Vraag jij je ook wel eens af wat je juist wel of niet moet doen in deze roerige tijden? Een huis kopen voordat je je eigen huis hebt verkocht durft niemand meer. Beleggen? Mwah, er zijn betere tijden geweest. Eerlijk gezegd, op veel gebieden heb ik ook geen idee. Maar, sinds de kredietcrisis een paar jaar geleden losbarstte, heb ik in ieder geval wel voordurend in 1 ding geïnvesteerd. En ik kan het je van harte aanbevelen. Je wordt er namelijk altijd beter van.

Ook toen de kredietcrisis al naar Europa was overgewaaid, bleef ik het gewoon doen.  Met volle overtuiging. Ik heb het over investeren in mezelf. Door het volgen van trainingen en cursussen om mezelf verder te ontwikkelen. Zowel op NLP-gebied, maar ook op andere terreinen.   Ik ben zo blij dat ik met NLP in aanraking ben gekomen. Hierdoor laat ik me niet meer zo snel uit het veld slaan door negativiteit. Natuurlijk maak ik mij ook heus wel eens zorgen over de toekomst. En toch overheerst bij mij de laatste jaren eerder een gevoel van nieuwsgierigheid voor wat komen gaat. Voor die tijd was ik veel zwartgalliger. Je mag me naïef noemen, maar feit is dat ik mijn leven veel leuker vind nu ik met meer vertrouwen naar de toekomst kijk.

NLP heeft er ook voor gezorgd dat ik durfde te doen wat ik stiekem allang wilde: Voor mezelf beginnen. Mijn intuïtie vertelde me al heel lang dat dit beter bij me paste dan wat ik tot dan toe had gedaan. Maar ja, ga je intuïtie maar eens vertrouwen als je nog vol vooronderstellingen en overtuigingen zit die je onzeker maken om die stap te zetten. Dankzij NLP raakte ik ze kwijt en ontwikkelde ik voldoende zelfvertrouwen om in actie te komen.  Niet dat het dan vanzelf gaat. Je moet er wel wat voor doen. Maar ik begon er in ieder geval in te geloven.

Nu roei ik als het ware tegen de stroom in. Mijn praktijk breidt zich verder uit en ik krijg steeds meer klanten. Maar het is toch crisis? Alles wordt toch minder? Dat uitgangspunt weiger ik te hanteren. Ik zou bij voorbaat al moedeloos worden en niet meer in actie komen. Maar juist door mezelf te blijven ontwikkelen, weet ik steeds beter wat ik moet doen om te bereiken wat ik wil. Met vallen en opstaan hoor, dat wel. Maar als iets niet werkt, doe ik gewoon wat anders. En daar heb ik plezier in. En crisis of niet, alle opgedane kennis en nieuwe vaardigheden kan ik niet verliezen, want ze zitten nu in me. En dat bedoel ik dus wanneer ik zeg dat je gegarandeerd beter wordt van investeren in jezelf.

Waar zou jij wel eens in willen investeren? Zou je leven anders zijn als je meer zelfvertrouwen had? Of als je meer voor jezelf zou durven op te komen? Als je wist hoe je jezelf meer kunt ontspannen? Zodat je bijvoorbeeld met gemak een sollicitatiegesprek kunt voeren of kunt aangeven dat je promotie wilt maken. Als je nou vanaf morgen eens zou focussen op je dromen, wat dan? Als je je eigen sterke punten meer zou waarderen en gebruiken in plaats van te focussen op wat jij denkt dat niet deugt. Stel je toch voor!

Hoe zou je dagelijkse leven eruit zien als je wat minder gestresst was? Niet zoveel meer zou moeten van jezelf. Jezelf meer tijd zou gunnen om plezier te maken en te genieten van kleine, maar o zo belangrijke dingen. Als je nu eindelijk eens kon loskomen van de narigheid van vroeger of dingen die mensen ooit tegen je hebben gezegd. Waardoor je nu vaak eigenlijk reageert op een manier die je helemaal niet wilt. Omdat je niet meer weet hoe het anders kan.

Wat zou het je waard zijn als je precies zou weten hoe je je leven zo kunt veranderen? Je kunt het natuurlijk laten bij dagdromen over ‘wat als…’ . En misschien investeer je vervolgens wel in iets wat je even heel gelukkig maakt. Maar ik weet uit ervaring dat heel veel dingen je maar heel kort een goed gevoel geven. Daarom is het goed te beseffen dat je leven ingrijpend zal veranderen wanneer je zelf weet hoe je je zonder reden goed kunt voelen. Zelfs al is het crisis!

Mensen twijfelen vaak wanneer het gaat om investeren in hun eigen ontwikkeling. Soms ook uit trots. Omdat ze vinden dat ze bepaalde dingen zelf zouden moeten kunnen. Maar we zijn  hier toch allemaal om te leren? En sommige dingen leren we nu eenmaal niet vanzelf of op school. En dan is investeren in een beetje hulp heel goed besteed!

Decembercadeautje

Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Heb jij afgelopen jaar in jezelf geïnvesteerd? Of heb je plannen in die richting? Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen? Wat zou jij willen leren dat jouw leven positief kan beïnvloeden?

Je kunt hieronder je reactie achterlaten. Iedereen die reageert, ontvangt van mij als decembercadeautje mijn ‘Bundel Zonnestralen’ ter waarde van 7,50 euro.

(Wel even geduld, je ontvangt de bundel van mij binnen een dag. Dit proces is niet geautomatiseerd, vandaar!)

Pin It on Pinterest