Hypnose op recept

2Doc laat in de docu “Hypnose op recept” zien dat hypnotherapie inmiddels een erkende reguliere aanpak is om allerlei klachten effectief aan te pakken. Denk aan PDS, fybromyalgie, prikangst, maar ook neurologische klachten, reuma en nog veel meer.

Lees meer

De meest zinloze emotie die er is

Had ik maar… was ik maar… als ik toen ….! Ongelofelijk hoe enorm je kunt balen van iets wat niet is gebeurd, wat je niet hebt gedaan, gezegd, veranderd of wat dan ook maar. De vraag is: Schiet je hier wat mee op of kun je je tijd beter besteden?

Lees meer

Verbinding is van levensbelang

Gisteren vond ik een mooi plaatje. Een beetje vergelijkbaar met het plaatje hierboven. Terwijl ik ernaar keek, zag ik er zoveel in. Ik was benieuwd wat anderen ervan vonden. Dus ik plaatste het op mijn Facebookpagina. En er gebeurde iets heel leuks. Ik vroeg wat...

Lees meer

Hoe kom je achter je missie?

Wat is mijn missie? Hoe kom ik achter mijn droom? Een van de meestgestelde mensen van mensen die ‘iets missen’ in hun leven. Maar een vraag die vaak nergens toe leidt. Welke vragen moet je jezelf dan wel stellen om meer geluk en voldoening te vinden?

Lees meer

Wanneer ben jij gestopt met dromen?

Als kind dromen we nog. Daarna worden we ‘realistisch’. Een grotere leugen bestaat niet. Dromen vertellen je wat er mogelijk is. Het zijn de richtingaanwijzers naar wie je werkelijk bent. Tijd om er serieus werk van te maken!

Lees meer

Stap in de rol van je leven

Ben je klaar met doen alsof? Heb je genoeg van de rol die je niet past? Wil je je masker leren afzetten en je vrij voelen? Jezelf? Stap jij in de rol van je leven?

Lees meer

Alles om je te onderscheiden …

Hoe komt het dat zoveel jongeren opbranden en uitvallen? Zijn ze ziek van perfectionisme? En wat is de tendens in de maatschappij? Hoe is de teneur in het (hoger) onderwijs?

Lees meer

We mogen weer …

“We mogen weer!” Een heel groot deel van werkend Nederland sleept zich op maandagochtend weer naar werk of kantoor. En begint op zondagavond alweer te balen of zenuwachtig te worden voor de week die komen gaat. Hoe kan het anders?

Lees meer

Less is more …

Less is more. Hoe vaak heb ik dat wel niet gehoord. En soms leef ik er ook wel naar hoor.Eventjes. Of noodgedwongen. En het valt me nog niet mee. Ik ben blijkbaar behoorlijk verslaafd aan doen.Niet gek. Want DOEN DOEN DOEN, dat is ook wat je het grootste deel van de...

Lees meer

Hoe goed ben jij in overgave?

Overgave is leuk, maar het moet niet te lang duren. En toch wordt dat wel van me gevraagd. Herkenbaar? Vind jij het ook lastig om te voelen wat je nu echt nodig hebt en daarvoor de tijd te nemen? Dan is deze Zonnestraal voor jou.

Lees meer

Als je wel wilt, maar niet durft …

“Als ik nu eerst maar precies wist wat ik zou willen …. dan … ” We blijven in de valkuil trappen dat we eerst dingen zeker moeten weten, voordat we de volgende stap kunnen zetten.

Lees meer

De garantie voor een onvervuld leven

We zijn allemaal gericht op overleven. Zo lang mogelijk leven, eventueel met hulp. Maar hoe zinvol is een lang leven zonder geluk en voldoening? Gaat het om kwantiteit of kwaliteit?

Lees meer

Ben je in mijn hoofd gekropen?

Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit genoeg? Ben je bang om fouten te maken? Leg je de lat steeds hoger voor jezelf? Heb je de neiging alles te willen controleren?

Lees meer

Hoe mag ik jou inspireren?

Afgelopen weken ben ik even tot stilstand gekomen. En eerlijk gezegd … hoewel ik nu niet meer ziek ben … sta ik nog steeds een beetje stil. Kan dat zomaar?

Lees meer

Echt voelen dat alles goed is

Afgelopen dinsdag plaatste ik op Facebook een live video, waarin ik heel enthousiast en trots vertelde hoe ik die nacht twee hypnose MP3’s had beluisterd,

Lees meer

Wat ik jou wens

Afgelopen jaar  heb ik heel sterk ontdekt dat ik veel meer kan doen door minder te doen.
Veel meer kan zeggen door minder te zeggen.

Lees meer

Don’t shoot the messenger

Een op de vier mensen hebben last van paniekaanvallen. De eerste impuls is om er zo snel mogelijk vanaf te willen. Maar wat willen ze je eigenlijk zeggen?

Lees meer

Pin It on Pinterest