Femke Hertog en ik leerden elkaar kennen via de MPOP Community van Simone Levie waar we beiden leerden hoe je een online business bouwt. Femke is creative business coach en helpt vrouwelijke ondernemers bij het omzetten van hun missie en plannen naar een creatief concept.

In deze podcast neemt Femke ons mee in haar verhaal. Een hele pittige jeugd, een zware burn-out en een intens verwerkingsproces brachten haar meer en meer op het spirituele pad en zorgden ervoor dat ze uiteindelijk volledig besloot te gaan voor het ondernemerschap, iets waarvan ze ergens altijd wist dat dat haar pad was.

Succesvolle en intensieve jaren volgden, totdat ze anderhalf jaar geleden, bij de start van de Coronacrisis aan alles voelde: “Dit klopt niet!” Ik had in die tijd hetzelfde en Femke volgde mijn pad actief via de FB Groep De Hele Olifant.

Afgelopen anderhalf jaar zijn we beiden op onze eigen manier heel intensief bezig geweest met onderzoeken, ontdekken en opruimen. Onderzoeken en ontdekken van nieuwe eigen waarheden over de wereld en over onszelf en de mens in het algemeen. En met het opruimen van alle ballast en bagage die daarbij naar boven komt, in onszelf.

Zoals je zult horen is Femke enorm open minded en is niks haar te gek. We kijken samen terug op de afgelopen anderhalf jaar. ‘Wakker’ worden gaat in verschillende fasen en is eigenlijk een proces wat nooit stopt. Heerlijk om samen achteraf die verschillende fasen te herkennen en ook te kunnen lachen om hoe je in dat proces soms reageert op manieren waarvan je achteraf denkt: “Eh… was dat nou wel zo slim?” Ook de pijnlijke periodes en confrontaties met jezelf en je omgeving, wat allemaal bij het ontwakingsproces hoort, komen aan bod.

Ik zou zeggen, ga gewoon lekker luisteren en laat je inspireren door dit mooie gesprek met Femke wat vol zit met waardevolle inzichten, ervaringen en inspiratie.

Veel luisterplezier.

Shownotes 139

Femke Hertog Creative Business Coach | Holistic Success | Concept – Content & Sales | Onlinecourses & Events
via Facebook: https://www.facebook.com/Femkefeelingconcepts
via Instagram: https://www.instagram.com/femkefeeling/?hl=nl

Meer weten over online programma’s maken?
Check MPOP van Simone Levie: https://www.simonelevie.nl/mpop/

Ek Ong Kar meditatie:
Korte toelichting en link naar de meditatie:
https://kundaliniyoga-turiya.nl/de-magische-mantra/

FB Groep De Hele Olifant
www.facebook.com/groups/deheleolifant

Telegram kanaal De Hele Olifant
https://t.me/joinchat/OW4CLgHwBXpkODI8

Corona, rampzalig of start van een nieuwe wereld?
Astrid vanuit L.A., maart 2020 – https://youtu.be/Y6Zp7whO3KU

Live Marieke Zwinkels / Astrid Davidzon vanuit LA
Korte update over wat er nu in de wereld gebeurt (maart 2020)
https://youtu.be/fUxcipRNdeE

Onthullende documentaires:

Jason Shurka – The pyramid Code
Audiobook (NL versie) https://www.youtube.com/watch?v=3zKV3MVrg_Q 

De Reis van de Held – Joseph Campbell
Kennis van de reis van de held helpt je om je leven in een groter perspectief te zien en niet te verdrinken wanneer je in een moeilijke fase zit, omdat je het grotere geheel en functie van alle fasen gaat herkennen.

In de Zonnebank heb ik in de training PRIMA is Perfect Advanced een hele les aan besteed, te weten les 10. Ook prima los te volgen!

Actueel

Doe je mee met ‘Sunny Side Up’ in De Zonnebank?

De zomer lijkt alweer eeuwen geleden. Veel mensen ervaren zwaarte, angst en onzekerheid om zich heen en in zichzelf. Het kost moeite om je daardoor niet uit het veld te laten slaan.

