Ruim een jaar geleden sprak ik in mijn podcast met Anke van Eck over hoe ze vastliep in haar moederrol en niet wist hoe ze haar grote ambities vorm kon geven in haar leven. Ze volgde bij mij de intensieve variant van Stap in de Rol van je Leven en leerde weer groots te dromen en… belangrijker nog … ook concrete stappen te zetten.

Ze startte haar eigen bedrijf, de Homecoachclub waarin ze mensen helpt om hun eigen droomplek/huis of kantoor vorm te geven en was toen al zo bevlogen en gedreven dat toen ik iemand zocht om mij te helpen mijn kantoor om te toveren tot droomplek ik meteen aan haar moest denken.

Anke heeft met haar Homecoachclub een unieke aanpak. Ze combineert haar technische achtergrond als bouwkundige met o.a.kennis vanuit de Feng-Shui waarin de Oosterse 5-elementenleer centraal staat. We betrokken ook mijn persoonlijke horoscoop in het geheel en ik kan je vertellen dat je wanneer je dit alles meeneemt in het proces je heel anders door een woonwinkel gaat wandelen. Het scheelde mij heel veel keuzestress. Dankzij Ankes begeleiding wist ik steeds beter te kiezen wat wel en niet heel goed zou passen om me helemaal thuis te voelen in mijn ideale kantoor.

Natuurlijk hebben we het over het proces, hoe we samen stap voor stap mijn ideale kantoor hebben gecreëerd, maar reken maar dat er voor jou ook heel veel nuttige en leuke tips en ideeën voorbij komen. Laat je lekker inspireren en misschien gaat het bij jou ook wel kriebelen!

Heel veel luisterplezier

Shownotes 117

Podcast #64
Anke was al eerder te gast in mijn podcast. Die uitzending vind je hier: www.zoninjeleven.nl/episode-64: Je bent geen robot, maar een vat vol potentie.

Meer over Anke:
www.homecoachclub.com
www.instagram.com/anke_van_eck
anke@homecoachclub.nl

Hoe mijn kantoor mijn true office werd:
Anke heeft dit allemaal beschreven in een uitgebreid blog op haar website dat je hier kunt lezen.  https://www.homecoachclub.com/project-true-office-astrid/

Miranda van der Beek – Oceandrum:
www.wandelkunst.nl/webshop

De start

Het resultaat

ACTUEEL

De deuren van De Zonnebank zijn open! En we starten met PRIMA is Perfect 2021

Als je gericht aan de slag wilt om te leren leven vanuit vertrouwen, juist in deze uitdagende tijden, dan ben je van harte welkom in De Zonnebank.

10 februari ga ik van start met een gloednieuwe ronde van programma: PRIMA is Perfect – in 5 stappen je perfectionisme loslaten. 

Het gevoel niet goed genoeg te zijn, je laten verlammen door angst, geen keuzes durven maken, altijd maar de ander op de eerste plaats zetten. Dit zijn zomaar wat voorbeelden die mensen met overdreven perfectionisme en faalangst herkennen.

Dit is een ongezond overlevingsmechanisme dat ervoor zorgt dat je bijna continu in de overlevingsstand staat in plaats van echt te leven. Juist in deze tijd worden velen heel erg met deze existentiële angsten (heb ik bestaansrecht, ben ik goed genoeg?) geconfronteerd.

Als je nooit hebt geleerd je veilig te voelen bij jezelf, als je onzeker bent en het moeilijk vind om van jezelf te houden, vormen alle bedreigingen en gevaren van buiten een extra grote last. Je kunt daar dan heel moeilijk mee omgaan. Stress, slapeloosheid, piekeren zijn het gevolg en daarme beland je in een negatieve spiraal. 

Hoe kun je die saboterende stemmetjes te slim af zijn? Hoe zorg je dat je brein niet continu focust op gevaar en wat zogenaamd niet goed gaat?

We starten met drie lessen die ervoor zorgen dat je ogen opengaan en dat je gaat inzien op hoeveel gebieden jij jezelf saboteert en kleinhoudt. Confronterend, maar nodig.

Daarna volgen 3 lessen waarin je heel veel concrete technieken aangereikt krijgt. Manieren om je brein te trainen anders te denken, je anders te voelen en gebruik te maken van positieve visualisaties in plaats van automatisch altijd maar van die beren op de weg te zien. want dat doet ons overlevingsmechanisme vanzelf als jij je brein geen instructies geeft om daarmee te stoppen en het anders te doen.

Dit online programma is inmiddels al door meer dan 1000 mensen gevolgd. Voor een overzicht per les, klik hier: https://zoninjeleven.nl/prima-is-perfect-online-training

Om te lezen hoe PRIMA is Perfect 2021 de brug slaat met de tijd waarin we nu leven, klik op de button. Dan vertel ik je alles over De Zonnebank 2021. 

Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

PRIMA is Perfect
Jij bent Perfect
En als je dat leert v o e l e n
Schijnt de Zon
Iedere dag!

Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

Astrid vertelt vanuit eigen ervaring en opgelopen ‘averij’ wat maakt dat het nét is alsof er een bekende tegen je praat. Helder, verrijkend en boeiend, temeer omdat de benadering vanuit een bepaalde (zoekende) gelijkwaardigheid wordt ingesproken. Niet vanuit ‘de juf vertelt’. Een gezamenlijke zoektocht die gedurende het leen op elk moment bijgesteld kan worden. 

Helena

Pin It on Pinterest