De beste manier om de dag te beginnen lees je in dit artikel

Sommige mensen doen het van nature. Die hebben niets nodig om zich goed te voelen.

Maar, wanneer je net zo bent als de meeste mensen (ik ook) dan hangen jouw gevoelens grotendeels samen met wat jij in de wereld om je heen ziet: negativiteit en ellende! 

Want sla de krant maar open of zet de televisie maar aan. Ver hoef je niet te zoeken voor een portie negativiteit. Of, dichter bij huis: je luidruchtige buren of het tandpastadopje wat je huisgenoot weer eens niet op de tube heeft geschroefd.

Natuurlijk voelen we ons van tijd tot tijd ook goed. Maar, daar hebben we meestal wel een (goede) reden voor nodig. Iets wat ons een goed gevoel geeft.

 

In de afgelopen 8 jaar heb ik steeds beter geleerd dat je geen reden hoeft te hebben om je goed te voelen. Dat dit aan te leren is. Vroeger stonden mijn mondhoeken standaard naar beneden.  En tegenwoordig slaag ik er gelukkig heel goed in om een groot deel van de dag opgewekt en opgeruimd te zijn en wijzen ze juist meer naar boven. smiley knipoog klein

Ik heb wel vaker beschreven wat je kunt doen om gedurende de dag je gevoel te veranderen wanneer je merkt dat je in negativiteit blijft hangen. Zo kun je de gevoelsomdraaitechniek doen en daarna een goed gevoel oproepen.

 

Dit is echt anders: niet herstellen, maar direct goed beginnen!

 

Wat ik je zo ga uitleggen is namelijk niet een kwestie van corrigeren van het negatieve, maar juist zorgen dat je je dag direct beter begint.

Je moet je voorstellen dat wanneer je ’s ochtends wakker wordt, direct op dat moment, je hoofd verrassend leeg is. Veel mensen hebben dat niet eens door, want voor ze het weten zijn ze alweer begonnen met het te vullen met negatieve gedachten en beelden. Dit gaat meestal zo onbewust en dus zo snel dat je ongemerkt alweer begint negatieve gevoelens te creëren (onrust, stress, haast, onzekerheid, of zelfs angst of paniek).

 

De crux: niet onbewust laten gebeuren, maar bewust ingrijpen en de toon zetten

 

We gaan even terug naar dat ontwaakmoment.

Ik wil je vragen om je daar morgenochtend  heel bewust van te zijn. Zodra je wakker wordt is het opletten. Want dit moment kun je gebruiken om jezelf te trainen de dag goed te beginnen.

 

Waarom hebben we het vaak zo onnodig zwaar in het leven? Omdat we  vastzitten in negatieve gevoelens. Dat beïnvloedt je dag onherroepelijk. Het zet de toon voor hoe die gaat zijn.

Vergelijk maar eens hoe je opstaat als je op vakantie bent en hoe je opstaat op ‘just an ordinary day’. Hopelijk net zo goed, maar meestal is dat niet zo.

 

Ik ben nu een aantal weken hier bewust mee bezig. En het is echt geweldig om te merken wat er gebeurt als je het volgende gaat doen:

In dat neutrale ‘ik word nu wakker moment’ kun je namelijk zelf de toon zetten voor hoe je de dag begint.

Door even een minuut of 5 rustig te blijven liggen met je ogen dicht en je doelbewust te focussen op positieve dingen.

Ik zeg absoluut niet dat dit meteen moet lukken. Voor sommige mensen is dit echt heel lastig in het begin.

 

Als je niet weet aan wat voor positiefs je moet denken, word je dan bewust van bijvoorbeeld hoe lekker je ligt, hoe fijn je kussen is, de vogels die je hoort fluiten, iets leuks wat van de week gebeurd is.

Het maakt niet uit wat. Alles wat helpt om rustig, ontspannen, vredig met je ogen dicht te blijven liggen mijmeren.

 

En mocht er toch ongemak opkomen, haal dan diep adem en vind weer iets positiefs om dankbaar voor te zijn. Hoe klein ook!

Wat er gebeurt is dat je tijdens deze oefening leert om je weerstand steeds meer en gemakkelijker los te laten. Waardoor jouw vibratie hoger wordt.

 

Misschien klinkt dit voor jou nog wat zweverig, maar je kunt je vast wel iets voorstellen bij de uitspraak dat negatieve energie zwaar is en positieve energie licht? Nou, dan snap je ook wel  dat je leven met zo’n goede start lichter, gemakkelijker en leuker wordt.

Niet dat alles van de ene op de andere dag 180 graden wordt omgekeerd, maar je neemt wel zelf het stuur in handen.

 

Nu kun je denken: Oh leuk, interessant. En het morgen niet doen. Of morgen wel doen en dan overmorgen niet meer omdat het niet meevalt. Tja, ik heb ook wel jaren gehad dat ik dacht: ik ga gewoon 2 keer spinning doen op de sportschool en dan is mijn conditie top.

Ik verzeker je echt: Als je dit gaat doen, dan ga je het verschil merken. Misschien niet direct heel duidelijk, tenzij jij zo’n geluksvogel bent bij wie alles de eerste keer lukt.

Maar zeker wel na een aantal dagen. En met de weken word je hier dan zo goed in, dat je ook na het opstaan, tijdens het douchen of misschien tot je gaat ontbijten gemakkelijk die positieve ‘vibes’ kunt vasthouden.

 

 

Deel en reageer!

Vond je dit een interessante tip?

Deel dit artikel dan via onderstaande knoppen of laat even je reactie achter! Vind ik super!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest