Heb jij enig idee wat er allemaal mogelijk is?

Zeg eens eerlijk:

 • Hoe vastgeroest ben jij geraakt in de loop der jaren?
 • Hoeveel dromen ben jij onderweg verloren?
 • Hoezeer laat jij je leiden door wat je zintuigen je vertellen?

Misschien word je niet écht blij van wat je ziet.
Misschien staat je leven zoals het nu is wel mijlenver af van wat je eigenlijk  voor jezelf had gewenst of gehoopt.

 

TJA:  

“Het leven is nu eenmaal geen feestje hé?”
“Je moet wel realistisch zijn.”
“Sommige dingen horen er gewoon bij.”

 

 

Is dat zo? Hoort het er gewoon bij? Wie zegt dat?

Als kind kun je het nog … D.R.O.M.E.N!  

 

Kinderen, zeker totdat ze een jaar of 7 zijn, kunnen het nog. Het meisje dat je hiernaast ziet, ben ik toen ik 5 was.

Nog boordevol dromen over de toekomst. Overlopend van creativiteit. Urenlang kon ik spelen met mijn vriendinnetjes en met mijn zusjes.

 • Met de poppen
 • Winkeltje
 • Met playmobil

Geen laptops, geen tablets, geen telefoons. En alleen op woensdagmiddag had je televisie. Maar ik kwam niets te kort.

En o ja, ik las vanaf mijn 6e natuurlijk ook nog ongeveer 3 boekjes in de week!

Fantasie, spel, dromen was gewoon mijn natuur.

 

En dan op een dag… ben je het zomaar kwijt! 

Weet jij nog hoe en wanneer het erin sloop? De meeste mensen kunnen zich dat moment niet herinneren. Vaak is het ook niet slechts één moment geweest, maar een verzameling gebeurtenissen.

 • Misschien ben jij ook van huis uit al onbedoeld ontmoedigd. Waren het de onzekerheden en goedbedoelde zorgen van je ouders. Ze waren overbezorgd of beschermend om te voorkomen dat je teleurgesteld werd in het leven.
 • Misschien hebben ze je onbewust geleerd om op safe te spelen en niet te veel risico te nemen. Waardoor je misschien niet zo vaak bent gevallen, maar dus ook niet leerde opstaan en doorzetten bij tegenslag.
 • Misschien leerde jij ook wel je bescheiden op te stellen. Dat brutalen de halve wereld hebben, maar dat dat niet jouw plek was. Hadden jouw ouders dat weer van hun ouders geleerd.

‘Bescheidenheid siert de mens’

‘Goede wijn behoeft geen krans’ 

‘Kinderen die vragen, worden overgeslagen’

Als je op de basisschool nog dromen had, is de kans groot dat je tegen de tijd dat je van de middelbare school afkwam hier wel van ‘genezen’ was: Wegwijs gemaakt in ‘het systeem’, klaar voor het volwassen leven. Realistisch.

Oftewel net als bijna iedereen om je heen ‘gehypnotiseerd’ om verstandig te kiezen en iets te doen met toekomstperspectief. Immers, je toekomst kun je niet op luchtkastelen bouwen. Je dromen is meer leuk voor ‘de hobby’. 

 

 

 

Konden we de tijd maar terugdraaien!

Volwassenen zijn dan wel groot, maar ze zijn niet per se wijs. Kinderen zijn vaak wijzer. Die staan nog dichter bij de waarheid. Herinneren zich beter hun ware natuur, wie ze werkelijk zijn.

Kinderspel en fantasie is dan ook niet kinderachtig. Het is inspirerend. We zouden veel meer naar kinderen mogen kijken. Want het leven zit eigenlijk op veel vlakken kinderlijk eenvoudig in elkaar. Alleen wij volwassenen zijn dat natuurlijke kwijtgeraakt. We maken dingen eerder zwaar en ingewikkeld. We zijn vergeten hoe te spelen, improviseren en fantaseren. Bang om te dromen en nog banger om te falen.

Van onze fouten leren we. Dat zeggen we wel en leren we onze kinderen. Maar eenmaal volwassen maken we ze zelf liever niet meer. Gaan we voor zekerheid. Want we zijn bang voor hoe dat voelt, fouten maken. Het geeft ons het idee dat we niet goed genoeg zijn en dat is een van onze grootste angsten. 

Misschien heb jij ook een keiharde wake up call nodig …

Je kunt heel lang mooi weer blijven spelen. Meegaan in ‘de realiteit’, inmiddels ook gelovend dat dit is wat het leven is. Gewoon niet zo leuk.

Maar dat is geen leven. Dat is overleven! Dat weet je. en dat voel je. Ergens.

Letterlijk teruggaan naar je onbezonnen kindertijd is geen optie. Gelukkig is er wel iets anders. Je kunt iets gaan doen waardoor er een wereld voor je opengaat. Een wereld aan mogelijkheden.

De meeste mensen die dit lezen, klinkt dit misschien goed in de oren, maar toch komen ze puntje bij paaltje niet in actie.

Ze denken misschien wel:

“O ja, leuk. Zou ik moeten doen. Ooit. Een keer.”

Maar ze gaan het tóch niet doen, stellen het uit of vergeten het weer. Het voelt blijkbaar niet urgent genoeg of het kost te veel moeite. Ze zuchten al bij het idee dat ze in actie moeten komen en kiezen vaak toch voor comfort en gemak. En lekker blijven ‘slapen’ is absoluut gemakkelijker.

Wie voor gemak kiest, krijgt een moeilijk leven

Leven in je comfortzone is bekend en voelt veilig. Je hoeft er niets voor te doen, het kan lekker op de automatische piloot.

Maar niet voor niets wordt altijd gezegd:

 

Life starts beyond your comfortzone! 

Dat betekent dus dat jouw droomleven wacht op jouw beslissing om in actie te komen. Je leven wordt niet vanzelf gemakkelijker en leuker. Jij moet er zelf voor kiezen. En vervolgens bereid zijn om te leren hoe je dat kunt doen. Want als je dat al wist, zou je het al doen, toch?

In de kern zijn we allemaal hetzelfde en leggen we vergelijkbare levenspaden af.  De afgelopen 12 jaar heb ik met duizenden mensen mogen werken en dit is wat ik heb geleerd: Wanneer we opgroeien raken we steeds verder verwijderd van onze ware natuur. We vergeten wat er allemaal mogelijk is, gaan denken in onmogelijkheden en worden daardoor vaak ongelukkig en misschien zelfs (dood)ziek.

W.A.K.E. U.P.! 

Er is altijd een leven dat geleefd wil worden. Je bent hier niet zomaar, random, maar er is wel degelijk een plan. En er ligt een leven op je te wachten. Het leven dat de bedoeling was. En dat is niet per se hetzelfde als het leven waar je ‘in bent gerold’ of waar je voor hebt gekozen omdat het de gemakkelijke weg was. Wat jouw ego wil (comfort en gemak) is niet per se hetzelfde als wat je ziel wilt. 

Hoe merk je dat je niet het leven leidt dat de bedoeling is? Omdat je niet gelukkig bent. Omdat iets aan je knaagt. Dat is best een moeilijk proces, want vaak kost het tijd om je stukje bij beetje te herinneren waar je ‘joy’ ligt. Wat je hier wilde ervaren, wie je wilde zijn, wat je wilde doen. 

Gelukkig zorgt het leven er wel voor dat je je bewust wordt van die mismatch. Zacht en zoetjes of juist keihard, op een manier die je niet kunt negeren. Je calling weet je wel te vinden. Maar de vraag is of jij echt luistert. Of blijft doen alsof je het niet hoort.

Als je intuïtie begint te schreeuwen, dan heb je gegarandeerd al de nodige signalen gemist. Ziekte, verlies of een andere crisis. Soms is dat nodig om je te helpen herinneren.

Maar … waarom zou je daarop wachten en het zover laten komen? Terwijl je er ook voor kunt kiezen vandaag al te leren hoe je je bakens kunt verzetten en je koers kunt wijzigen zodat je op weg gaat naar jouw werkelijke bestemming.

Je hebt niks te verliezen. Ja, afscheid nemen van een leven waarin je toch niet helemaal thuisvoelt.

Je hebt een wereld te winnen. De ervaring dat je eindelijk gaat voelen dat alle stukjes op hun plaats gaan vallen. Dat het leven klopt. Dat je veilig bent en op je plek.

