Vandaag wel een hele bijzondere podcast. Eigenlijk 2! Gelukkig ben ik van #primaisperfect anders had ik dit waarschijnlijk niet met je gedeeld. Ik had een prachtig gesprek met Marian van Tour, spiegelcoach en bloesemtherapeut. Helaas bleek er technisch iets mis met de opname.

Tja… wat te doen? Ik moest er een nachtje over slapen en toen ontstond de oplossing.

Ik heb een nieuwe podcast opgenomen, waarin ik je meer vertel over Marian, over ons gesprek, over spiegelcoaching en over de indrukwekkende sessie die ik zelf met haar heb mogen doen afgelopen week.

En verder voelde het voor mij goed om het toch mogelijk te maken dat je luistert naar de oorspronkelijke opname, al is die technisch niet perfect. 

Onderaan deze pagina vind je veel meer informatie, waaronder:

  • de ‘geheime’ en ‘mislukte’ registratie van ons gesprek. Het is technisch imperfect, maar ik kon het nog goed beluisteren, dus als je dat ook wilt, kan dat.
  • een link waarmee je je kunt aanmelden voor de Zoom die Marian en ik zullen organiseren op woensdag 17 november om 20.00 uur. Als je er live bij bent, kun je natuurlijk je vragen stellen én je maakt kans op mooie prijzen. Kun je niet live, dan krijg je de replay toegestuurd. Maar dan moet je wel zorgen dat je je even aanmeldt, anders kan ik je niet mailen. 

Over Marian en haar werk

Marian van Tour is spiegelcoach en bloesemtherapeut. Oorspronkelijk werkte ze in het basisonderwijs. In 2000 adopteerde ze samen met haar inmiddels helaas overleden man Gerard hun dochter Yanneke uit China en drie jaar later kwam dochter Hailine bij hen wonen, ook uit China.

Omdat bij Yanneke een ernstige verstandelijke beperking én klassiek autisme werden vastgesteld, werd Marian het bewustwordingspad opgeduwd. Dochter Yanneke communiceert namelijk niet met taal, maar met gedrag. Dus Marian en haar man moesten manieren vinden om de aansluiting met haar te vinden. Zo kwam Marian op een goede dag in aanraking met wat inmiddels haar grote passie is, het spiegelen, een methode die je kan helpen om de taal van je ziel beter te begrijpen en verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven.

Sinds 2008 heeft Marian haar eigen praktijk, eerst als bloesemtherapeut en later werd het spiegelen helemaal ‘haar ding’. In de loop der jaren heeft zij een hele eigen methode ontwikkeld waarin ze het spiegelen combineert met systemisch werk én de psychologie van kleuren. Tegenwoordig leidt Marian ook zélf mensen op tot spiegelcoach. 

In deze aflevering hebben we het ook over Encaustic art. Een eeuwenoude schildertechniek, waar ik nog nooit van had gehoord, maar wat ik inmiddels ook heb mogen doen. Een paar weken na ons gesprek ben ik namelijk zelf afgereisd naar Papendrecht om bij Marian een spiegelsessie te doen, waarna ze me leerde hoe je met hete bijenwas en een strijkijzertje echt prachtig intuïtief kunt schilderen.
En hoe mooi om van tevoren niet te hoeven weten wat je gaat maken, maar dat je de controle loslaat en heerlijk in de flow de tekeningen laat ontstaan, waarna Marian je helpt om je zojuist gemaakte werk te duiden. Zo gaaf dat je blijkbaar zonder het te weten allerlei prachtige dingen op papier zet die je meer kunnen vertellen over je gevoelens en emoties, persoonlijke processen en diepste zieleroerselen.

Marians verhalen over met name de boodschappen die haar oudste dochter haar op verschillende cruciale momenten heeft gegeven, hebben diepe indruk op mij gemaakt. Het zijn stuk voor stuk bevestigingen dat we in een wereld leven waarin er zoveel meer te zien en ontdekken valt dan waar we ons van bewust zijn of wat we normaal vinden. Misschien opent deze aflevering ook bij jou weer nieuwe perspectieven. Want uiteraard kunnen we ook wat er momenteel in de wereld gebeurt gebruiken als spiegel. 

Heel veel luisterplezier.  


Deze podcast beluisteren

En… zoals je hieronder kunt lezen in de shownotes: de oorspronkelijke qua techniek een beetje mislukte opname staat ook online, voor als je die lekker toch wilt beluisteren. 

Shownotes #142

Marian van Tour – Spiegelcoach en bloesemtherapeut
www.spiegeljewijs.nl
Een gratis spiegelles aanvragen kan via:
https://spiegeljewijs.nl/gratis-spiegelles/

Marian op Social Media:
Via Facebook: https://www.facebook.com/Spiegel-je-Wijs-266344786744614
via Instagram: https://www.instagram.com/marianspiegeljewijs/

De imperfecte audio:
Zoals je kunt horen in de podcast, is de originele opname, het gesprek met Marian, technisch gezien ‘mislukt. Maar toch is het nog wel te beluisteren. Dus ben je nieuwsgierig naar ons gesprek?
Dit is de link: Spiegel je Wijs, de imperfecte opname.

Spiegel je Wijs-spel:
Dit Spiegel je Wijs Carddeck waarover we het hebben in ‘de imperfecte audio’ telt 58 kaartjes met quotes en oefeningen. Dit spel maakt gebruik van alle verschillende spiegels waar Marian mee werkt. Te koop via de webshop voor 25 euro.  

Spiegel je Wijs kaartjes:
Een set van  77 inspiratiekaartjes met woorden om bijvoorbeeld jouw thema van de dag te trekken. Te koop voor 12,50 euro.

Beide spellen zijn prachtig vormgegeven en mooie voorbeelden van Encaustic Art.

Meer over Encaustic art:
https://www.encaustic-art-webshop.nl/wat-is-encaustic-art

Wil je meer weten over bloesemtherapie?
Check dan deze website: www.bloesemremedies.com
Ook is er een interessant klein boekje over het onderwerp, geschreven door Bram Zaalberg. 

Opname Zoom met Marian van Tour over spiegelen

 

Op 17 november 2021 heb ik samen met Marian een ontzettend gave Zoom opgenomen over spiegelen. De opname is inmiddels opgenomen in De Zonnebank en kun je dus bekijken als je lid bent.

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest