Vandaag wel een hele bijzondere podcast. Eigenlijk 2! Gelukkig ben ik van #primaisperfect anders had ik dit waarschijnlijk niet met je gedeeld. Ik had een prachtig gesprek met Marian van Tour, spiegelcoach en bloesemtherapeut. Helaas bleek er technisch iets mis met de opname.

Tja… wat te doen? Ik moest er een nachtje over slapen en toen ontstond de oplossing.

Ik heb een nieuwe podcast opgenomen, waarin ik je meer vertel over Marian, over ons gesprek, over spiegelcoaching en over de indrukwekkende sessie die ik zelf met haar heb mogen doen afgelopen week.

En verder voelde het voor mij goed om het toch mogelijk te maken dat je luistert naar de oorspronkelijke opname, al is die technisch niet perfect. 

Onderaan deze pagina vind je veel meer informatie, waaronder:

  • de ‘geheime’ en ‘mislukte’ registratie van ons gesprek. Het is technisch imperfect, maar ik kon het nog goed beluisteren, dus als je dat ook wilt, kan dat.
  • een link waarmee je je kunt aanmelden voor de Zoom die Marian en ik zullen organiseren op woensdag 17 november om 20.00 uur. Als je er live bij bent, kun je natuurlijk je vragen stellen én je maakt kans op mooie prijzen. Kun je niet live, dan krijg je de replay toegestuurd. Maar dan moet je wel zorgen dat je je even aanmeldt, anders kan ik je niet mailen. 

Over Marian en haar werk

Marian van Tour is spiegelcoach en bloesemtherapeut. Oorspronkelijk werkte ze in het basisonderwijs. In 2000 adopteerde ze samen met haar inmiddels helaas overleden man Gerard hun dochter Yanneke uit China en drie jaar later kwam dochter Hailine bij hen wonen, ook uit China.

Omdat bij Yanneke een ernstige verstandelijke beperking én klassiek autisme werden vastgesteld, werd Marian het bewustwordingspad opgeduwd. Dochter Yanneke communiceert namelijk niet met taal, maar met gedrag. Dus Marian en haar man moesten manieren vinden om de aansluiting met haar te vinden. Zo kwam Marian op een goede dag in aanraking met wat inmiddels haar grote passie is, het spiegelen, een methode die je kan helpen om de taal van je ziel beter te begrijpen en verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven.

Sinds 2008 heeft Marian haar eigen praktijk, eerst als bloesemtherapeut en later werd het spiegelen helemaal ‘haar ding’. In de loop der jaren heeft zij een hele eigen methode ontwikkeld waarin ze het spiegelen combineert met systemisch werk én de psychologie van kleuren. Tegenwoordig leidt Marian ook zélf mensen op tot spiegelcoach. 

In deze aflevering hebben we het ook over Encaustic art. Een eeuwenoude schildertechniek, waar ik nog nooit van had gehoord, maar wat ik inmiddels ook heb mogen doen. Een paar weken na ons gesprek ben ik namelijk zelf afgereisd naar Papendrecht om bij Marian een spiegelsessie te doen, waarna ze me leerde hoe je met hete bijenwas en een strijkijzertje echt prachtig intuïtief kunt schilderen.
En hoe mooi om van tevoren niet te hoeven weten wat je gaat maken, maar dat je de controle loslaat en heerlijk in de flow de tekeningen laat ontstaan, waarna Marian je helpt om je zojuist gemaakte werk te duiden. Zo gaaf dat je blijkbaar zonder het te weten allerlei prachtige dingen op papier zet die je meer kunnen vertellen over je gevoelens en emoties, persoonlijke processen en diepste zieleroerselen.

Marians verhalen over met name de boodschappen die haar oudste dochter haar op verschillende cruciale momenten heeft gegeven, hebben diepe indruk op mij gemaakt. Het zijn stuk voor stuk bevestigingen dat we in een wereld leven waarin er zoveel meer te zien en ontdekken valt dan waar we ons van bewust zijn of wat we normaal vinden. Misschien opent deze aflevering ook bij jou weer nieuwe perspectieven. Want uiteraard kunnen we ook wat er momenteel in de wereld gebeurt gebruiken als spiegel. 

Heel veel luisterplezier.  


Deze podcast beluisteren

En… zoals je hieronder kunt lezen in de shownotes: de oorspronkelijke qua techniek een beetje mislukte opname staat ook online, voor als je die lekker toch wilt beluisteren. 

Shownotes #142

Marian van Tour – Spiegelcoach en bloesemtherapeut
www.spiegeljewijs.nl
Een gratis spiegelles aanvragen kan via:
https://spiegeljewijs.nl/gratis-spiegelles/

Marian op Social Media:
Via Facebook: https://www.facebook.com/Spiegel-je-Wijs-266344786744614
via Instagram: https://www.instagram.com/marianspiegeljewijs/

De imperfecte audio:
Zoals je kunt horen in de podcast, is de originele opname, het gesprek met Marian, technisch gezien ‘mislukt. Maar toch is het nog wel te beluisteren. Dus ben je nieuwsgierig naar ons gesprek?
Dit is de link: Spiegel je Wijs, de imperfecte opname.

Spiegel je Wijs-spel:
Dit Spiegel je Wijs Carddeck waarover we het hebben in ‘de imperfecte audio’ telt 58 kaartjes met quotes en oefeningen. Dit spel maakt gebruik van alle verschillende spiegels waar Marian mee werkt. Te koop via de webshop voor 25 euro.  

Spiegel je Wijs kaartjes:
Een set van  77 inspiratiekaartjes met woorden om bijvoorbeeld jouw thema van de dag te trekken. Te koop voor 12,50 euro.

Beide spellen zijn prachtig vormgegeven en mooie voorbeelden van Encaustic Art.

Meer over Encaustic art:
https://www.encaustic-art-webshop.nl/wat-is-encaustic-art

Wil je meer weten over bloesemtherapie?
Check dan deze website: www.bloesemremedies.com
Ook is er een interessant klein boekje over het onderwerp, geschreven door Bram Zaalberg. 

Opname Zoom met Marian van Tour over spiegelen

 

Op 17 november 2021 heb ik samen met Marian een ontzettend gave Zoom opgenomen over spiegelen. De opname is inmiddels opgenomen in De Zonnebank en kun je dus bekijken als je lid bent.

Actueel

Kies jij voor nep of ware verlichting?

In mijn laatste Zonnestraal van dit jaar stel ik deze vraag. Je kunt ‘m hier nalezen:
Kies jij voor nep of ware verlichting? 

Ik besef dat ik dit jaar weer dieper ben gezakt in het besef dat december van mij vraagt om heel anders te beleven dan ik vele jaren heb gedaan.

Al dat licht, al dat eten, al die (sociale) verplichtingen, verwachtingen en daarmee onontkoombare teleurstellingen. Het levert veel ruis op. En veel momenten van jezelf voorbijrennen en uit verbinding zijn.

Deze crisis, deze afgelopen 2 jaar en deze maand in het bijzonder duwen ons steeds meer het pad op van bewustwording. Dat we ons licht laten schijnen op waar we mee bezig zijn, hoe we leven, wat we allemaal onderdrukken, negeren en verstoppen en hoe we daarmee onszelf tekort doen. Als we tenminste ook serieus verlangen naar anders. Naar meer samen. Naar meer verbinding. Naar meer vrede en heelheid.

 

Elke verandering, elke vorm van heling, begint bij onszelf. En daarom is dat precies wat deze maand voor mij centraal staat. 

In De Zonnebank geef ik in december in totaal 5 x een Zoom waarin precies dit centraal staat. De eerste aflevering staat al online. Je kunt er op 9, 14 22 en 28 december zelf bij zijn of terugkijken in de replay.

En als je nu Zonnebank lid wordt, betaal je als decembercadeautje geen 70, maar 50 euro deze maand. 
Kortingscode: 

Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

PRIMA is Perfect
Jij bent Perfect
En als je dat leert v o e l e n
Schijnt de Zon
Iedere dag!

Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

Pin It on Pinterest