 

Mijn leven veranderde toen ik 3 cruciale dingen leerde:

Het belang van intentie

De kracht van journaling oftewel schrijven en

De kunst van visualiseren

 

1. Intentie

  Intentie maakt het verschil. Ga je gewoon ‘random’, onbewust ergens in, laat je het leven de dingen voor jou bepalen (oftewel ben je een stuurloze speelbal van ‘het lot’) of sta je bewust in het leven en focus jij je op een bepaalde uitkomst? Wil jij zelf beslissen waar je heengaat?

  Vroeger (als kind en later als puber en jongvolwassene)  schreef ik in mijn dagboeken vooral over mijn pijn en verdriet. Mijn ‘zieleroerselen’. De frustraties. De angst dat ik nooit liefde zou kennen, de angst om liefde weer te verliezen. De onzekerheid over wat mensen écht van mijn vonden. Maar ik weet nu, dat lukraak opschrijven brengt je niks. Het is wel krachtig, maar op de manier dat het je juist vaak vasthoudt in de situatie waar je uitwilt. Mijn dagboeken schreef ik niet vanuit intentie. Ze waren behoorlijk deprimerend. 

  2. Journaling

  Journaling was andere koek. Sinds ik ontdekte hoe krachtig het is om vanuit intentie te schrijven, heb ik boeken (journals/notebooks) volgeschreven. 

  En zeker toen ik kennismaakte met een aantal bijzondere, transformerende vragen en die structureel (op wekelijkse basis) ging beantwoorden, begon er van alles te shiften in mijn leven. Ten goede. Uiteraard. Ten goede!

  Afgelopen jaren heb ik volop geëxperimenteerd met deze vorm van schrijven. Ik heb vele vormen geleerd en methodes gevolgd. Het ene werkte fantastisch, het andere minder. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om altijd te werken met dezelfde 4 magische vragen. 

  3. Visualiseren

  Toen ik bewust leerde visualiseren, wist ik niet wat me overkwam. Ik had me ook niet eerder gerealiseerd dat iedereen altijd visualiseert, maar vaak onbewust en negatief.

  Bij het beantwoorden van “De 4 Magische Vragen” maken we juist bewust gebruik van visualisatietechnieken. Je leert om dingen voor je te zien zoals je ze wilt hebben. Je leert je dromen aan het papier toe te vertrouwen.

  Alles wat je voor je kunt zien, kun je realiseren. Als jij het niet ‘ziet’, kun je wel vergeten dat het gaat gebeuren, hoeveel moeite je ook doet. Zie je het wel, dan kost iets realiseren veel minder moeite. Want je werkt met energie. 

  Ik heb gezien hoe “De 4 Magische Vragen” talloze mensenlevens hebben veranderd. Daarom leer ik ze standaard aan mijn cursisten en gebruik ik ze in mijn trainingen.

  Zonnige Zomercursus “De 4 Magische Vragen”

  Met de Zonnige Zomercursus “De 4 Magische Vragen” ga je relaxed en

  spelenderwijs werken aan het realiseren van je Droomleven!

  Wat krijg je in deze training?

   

  • 4 Videolessen. Elke 3 dagen stuur ik je een mail met de link naar een uitgebreide videoles van ongeveer een uur om mijn 4 Magische Vragen goed te leren beantwoorden, zodat ze daadwerkelijk effect gaan hebben. 
  • Duidelijke instructies, onderbouwing en achtergrondinformatie en voorbeelden zodat je:
  1. begrijpt wat het belang is van juist deze vragen in deze vorm en volgorde;
  2. inzicht krijgt in waarom het werkt;
  3. de 4 Magische Vragen op de juiste manier weet te beantwoorden;
  4. weet waarop je wel en waarop je beter niet focust;
  5. al heel snel resultaten zult opmerken;
  6. je de lol ervan in gaat zien en ervaart hoe kinderlijk eenvoudig het eigenlijk is;
  7. het leven meer en meer begint te zien als een spannend spel;
  8. al na een paar keer ‘wonderlijke’ effecten zult merken, waardoor je enthousiasme alleen maar meer en meer zal toenemen om ermee bezig te blijven.

   

  Bovendien krijg je toegang tot een speciale besloten Facebookgroep (als je wilt natuurlijk)  

  Wat kun je verwachten (resultaten)

  Zomer. Zon. Rust.

  Elementen die je misschien niet direct in verband brengt met werken aan jezelf oftewel persoonlijke ontwikkeling. Misschien wil je daar juist wel niks van weten.

  Dan wil ik je toch even vragen om het volgende even in je op te nemen. Want dit is wat er gebeurt als je wél aan de slag gaat:

   

  Stel jezelf eens voor, over een paar weken:

  • Je hebt zoveel meer energie omdat je leert te focussen op wat goed gaat en op mogelijkheden en kansen in plaats van dat je energie continu weglekt door het piekeren over alles wat mis zou kunnen gaan of wat niet stroomt in je leven.
  • Je bent jezelf dankbaar dat je hier juist in de vakantieperiode mee aan de slag bent gegaan. Immers, vanuit die vibe was het zoveel gemakkelijker om hiermee bezig te zijn. Niet al die dagelijkse stress, beslommeringen en verplichtingen die al je energie normaal gesproken opslokten.
  • Juist omdat je daar meer los van was, ben je vanuit een totaal andere vibe gaan dromen, visualiseren en schrijven.
  • Stap voor stap voelde je je kinderlijke enthousiasme terugkomen en begon je steeds meer mogelijkheden te zien voor dingen die je allang had weggestopt. Je durfde ook al te experimenteren, lachte meer en voelde je steeds beter en lichter. Er begon steeds meer en meer leven door je heen te stromen. 

  Dankzij de zonnige  Zomercursus

  “De 4 Magische Vragen”

  kun je dit spelenderwijs en ontspannen allemaal gaan ervaren. 

   Een half uurtje per dag hiermee bezig zijn aan de hand van het cursusmateriaal is al genoeg.
  En zelfs met slechts een half uur per week, kun je al enorme sprongen maken!

  Als je die tijd niet  denkt te hebben,
  dan heb je toch geen leven? 

   

  Stel je jezelf eens voor, 12 maanden van nu:

  • Je herinnert je hoe je voorgaande jaren na de vakantie altijd moeite had dat die heerlijke zomerperiode weer voorbij was. De realiteit kwam dan  keihard binnen en de ontspanning leek al binnen een paar dagen ver te zoeken. De dagelijkse sleur trok je weer zo snel mee dat je in no time weer aan vakantie toe was. Net als zoveel anderen was je vaak na de vakantie ‘frusti’ of ‘depri’ dat het je weer niet gelukt was ‘het goede gevoel’ vast te houden.
  • Maar dat kan je je nu niet meer voorstellen, want alles voelt nu zo anders: Je vond het juist ook weer fijn om thuis te komen en je leven weer op te pakken. Je bent namelijk zo blij en dankbaar voor alles wat er de afgelopen 12 maanden is veranderd en de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt. De keuzes die je hebt gemaakt, de stoere stappen die je hebt gezet en de veranderingen die daardoor in gang zijn gezet.
  • Je hebt daadwerkelijk ervaren dat door meer en meer in dat vertrouwen te stappen je daar – hoe spannend het ook was – elke keer weer voor beloond werd.
  • Je kunt soms nog niet geloven dat dit allemaal gebeurt. Leven vanuit angst heeft steeds meer plaatsgemaakt voor leven vanuit vertrouwen, plezier en verbinding. En je voelt dat dit nog maar het begin is van veel meer ‘wonderen’ in je leven.

  Dit is geen illusie.

  Dit.Kan.Dus.Gewoon.

   

  Schrijven volgens ‘de 4 Magische Vragen’ werkt écht:

  Ik vind het heeeerlijk om te schrijven , dan krijgen de gedachten en onderbuikgevoelens vrijheid om zich te uiten. Heb me nooit gerealiseerd dat schrijven zo bevrijdend is! Ik schrijf 2-3x per week, meestal einde van de dag als kids op bed liggen. Kopje koffie erbij voordat alle huishoudelijke dingen moeten worden uitgevoerd. Vraag 3 focus is mijn favoriet. Aangezien ik graag veel wil helpt het me enorm om te prioriteren.

