Knalactie Wereld Hypnose Dag (4 januari 2019)

Ok ok... ik moet iets bekennen. Vanochtend om half 7 hoorde ik op de radio dat het vandaag, 4 januari, Wereld Hypnose Dag is. Dat wist ik dus niet! Maar ik sprong wel direct mijn bed uit om in actie te komen. (Ik was al wakker, maar voor hypnosedingen mag je me ook...

Lees meer

Hoe voorkom je stress en gedoe tijdens de feestdagen?

Een fenomeen dat misschien wel meer dan eens per jaar terugkeert: Feestdagenstress! En mogelijk zit je nu wel net in de decemberpiek.  Misschien had je je wel weer enorm verheugd op een paar lekkere vrije dagen, maar merk je alweer dat er  veel meer tijd opgaat aan...

Lees meer

“Wat moet ik doen?”

“Wat moet ik doen?” Als je die vraag stelt, geef je jezelf dan ook de ruimte en de stilte om het antwoord te horen, te zien, te voelen? Of probeer je het krampachtig te vinden te midden van die maalstroom van gedachten?

Lees meer

Hoe leer je beter ontvangen?

Ben jij ook iemand die heel goed is in geven, maar heel slecht in ontvangen? De meeste mensen ontvangen met een bezwaard hart en vinden het ongemakkelijk. Toch is het belangrijk om beter te worden in ontvangen.

Lees meer

‘Stress’ de oorzaak van een burn-out?

“Who are we fucking kidding?” vraagt Pieter Wijtenburg zich af in het artikel ‘Aan de burn-out bullshit voorbij’. In dit artikel schrijft hij dat stress niks anders is dan angst. De angst om niet goed genoeg te zijn.

Lees meer

We hebben geen atoombom nodig!

“We hebben geen atoombom nodig om onszelf volledig uit te roeien!” is een uitspraak van klinisch neuropsycholoog Erik Matser die bovendien meent dat wij mensen volledig vergeten zijn wie we werkelijk zijn.

Lees meer

Voelt jouw Ware Ik zich ‘gevangen’?

Leven vanuit vrijheid zodat je kunt zijn wie je echt bent en kunt doen wat je wilt doen of voelt dat je te doen hebt is mogelijk als je jezelf bevrijdt uit je negatieve zelfhypnose en van negatieve overtuigingen en belemmeringen.

Lees meer

Weet je waar ik écht ‘jeuk’ van krijg?

Het is zooooooo goedbedoeld, maar als je tegen iemand met (faal)angst zegt: “Just do it!” krijg ik spontaan jeuk. Immers, je gaat daarmee totaal voorbij aan het cruciale feit dat elk gedrag, ook faalangst, een reden heeft.

Lees meer

Het is meestal niet wat je denkt

Het is zo gemakkelijk en voor de hand liggend om te reageren vanuit je eigen waarheid, maar het is zoveel interessanter om je eigen wereldbeeld juist ter discussie te stellen. Wie weet wat je allemaal ontdekt over jezelf.

Lees meer

De “maandagmorgen valkuil”

Ken je dat maadagmorgengevoel? Dat je gedachten alweer overuren gaan draaien vanaf het moment dat je wakker wordt? Het gebeurt meestal automatisch en is al vaak even aan de gang, voordat je jezelf erop betrapt.

Lees meer

Als leven ‘overleven’ is geworden

Het leven is een geschenk. Haal er alles uit wat erin zit, zeggen ze. Maar wat als jij dit cadeau liever niet (verder) wilt uitpakken, bang bent wat erin zit? Omdat je dag in dag uit strijd levert. Omdat je je leeg voelt.

Lees meer

Waarom zeggen we dit soort dingen?

Kom je met een wild plan, een droom, een nieuw idee …. Wordt het voor je het weet finaal de grond in geboord. Niet realistisch. Zou je dat nou wel doen? Wie ben jij om? Heb je het wel goed doordacht? Zucht!

Lees meer

Alles nemen zoals het komt

Fieuwwwww….. afgelopen dagen zijn een pittige les geweest in overgeven en emoties (door)voelen. Want wanneer je eerste kind op zijn 17e voor een jaar uitvliegt naar het buitenland, dan is dat wel even ‘een dingetje’!

Lees meer

Heaven’s got a plan for you …

Wanneer angsten je leven regeren, kun je er wel van uitgaan dat jij nog probeert te leven vanuit vertrouwen op jezelf. Maar wat als je contact kunt maken met een kracht die groter is dan jezelf? Dan laat je magie binnen!

Lees meer

Als het ongrijpbare het wint

Ik ben zeker niet de enige die zich wanhopig vastklampt aan het rationele. En niet durft mee te gaan met ingevingen en dingen die ‘vaag’ en ongrijpbaar voelen. Maar er komt een dag dat je beseft: Dit werkt niet meer!

Lees meer

2Doc laat zien: Hypnose op recept

2Doc laat in de docu “Hypnose op recept” zien dat hypnotherapie inmiddels een erkende reguliere aanpak is om allerlei klachten effectief aan te pakken. Denk aan PDS, fybromyalgie, prikangst en nog veel meer.

Lees meer

De meest zinloze emotie die er is

Had ik maar… was ik maar… als ik toen ….! Ongelofelijk hoe enorm je kunt balen van iets wat niet is gebeurd, wat je niet hebt gedaan, gezegd, veranderd of wat dan ook maar. De vraag is: Schiet je hier wat mee op of kun je je tijd beter besteden?

Lees meer

Verbinding is van levensbelang

Gisteren vond ik een mooi plaatje. Een beetje vergelijkbaar met het plaatje hierboven. Ik kon er zoveel inzien en ik werd benieuwd naar wat anderen ervan vonden. Ik plaatste het op mijn Facebookpagina en er gebeurde

Lees meer

Hoe kom je achter je missie?

Wat is mijn missie? Hoe kom ik achter mijn droom? Dit zijn enkele van de meestgestelde vragen van mensen die ‘iets missen’ in hun leven, maar tegelijkertijd is het niet zo’n nuttige vraag. Welke vraag is dan wel relevant?

Lees meer

Wanneer ben jij gestopt met dromen?

Als kind dromen we nog. Daarna worden we ‘realistisch’. Een grotere leugen bestaat niet. Dromen vertellen je wat er mogelijk is. Het zijn de richtingaanwijzers naar wie je werkelijk bent. Tijd om er serieus werk van te maken!

Lees meer

Stap in de rol van je leven

Ben je klaar met jouw toneelstuk? Heb je genoeg een rol blijven spelen die je niet past? Wil je liever je masker leren afzetten en je vrij voelen? Volledig jezelf? Zodat je kunt zijn wie je wilt zijn en doen wat je wilt doen?

Lees meer

Pin It on Pinterest