Hoe vind je je droombaan?

Een op de vijf brugklassers vindt later zijn droombaan. Maar hoe zit het dan met al die anderen? Gedoemd om te settelen ‘for less’ of kan het ook anders? Ik ben overtuigd van wel!

Lees meer

Wake up call voor de controlfreak

Een controlfreak wil zekerheid en controle in zijn leven. Dingen controleren is voor hem of haar dé manier om te dealen met het leven. Maar de prijs voor deze vorm van rust is hoog.

Lees meer

De pijn van afscheid went nooit

Waar je mee omgaat, daar word je mee besmet, dat is misschien wel de strekking van het artikel dat vandaag in De Telegraaf staat, waarin onze ervaring met ‘exchange students’ wordt beschreven.

Lees meer

Wake up to dream big

Als je je dromen wilt realiseren, zul je eerst zelf wakker moeten worden. Misschien durf jij allang niet meer te dromen omdat je denkt dat ze niet realistisch zijn, maar zo hou jij jezelf juist voor de gek.

Lees meer

Schaamte zet alles vast!

Vorige week was een spannend moment voor onze gastdochter. Eindelijk stond ze met haar klas op het toneel. De uitvoering van het stuk waar ze maandenlang voor hadden gerepeteerd. Titel: Klote!

Lees meer

Durf jij deuren te sluiten?

Als jij moeite hebt met het sluiten van deuren, is de kans groot dat je onnodig blijft hangen in een situatie waar je eigenlijk allang uit wilt. Er is geen andere manier. Helaas.

Lees meer

“Marie Kondo”- je hoofd

m"Echt... heerlijk om te doen! Ik ga mijn hele huis door!"  Zo vertelde een vriendin, die volledig in de ban was geraakt van Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe die na een aantal bestsellers inmiddels ook de wereld verovert via Netflix met haar serie: Tidying up with...

Lees meer

Controlfreaks en curlingouders

Ja, we kunnen er wel hard om lachen in ‘De Luizenmoeder’, maar het is wel een ding. Dat overbeschermende gedrag, de neiging om alle risico’s, gevaren en uitdagingen van tevoren al te willen voorzien.

Lees meer

Wat is het beste voor je kind?

Wanneer je bijna obsessief bezig bent met (de toekomst van) je kind, ontneem je hem of haar daarmee da niet de kans om zelf iets te leren en fouten te maken? Haemin Sunim meent van wel.

Lees meer

Opgebrand of vlam in de pan?

Burnout. Leeg. Ziek. Thuis. Hoe dan? Waarom? Aanstelleritis? Schuld van social media? Te hoge verwachtingen? Werkdruk? Je kunt al opbranden als je probeert bij te houden wat er dagelijks over dit onderwerp wordt geschreven.

Lees meer

Wereld Hypnose Dag

Vanochtend om half 7 hoorde ik op de radio dat het vandaag, 4 januari, Wereld Hypnose Dag is. Dat wist ik dus niet! Maar ik sprong wel direct mijn bed uit om in actie te komen. En daar kun jij je voordeel mee doen!

Lees meer

Hoe voorkom je stress tijdens de feestdagen?

Zie jij op tegen de ‘verplichte gezelligheid’ van feest- of verjaardagen en ervaar jij stress temidden van mensen aan wie je je misschien ergert? Ik heb tips voor je die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt leren toepassen!

Lees meer

Ze zeggen zoveel… dat zegt niets!

We zijn geneigd om onze oren te laten hangen naar wat anderen zeggen. Maar, is dat wel terecht. Wie zegt dat ‘ze’ het beter weten dan jij? Waar is hun mening op gebaseerd, waar komt ‘hun wijsheid’ vandaan?

Lees meer

Antwoord op de vraag “Wat moet ik doen?”

“Wat moet ik doen?” Als je die vraag stelt, geef je jezelf dan ook de ruimte en de stilte om het antwoord te horen, te zien, te voelen? Of probeer je het krampachtig te vinden te midden van die maalstroom van gedachten?

Lees meer

Hoe leer je beter ontvangen?

Ben jij ook iemand die heel goed is in geven, maar heel slecht in ontvangen? De meeste mensen ontvangen met een bezwaard hart en vinden het ongemakkelijk. Toch is het belangrijk om beter te worden in ontvangen.

Lees meer

‘Stress’ de oorzaak van een burn-out?

“Who are we fucking kidding?” vraagt Pieter Wijtenburg zich af in het artikel ‘Aan de burn-out bullshit voorbij’. In dit artikel schrijft hij dat stress niks anders is dan angst. De angst om niet goed genoeg te zijn.

Lees meer

We hebben geen atoombom nodig!

“We hebben geen atoombom nodig om onszelf volledig uit te roeien!” is een uitspraak van klinisch neuropsycholoog Erik Matser die bovendien meent dat wij mensen volledig vergeten zijn wie we werkelijk zijn.

Lees meer

Voelt jouw Ware Ik zich ‘gevangen’?

Leven vanuit vrijheid zodat je kunt zijn wie je echt bent en kunt doen wat je wilt doen of voelt dat je te doen hebt is mogelijk als je jezelf bevrijdt uit je negatieve zelfhypnose en van negatieve overtuigingen en belemmeringen.

Lees meer

Weet je waar ik écht ‘jeuk’ van krijg?

Het is zooooooo goedbedoeld, maar als je tegen iemand met (faal)angst zegt: “Just do it!” krijg ik spontaan jeuk. Immers, je gaat daarmee totaal voorbij aan het cruciale feit dat elk gedrag, ook faalangst, een reden heeft.

Lees meer

Het is meestal niet wat je denkt

Het is zo gemakkelijk en voor de hand liggend om te reageren vanuit je eigen waarheid, maar het is zoveel interessanter om je eigen wereldbeeld juist ter discussie te stellen. Wie weet wat je allemaal ontdekt over jezelf.

Lees meer

De “maandagmorgen valkuil”

Ken je dat maadagmorgengevoel? Dat je gedachten alweer overuren gaan draaien vanaf het moment dat je wakker wordt? Het gebeurt meestal automatisch en is al vaak even aan de gang, voordat je jezelf erop betrapt.

Lees meer

Pin It on Pinterest