  Anke van Eck

  De 4 magische vragen hebben een volledige shift in mijn leven bezorgt. Ben er ong. anderhalf jaar geleden mee begonnen en alles in mijn leven is anders. Nieuwe baan, meer inkomsten, maar ook de dingen die het zelfde zijn gebleven zijn beter geworden… Hoe cool is dat, simpelweg omdat mijn eigen perspectief erop veranderd is.

  Miram van der Kraan

  Sinds ik de 4 vragen iedere week doe (naast gewoon schrijven wat ik ook heerlijk vind om mijn gedachten los te laten) en ook terugkijk op de periodes ervoor, zie ik mezelf veranderen van negatief naar positief. De angsten worden anders, vooral veel minder, en de dromen verschijnen meer en meer en ik ga me er ook steeds meer naar gedragen en op richten. Het word mij steeds duidelijker wat belangrijk is voor mij en hoe ik mijn leven wil leiden. 

  Chantal van den Boomen

  Supergave bonus: 2 exclusieve hypnose MP3’s 

  Als bonus ontvang je 2 hypnose MP3’s die ik speciaal voor deze training heb gemaakt. Je vindt die dus nergens anders.

  Je kunt ze eenvoudig downloaden en opslaan op je telefoon of tablet. Deze geluidsbestanden gaan je absoluut helpen en ondersteunen in het proces om gemakkelijk en effectief te werken met de 4 magische vragen.

  De hypnotische effecten dringen namelijk door tot je onderbewustzijn, daar waar werkelijke verandering plaatsvindt. Deze mp3’s helpen je meer vanuit flow, vanuit je intuitie te gaan schrijven. Dus uit je hoofd, vanuit je hart! 

   

  Wat gaat werken met “De 4 Magische Vragen” je opleveren? 

  Juist in vakantiemodus is het veel gemakkelijker om je fantasie de vrije loop te laten. De dagelijkse zorgen zijn immers verder weg, er is meer ruimte voor rust en ontspanning en dat zul je merken in je hoofd. 

  • Je maakt handig gebruik van de zomervibes om je brein een aantal weken te trainen, zodat je straks veel lichter en vrolijker de herfst ingaat;
  • Je leert je op een leuke, ontspannen manier openstellen voor de mogelijkheden en kansen in het leven;
  • Je gaat inzien hoe (vaak) je jezelf saboteerde en kunt die valkuil steeds gemakkelijker vermijden en omzeilen;
  • Je voelt hoe je creativiteit weer tot leven komt en dat je jarenlang hebt liggen ‘slapen’ (gevangen in de illusies van alles waarvan je dacht dat het niet kon of niet realistisch was);
  • Stel je voor hoe de hypnose-mp3’s je juist nu gaan helpen om nog gemakkelijker te leren visualiseren en contact maken met je verlangens. Lekker luisteren in je ligstoel, voor je tent of waar dan ook maar!

  Wij mensen zijn over het algemeen lui en wars van verandering. Dus al beginnen we vaak vol goede moed aan iets nieuws, toch verzandt dat ook vaak weer of het blijft bij goede voornemens die – dat weten we allemaal – gewoon niet werken.

  Echte blijvende verandering vraagt een vorm van herprogrammering. Door het volgen van deze training ga je je automatische onbewuste patronen herprogrammeren. 

  Weet je wat cruciaal is om die veranderingen daadwerkelijk te realiseren?

  • Als je WEET & BEGRIJPT waarom je iets doet.
  • Als je inziet WAT ERACHTER ZIT en het belang leert kennen van iets nieuws.
  • Als je dus écht de TOEGEVOEGDE WAARDE kunt vatten.

  Dan wordt veranderen een stuk gemakkelijker en volhouden dus ook.

  Precies daarom vertel ik in deze training ook zoveel over de achtergronden en mechanismen van “de 4 Magische Vragen’.

  Zonder die uitleg is de kans heel groot dat je ze niet juist gaat toepassen en dus ook veel van de fantastische effecten en werking gaat missen. Dat zou natuurlijk eeuwig zonde zijn van de tijd en energie die je erin stopt. 

