Goedgemutst maakte ik me weer klaar voor een heerlijke volle werkdag. Ik had er weer zin in.

Maar, mijn goede gevoelens verdwenen als sneeuw voor de zon toen bleek dat mijn eerste klant rijkelijk laat kwam.

Of nee, ik begon behoorlijk te balen, toen ik na een half uur twijfelde of hij wel zou komen. Herstel, nu ik – inmiddels is een uur verstreken – zeker weet: die komt niet meer, voel ik me eigenlijk nogal verontwaardigd, boos en gefrustreerd.

 

Dit is hét moment om in te grijpen:

  • Ik weet dat deze afspraak vandaag in ieder geval niet meer doorgaat;
  • Ik kan er nu niets aan doen, want ik kan mijn klant niet bereiken;
  • Ik kan wel blijven piekeren en malen over het waarom, maar dat schiet ook niet op;
  • Ik heb eigenlijk nog heel veel andere dingen te doen, maar dat lukt me niet zolang ik dit nare gevoel blijf houden.

 

Als ik nu niet ingrijp, dan:

  • Kan ik mezelf er niet toe zetten iets anders te doen;
  • Of, ik ga wel iets anders doen, maar kan me niet volledig concentreren, omdat ik met mijn gedachten nog bezig ben met de afspraak die niet doorging;
  • Kan ik me onvoldoende focussen op mijn volgende ‘project’, waardoor de kwaliteit daarvan minder wordt.

Meestal lukt het me vrij gemakkelijk om me goed te voelen. Maar, in dit geval moet ik echt even bewust kiezen om de nare gevoelens te laten verdwijnen, omdat ik weet dat het me uiteindelijk alleen maar onnodig veel tijd, energie en dus geld gaat kosten.

 

De Gevoelsomdraaitechniek

Dus, heb ik net even de gevoelsomdraaitechniek gedaan en ben ik inmiddels toch lekker aan de slag gegaan om de plotseling vrijgekomen tijd te benutten en dit artikel te schrijven. En ik heb zelfs nog een uur over zometeen. En dat geeft me dan toch weer een goed gevoel.

 

Misschien lukt het jou ook al zelf, of aan de hand van de video hierboven om nare gevoelens die je in de weg zitten om te draaien?

Ik ben benieuwd naar je reactie hieronder.

 

 

 

Pin It on Pinterest