt er op 9, 14 22 en 28 december zelf bij zijn of terugkijken in de replay.

En als je nu Zonnebank lid wordt, betaal je als decembercadeautje geen 70, maar 50 euro deze maand. 
Kortingscode: wareverlichting

Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

PRIMA is Perfect
Jij bent Perfect
En als je dat leert v o e l e n
Schijnt de Zon
Iedere dag!

Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

Pin It on Pinterest