  Het brengt me bewustwording, luisteren naar mezelf hoe het nu echt gaat, even stil staan in de hectiek van de dag en de deur op een kier zetten voor wat betreft dromen en wensen. Dankbaarheid noteren (dat doe ik wel dagelijks) helpt me de dag positief af te sluiten en te relativeren, er gaat heel veel wel heel goed en ik ben heel blij met wie en wat ik om me heen heb verzameld. Dat brengt me een gevoel van rust en liefde, voor anderen maar ook steeds meer voor mezelf. Het zet mijn gedachten in beweging.

  Juul Meijer-Rodenburg

  Wat is er veranderd? 

  • Ik denk meer in oplossingen/mogelijkheden ipv in beperkingen
  • een negatieve dag duurt geen hele dag meer want ‘doorbreek’ ik dat met dankbaarheid
  • als er iets uit het verleden getriggerd wordt, ga ik niet meer door de pijn maar blijf ik in het nu en kijk ik wat het mij komt zeggen…
  Caroline VG

  De vier magische vragen brengen mij het patroon van anders gaan denken. Deze week was ik op een schrijf avond en kreeg ik een opdracht om te bedenken wat ik uit mijn rugzak van het leven wilde hebben. Door de vier magische vragen merkte ik dat ik niet eens wilde gaan schrijven en mijn brein al is ingesteld op wat er allemaal mogelijk is
  Karin Roest

  Je kunt vandaag starten! 

  Vanaf zondag 7 juli kun je van start. 

  Elke 3 dagen krijg je een volgende les. Bij les 3 en les 4 krijg je ook de beloofde hypnose MP3’s. Je kunt de cursus natuurlijk volledig in je eigen tempo volgen, dus je hoeft niet bij te blijven met de mails.

  Investering

  Deze gloednieuwe training kost normaal 297 euro inclusief btw.
  Daarvoor krijg je zoals gezegd

  • elke 3 dagen een mail
  • 4 instructievideo’s van ca een uur (dus 4 uur totaal) en
  • 2 hypnose MP3’s om je in contact te brengen met je verlangen, met je hart en te zorgen dat je gemakkelijker vanuit flow gaat schrijven zodat je gaandeweg je dromen en verlangens op papier krijgt, zodat ze ook daadwerkelijk tot leven kunnen gaan komen. 

  Eerste 35 deelnemers profiteren van een MEGA-AANBIEDING!

  Het effect van de 4 Magische Vragen-methodiek is enorm en je zult merken dat de investering van 297 euro niet in verhouding staat tot wat dit voor jou kan gaan betekenen wanneer je het serieus neemt en er echt mee aan de slag gaat. Want dit kan echt je leven 180 graden veranderen!

  Enthousiast? Dan heb ik nu helemaal goed nieuws. Jij kunt namelijk vandaag profiteren van een fantastische introductie-actie! 

  De eerste 35 deelnemers mogen hun plek namelijk claimen tegen een supergaaf introductie-aanbod met bijna 50% korting! 

  Besluit jij vandaag mee te doen, dan betaal je geen 297 euro, maar slechts 150 euro!!!

  Dat is uiteraard inclusief de 2 Bonus MP3’s. Maar slechts zolang de voorraad strekt. Voor maximaal 35 mensen dus!

  De kortingscode is: magie Die kun je invullen bij je bestelling. 

  Ik doe het wekelijks, soms meerdere keren per week. Het heeft me eerst echt even ziek gemaakt; het is zo’n harde confrontatie met mijn perfectionisme geweest. Maar nu merk ik dat het makkelijker gaat (mn de 4e vraag) dat ik er meer bij mag/ kan voelen en dat creëert meer ruimte. Ik blijf het doen! Heel waardevol
  Mayke Ruemkens

  Ik doe hem bijna iedere week op papier. Voor het slapen gaan in gedachten even de dag doornemen en bij de dankbare punten even stilstaan. Verder merk ik steeds vaker dat ik ” wat ging er goed” opmerk gedurende de week. Bewustwording is dus in volle gang.

  Astrid van der Ham

  Ik schrijf ze elke week op in een boekje en stuur ze daarna naar mijn buddy. Ik vind het ontzettend leuk om de 4 vragen van mijn buddy te lezen. Kan eraan zien hoe ze aan het groeien is. Door elke week de 4 vragen te maken merk ik dat ik dankbaarder in het leven sta, bewustere keuzes maken en meer leer te denken in mogelijkheden. Het werkt super positief voor mij

  Eef

  Pin It on Pinterest