De “maandagmorgen valkuil”

Ken je dat gevoel? Dat je gedachten alweer overuren gaan draaien vanaf het moment dat je wakker wordt? Ik heb dat met name vaak aan het begin van de week, dus op maandagmorgen. Het gebeurt vanzelf en is al vaak even aan de gang, voordat ik mezelf erop kan betrappen....

Lees meer

Als leven ‘overleven’ is geworden

Het leven is een geschenk. Haal er alles uit wat erin zit, zeggen ze.   Maar wat als jij dit cadeau liever niet (verder) wilt uitpakken, bang bent wat erin zit? Omdat je dag in dag uit strijd levert. Omdat je je leeg voelt. Omdat je nooit aan jezelf toekomt. Omdat je...

Lees meer

Waarom zeggen we dit soort dingen?

Kom je met een wild plan, een droom, een nieuw idee …. Wordt het voor je het weet finaal de grond in geboord. Niet realistisch. Zou je dat nou wel doen? Wie ben jij om? Heb je het wel goed doordacht? Zucht!

Lees meer

Alles nemen zoals het komt

Fieuwwwww….. afgelopen dagen zijn een pittige les geweest in overgeven en emoties (door)voelen. Want wanneer je eerste kind op zijn 17e voor een jaar uitvliegt naar het buitenland, dan is dat wel even ‘een dingetje’!

Lees meer

Heaven’s got a plan for you …

Wanneer angsten je leven regeren, kun je er wel van uitgaan dat jij nog probeert te leven vanuit vertrouwen op jezelf. Maar wat als je contact kunt maken met een kracht die groter is dan jezelf? Dan laat je magie binnen!

Lees meer

Het gaat altijd over (wat jij gelooft over) jezelf

Vanochtend reageerde ik n.a.v. een post op Facebook van Bram Bakker, een van Nederlands bekendste psychiaters. Hij deelde een link naar zijn artikel met de kop: GGZ-organisaties doen psychiatrie en psychotherapie in de uitverkoop Het artikel gaat in op het voornemen...

Lees meer

Als het ongrijpbare wint

Ik ben zeker niet de enige die zich wanhopig vastklampt aan het rationele. En niet durft mee te gaan met ingevingen en dingen die ‘vaag’ en ongrijpbaar voelen. Maar er komt een dag dat je beseft: Dit werkt niet meer!

Lees meer

Hypnose op recept

2Doc laat in de docu “Hypnose op recept” zien dat hypnotherapie inmiddels een erkende reguliere aanpak is om allerlei klachten effectief aan te pakken. Denk aan PDS, fybromyalgie, prikangst, maar ook neurologische klachten, reuma en nog veel meer.

Lees meer

De meest zinloze emotie die er is

Had ik maar… was ik maar… als ik toen ….! Ongelofelijk hoe enorm je kunt balen van iets wat niet is gebeurd, wat je niet hebt gedaan, gezegd, veranderd of wat dan ook maar. De vraag is: Schiet je hier wat mee op of kun je je tijd beter besteden?

Lees meer

Verbinding is van levensbelang

Gisteren vond ik een mooi plaatje. Een beetje vergelijkbaar met het plaatje hierboven. Terwijl ik ernaar keek, zag ik er zoveel in. Ik was benieuwd wat anderen ervan vonden. Dus ik plaatste het op mijn Facebookpagina. En er gebeurde iets heel leuks. Ik vroeg wat...

Lees meer

Hoe kom je achter je missie?

Wat is mijn missie? Hoe kom ik achter mijn droom? Een van de meestgestelde mensen van mensen die ‘iets missen’ in hun leven. Maar een vraag die vaak nergens toe leidt. Welke vragen moet je jezelf dan wel stellen om meer geluk en voldoening te vinden?

Lees meer

Wanneer ben jij gestopt met dromen?

Als kind dromen we nog. Daarna worden we ‘realistisch’. Een grotere leugen bestaat niet. Dromen vertellen je wat er mogelijk is. Het zijn de richtingaanwijzers naar wie je werkelijk bent. Tijd om er serieus werk van te maken!

Lees meer

Stap in de rol van je leven

Ben je klaar met doen alsof? Heb je genoeg van de rol die je niet past? Wil je je masker leren afzetten en je vrij voelen? Jezelf? Stap jij in de rol van je leven?

Lees meer

Alles om je te onderscheiden …

Hoe komt het dat zoveel jongeren opbranden en uitvallen? Zijn ze ziek van perfectionisme? En wat is de tendens in de maatschappij? Hoe is de teneur in het (hoger) onderwijs?

Lees meer

We mogen weer …

“We mogen weer!” Een heel groot deel van werkend Nederland sleept zich op maandagochtend weer naar werk of kantoor. En begint op zondagavond alweer te balen of zenuwachtig te worden voor de week die komen gaat. Hoe kan het anders?

Lees meer

Less is more …

Less is more. Hoe vaak heb ik dat wel niet gehoord. En soms leef ik er ook wel naar hoor.Eventjes. Of noodgedwongen. En het valt me nog niet mee. Ik ben blijkbaar behoorlijk verslaafd aan doen.Niet gek. Want DOEN DOEN DOEN, dat is ook wat je het grootste deel van de...

Lees meer

Hoe goed ben jij in overgave?

Overgave is leuk, maar het moet niet te lang duren. En toch wordt dat wel van me gevraagd. Herkenbaar? Vind jij het ook lastig om te voelen wat je nu echt nodig hebt en daarvoor de tijd te nemen? Dan is deze Zonnestraal voor jou.

Lees meer

Als je wel wilt, maar niet durft …

“Als ik nu eerst maar precies wist wat ik zou willen …. dan … ” We blijven in de valkuil trappen dat we eerst dingen zeker moeten weten, voordat we de volgende stap kunnen zetten.

Lees meer

De garantie voor een onvervuld leven

We zijn allemaal gericht op overleven. Zo lang mogelijk leven, eventueel met hulp. Maar hoe zinvol is een lang leven zonder geluk en voldoening? Gaat het om kwantiteit of kwaliteit?

Lees meer

Pin It on Pinterest