Het Enneagram

 

Het Enneagram geeft je inzicht in je eigen persoonlijkheid en maakt je bewuster van je sterke punten en je valkuilen. Soms is het een hele fijne tool om te gebruiken. Ik gebruik het zowel binnen mijn individuele coachingssessies als in speciale Enneagramsessies.

Waarom reageert de ene persoon volkomen anders in bepaalde situaties dan een andere? Of waarom is het soms zo moeilijk je te verplaatsen in het gedrag of de reactie van een ander? Met behulp van het enneagram is dit vaak heel goed te verklaren. Het enneagram is een model dat 9 verschillende persoonlijkheidstypes onderscheidt. Let wel, geen enkel type is beter of slechter dan het andere.

 

Jouw Enneagramtype geeft je inzicht in je persoonlijk functioneren

 

Elk type heeft zijn eigen manier van denken, voelen en handelen. Wanneer je weet wat voor type je zelf bent en je leert je eigen gedrag observeren, ga je ook herkennen hoe je reageert in stressituaties en wat je beter kunt doen om stress te vermijden. Ook leer je je sterke punten en je valkuilen beter herkennen. Zo kun je jezelf ontwikkelen en je negatieve aspecten veranderen.

Met het Enneagram je communicatie en relaties met anderen verbeteren

Wanneer je ontdekt met welke types mensen je in je omgeving te maken hebt, kun je je eigen communicatie beter afstemmen op de ander. Dat zal de relatie ten goede komen.  Ook is het gewoon leuk om meer inzicht te hebben in de types om je heen.

 

De nuttige combinatie van NLP/Hypnose  & het Enneagram

 

Wanneer we weten welk type je bent, kunnen we effectiever met NLP en eventueel hypnose aan de slag. Elk Enneagramtype reageert namelijk op een specifieke manier op de verschillende NLP-technieken. Bovendien helpt het mij om te bepalen of jouw klachten eerder te maken hebben met vastgeroeste patronen die vaak voorkomen bij jouw persoonlijkheidstype of dat het een kwestie is van verkeerd aangeleerd gedrag. In beide gevallen kunnen we aan de slag om de patronen te doorbreken, maar de aanpak zal op bepaalde punten verschillen.

Vandaar dat ik tijdens mijn coachingssessies altijd graag de tijd neem om samen jouw Enneagramtype vast te stellen.

Gratis Enneagramrapport

Wil je meer weten over het Enneagram? Ik heb hier een gratis rapport over geschreven. Je kunt het hier downloaden.

Pin It on Pinterest