Wat staat ons komende maanden allemaal nog te wachten? Nog meer angst? Nog meer verdeeldheid en oordelen? Nog meer conflicten, branden, overstromingen?

Sunny Side Up

Sunny Side Up is mijn nieuwste Zonnebankprogramma met als doel jou te verbinden met jouw basis en die heel sterk te maken. 

Want als er iets enorm wordt uitgedaagd momenteel is het precies dat. Want waar sta jij in deze tijd? Wat vind jij, wat wil jij? Heb je dat helder? Veel mensen hebben daar nog nooit eerder echt over nagedacht of hebben die gedachten weggestopt, omdat deze hen confronteerden met hun angsten. En als je dat dan helder hebt of krijgt, durf je daar dan ook echt voor te gaan staan? Of stap je nog vaak in de valkuil of het comfort van meebuigen met anderen. Bijvoorbeeld omdat je bang bent voor de afwijzing, de vingers, de oordelen. Of voor het verlies van zekerheden als je werk, je relatie(s), etc.

Deze moeilijke tijd heeft, zo zie ik het, absoluut een hele mooie bedoeling. Om ons enorm te laten groeien in relatief korte tijd. Om ruis, doen alsof, maskers etc. te laten oplossen en te zorgen dat we toegroeien naar een wereld waarin eerlijkheid, veiligheid en transparantie de boventoon voeren.

Maar die wereld kan pas ontstaan als wij dat eerst in onszelf transformeren.

Dat is een prachtig, maar intensief en misschien ook wel een tikkie beangstigend proces, want het betekent dat je bijvoorbeeld

 

  • Afscheid durft te nemen van wat je denkt te weten;
  • Je open mag stellen voor nieuwe kennis, informatie en manieren van doen;
  • Gaat breken met oude patronen, niet langer blijft doen wat je denkt dat hoort of moet;
  • Je energie leert verhogen door je ballast op te ruimen zodat je verlangens en dromen aan het woord kunnen komen.

De nieuwe wereld is er al. Ervaar jij dit ook al zo of bevindt dit zich nog helemaal buiten jouw blikveld?We zien de wereld zoals we zelf zijn. En als jij zelf nog vol zit met oude verhalen, patronen en angsten die niet kloppen met wie je werkelijk bent, dan kun jij je nog niet verbinden met die stralende toekomst. Dan zoek je je heil nog in iets of iemand buiten jou om de wereld te redden of jou te verzekeren dat alles goed komt. Dat is een heel stressvol en onzeker bestaan.

In Sunny Side Up wil ik je graag begeleiden en samen met je andere reisgenoten inspireren en helpen om meer en meer licht in jezelf en daarmee ook in jouw realiteit te brengen. Door te doen wat aandacht vraagt en nodig is. Ook als dat spannend en oncomfortabel is. Zodat je stap voor stap gaat merken dat opschoning echt beloont. Dat elke crisis je sterker maakt en dat jouw hart steeds meer van zich doet spreken.

Hoe meer jij het donker durft te erkennen, des te meer je zult merken dat je kunt leven met de Sunny Side Up. Ook als anderen het moeilijk hebben kun jij dan vaker en gemakkelijker jouw licht schijnen. 

Spreekt dit je aan? Word dan Zonnebanklid en ga lekker meedoen. Je kunt gewoon de wekelijkse Zooms meedoen en de lessen verder in je eigen tempo volgen of instromen waar we nu zijn. De lessen zijn zo opgezet dat je er altijd de juiste dingen voor jouw proces uit kunt pikken. 

De eerste maand geef ik je een welkomstkorting op het maandlidmaatschap, zodat je kunt ontdekken of De Zonnebank en dit programma je aanspreken. Het lidmaatschap is per maand opzegbaar, dus superflexibel en laagdrempelig.

Meer info en de kortingscode vind je via de rode button.

Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

PRIMA is Perfect
Jij bent Perfect
En als je dat leert v o e l e n
Schijnt de Zon
Iedere dag!

Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

Pin It on Pinterest