k dacht dat het nummer Rollercoaster speciaal voor 2020 was geschreven, maar 2021 lijkt vorig jaar wel te overtreffen. Zowel in de buitenwereld als ook in mijn persoonlijke leven is het een ‘rocky year’.

Wanneer je voor grote uitdagingen of veranderingen staat, is het wijs om jezelf alle ruimte en tijd te geven om tot rust te komen en weer vaste grond onder je voeten te voelen. Maar vaak komt dat er niet van en gunnen we onszelf de rust niet of denken we niet dat dat mogelijk is.

Zelf heb ik deze week besloten een periode van 40 dagen in te lassen waarin de focus vooral op mezelf ligt en op de vraag: “Wat heb ik nu nodig?”

Toen ik 2 jaar geleden een challenge met mezelf afspraak om 100 dagen oncomfortabel lang te gaan mediteren, kwam er al op dag 17 zo’n grote doorbraak, dat ik van schrik abrupt stopte met mediteren. De weken en maanden daarna was ik bezig met de inzichten een plek geven. Dus ik ben benieuwd hoe deze 40 dagen periode gaat zijn.
En… als je mee wilt reizen omdat ook jij voelt dat je ergens doorheen wilt of de nodige ballast hebt op te ruimen, je bent van harte welkom om mee te doen. Hoe? Dat hoor je ook in deze episode!

Veel luisterplezier.

Shownotes 141

Video: “Durf jij het doodlopende pad te verlaten?
https://youtu.be/8HyuMWjgocw

Er komt een moment en wanneer dat is, dat weet jij alleen.
Dan kun je niet langer hetzelfde blijven doen, omdat het je niet verder brengt.
Omdat je dan jezelf verloochent.
Die stap, dat besluit, die sprong.
Durf je het?
Ga je het doen?
Ja maar, wat als…?

Je kunt proberen antwoord te vinden op die vraag. Wat als het mislukt.
Of je kiest er nu voor om in het grote onbekende te stappen.
In die ruimte.
Die leegte.
Doodeng. Maar ook bevrijdend.
Want daar liggen alle nieuwe mogelijkheden.

Ik ben gesprongen.
Ik kan niet meer terug.
Soms denk ik: ik heb spijt.
Maar dat is mijn hoofd.
Het is niet waar.

Pak jij mijn hand en wil je ook springen?
We gaan 40 dagen aan de slag.
Jij, ik en al die andere dappere zielen.
Je bent zo welkom!

Voel je een JA! Stuur dan een mail naar astrid@zoninjeleven.nl of word gewoon direct lid van “De Zonnebank” en je kunt al meteen kijken naar de eerste video:
https://www.e-act.nl/cart/do/add?a=2171&p=61435

Actueel

Doe je mee met ‘Sunny Side Up’ in De Zonnebank?

De zomer lijkt alweer eeuwen geleden. Veel mensen ervaren zwaarte, angst en onzekerheid om zich heen en in zichzelf. Het kost moeite om je daardoor niet uit het veld te laten slaan.

Wat staat ons komende maanden allemaal nog te wachten? Nog meer angst? Nog meer verdeeldheid en oordelen? Nog meer conflicten, branden, overstromingen?

Sunny Side Up

Sunny Side Up is mijn nieuwste Zonnebankprogramma met als doel jou te verbinden met jouw basis en die heel sterk te maken. 

Want als er iets enorm wordt uitgedaagd momenteel is het precies dat. Want waar sta jij in deze tijd? Wat vind jij, wat wil jij? Heb je dat helder? Veel mensen hebben daar nog nooit eerder echt over nagedacht of hebben die gedachten weggestopt, omdat deze hen confronteerden met hun angsten. En als je dat dan helder hebt of krijgt, durf je daar dan ook echt voor te gaan staan? Of stap je nog vaak in de valkuil of het comfort van meebuigen met anderen. Bijvoorbeeld omdat je bang bent voor de afwijzing, de vingers, de oordelen. Of voor het verlies van zekerheden als je werk, je relatie(s), etc.

Deze moeilijke tijd heeft, zo zie ik het, absoluut een hele mooie bedoeling. Om ons enorm te laten groeien in relatief korte tijd. Om ruis, doen alsof, maskers etc. te laten oplossen en te zorgen dat we toegroeien naar een wereld waarin eerlijkheid, veiligheid en transparantie de boventoon voeren.

Maar die wereld kan pas ontstaan als wij dat eerst in onszelf transformeren.

Dat is een prachtig, maar intensief en misschien ook wel een tikkie beangstigend proces, want het betekent dat je bijvoorbeeld

 

  • Afscheid durft te nemen van wat je denkt te weten;
  • Je open mag stellen voor nieuwe kennis, informatie en manieren van doen;
  • Gaat breken met oude patronen, niet langer blijft doen wat je denkt dat hoort of moet;
  • Je energie leert verhogen door je ballast op te ruimen zodat je verlangens en dromen aan het woord kunnen komen.

De nieuwe wereld is er al. Ervaar jij dit ook al zo of bevindt dit zich nog helemaal buiten jouw blikveld?We zien de wereld zoals we zelf zijn. En als jij zelf nog vol zit met oude verhalen, patronen en angsten die niet kloppen met wie je werkelijk bent, dan kun jij je nog niet verbinden met die stralende toekomst. Dan zoek je je heil nog in iets of iemand buiten jou om de wereld te redden of jou te verzekeren dat alles goed komt. Dat is een heel stressvol en onzeker bestaan.

In Sunny Side Up wil ik je graag begeleiden en samen met je andere reisgenoten inspireren en helpen om meer en meer licht in jezelf en daarmee ook in jouw realiteit te brengen. Door te doen wat aandacht vraagt en nodig is. Ook als dat spannend en oncomfortabel is. Zodat je stap voor stap gaat merken dat opschoning echt beloont. Dat elke crisis je sterker maakt en dat jouw hart steeds meer van zich doet spreken.

Hoe meer jij het donker durft te erkennen, des te meer je zult merken dat je kunt leven met de Sunny Side Up. Ook als anderen het moeilijk hebben kun jij dan vaker en gemakkelijker jouw licht schijnen. 

Spreekt dit je aan? Word dan Zonnebanklid en ga lekker meedoen. Je kunt gewoon de wekelijkse Zooms meedoen en de lessen verder in je eigen tempo volgen of instromen waar we nu zijn. De lessen zijn zo opgezet dat je er altijd de juiste dingen voor jouw proces uit kunt pikken. 

De eerste maand geef ik je een welkomstkorting op het maandlidmaatschap, zodat je kunt ontdekken of De Zonnebank en dit programma je aanspreken. Het lidmaatschap is per maand opzegbaar, dus superflexibel en laagdrempelig.

Meer info en de kortingscode vind je via de rode button.

Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

PRIMA is Perfect
Jij bent Perfect
En als je dat leert v o e l e n
Schijnt de Zon
Iedere dag!

Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

Pin It on Pinterest