pauzeInderdaad: tijdelijk buiten gebruik!

Nou heb ik elk jaar tijdens de zomervakantie de gewoonte om mijn mails niet te beantwoorden of in ieder geval minder frequent, maar dit jaar doe ik het helemaal anders.

 

Dat heb ik zojuist besloten. Mijn dochter is net 3 weken op vakantie geweest en die volle periode zo goed als verstoken van internet en wifi. Dat lijkt iets wat een meisje van 12 jaar niet kan overleven bijna, maar dat ging prima.

 

En als ik eerlijk ben, moet ik zeggen: Ik klaag wel ’s over dat de kinderen zoveel online zijn en zo weinig ‘bereikbaar’,  maar zelf doe ik het niet veel beter wat dat betreft. Ik ben denk ik gemiddeld genomen beter online bereikbaar dan in real life.

En dus dacht ik vanochtend, nadat ik mijn laatste klant had uitgezwaaid en mijn administratie netjes op orde had gebracht: Ik ga ’s even 3 weken volledig unplugged!!! Ook al ben ik wel gewoon thuis, ik geef geen thuis, ik verdwijn gewoon echt even van de radar.

Zomaar, out of the blue! Om te kijken wat het me oplevert. En om te ontdekken hoe hard ik ga trillen tijdens de afkickperiode.  En om ruimte te maken voor …. voor niets misschien wel?! Geen idee.

 

Dus ja, dat betekent even geen Zonnestralen. Geen Youtube video’s. Geen Periscope uitzendingen. Geen antwoord op je mail. Geen tijd voor spoedverzoeken. Geen ingelaste afspraken omdat de nood aan de man is. Geen reactie op je vraag wanneer mijn cursussen weer starten. Geen vorderingen voor wat betreft mijn boek.

En voor wat mezelf betreft: geen Facebook, geen Twitter, niks van dat alles. Echt even helemaal niets!

Mijn stem geeft al een paar weken aan: “Slow down, slow down!” Hij is zelfs al bijna met vakantie gegaan. Klinkt wel zwoel, dat hese stemgeluid, maar voelt niet lekker.

Dus ik fluister nu:

“Salut, au revoir, adios, auf Wiedersehen, goodbye, tot volgende maand!”

En ik wens je een heerlijke zomerperiode!

 

 

 —

 

Inmiddels is het al bijna september. En ben ik alweer een paar weken aan het werk.

Wat heeft het me gebracht?

Eerlijk?

 

Ik vond het heerlijk. Ik vraag me zelfs af of ik dit niet op een of andere manier definitief in mijn leven kan inbouwen. Daar ben ik nog niet helemaal uit. Natuurlijk kan ik niet 100% unplugged verdergaan. Dat hoeft ook niet.

Want het was ook niet zo dat ik tijdens de vakantie helemaal niet meer online was. Alleen de social media lagen er wel uit. En mijn mails heb ik gelaten voor wat ze waren. Net als mijn voicemails.

Ik ga nu op zoek naar hoe social media binnen mijn bedrijfsstrategie thuishoren. En welke onderdelen ik definitief ga schrappen. Want, eerlijk is eerlijk, ik vind het moeilijk om mijn vakantiedieet vol te houden. En zo geleidelijk aan gaat er weer meer en meer tijd zitten in zinloos en doelloos, gewoon voor de gezelligheid mijn berichten checken.

Dat voelt niet goed.

Heb jij misschien nog een tip voor me? Ervaring met hoe je jezelf op een vriendelijke manier aan banden legt? Ik hoor het graag!!

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest