Afgelopen 2,5 jaar heb ik heel veel gestreden. Zo zag ik het zelf niet altijd. Zo voelde het ook niet. Want ik voelde het gewoon niet zo. Ik was erg bezorgd, ongerust en angstig. Veel meer dan ik dacht.

Terugkijkend moet ik eigenlijk glimlachen. Ik snap dat mijn omgeving me helemaal niet meer begreep. Niet dat ik nu hetzelfde kijk als diezelfde omgeving. Ik kijk weer anders. Heerlijk dat voortschrijdend inzicht.

Hoe ik er nu naar kijk, dat hele proces van strijd en verontwaardiging en verdriet en boosheid en angst, dat deel ik graag met je. Ik zie nu namelijk dat heel veel mensen hier nu middenin zitten. En ik weet ook dat nog veel en veel meer mensen hier komende maanden in zullen komen te zitten. Want het alarm gaat bij iedereen op zijn of haar eigen perfecte tijd af. Vroeg of laat. In dit leven of niet.

Nou, genoeg introductie, luister zelf maar wat vandaag uit mijn pen vloeide. Want dat ga ik vandaag met je delen.

Veel luisterplezier.

Shownotes #149

Vraag je je af waarom je je vaak zo voelt zoals je je voelt?

Omdat je
1) Zonder dat je er erg in hebt – heel vaak jezelf afwijst en
2) Ook heel vaak ‘Nee!’ zegt tegen het leven.

En vanuit die positie verwacht je wel

 • Flow
 • Inspiratie?
  Overvloed?
 • Liefde?
 • Joy?

Dat gaat natuurlijk niet werken.

Je kunt wel veel bereiken hoor, door bijvoorbeeld heel hard wilt te werken, op wilskracht wilt doorzetten, doorrammen, schouders eronder, aanpakken, niet zeuren, tot-je-erbij-neervalt.

Maar dan heb je
1) weinig tot geen voldoening, want probeer vanuit die vibe maar ’s echt te genieten
2) kans op een dikke vette burn-out of andere ellende

Wat wel gaat werken?

Bij het begin beginnen: Inzien hoe vaak jij jezelf afwijst. In deze video een suggestie hoe je daar achter komt. Ik ben heel benieuwd naar je inzichten.

Actueel

Serie van 3 online workshops "Van Streven naar Leven"

De meeste coaches, therapeuten en andere ‘goeroes’ zijn nog helemaal gefocust op:

 • Wordt de beste versie van jezelf.
 • Leef je droomleven!
 • Dé succesformule naar een 6, 7, 8 of tig-figure business.

Maar steeds meer mensen komen erachter dat dit geen geluksrecept is. Want dan ben je daar, denk je... en dan vroeg of laat voel je toch weer .... wat nu?

We zitten in een gigantische shift. Collectief.  Alleen de meeste mensen zijn zich nier nog niet van bewust. En proberen dus toch nog op de oude manier te groeien. Alleen... dat werkt niet meer.

Schaamte en doen alsof

Als je nog geen alternatief hebt, blijf je toch meer van hetzelfde doen. En als er iets is wat lastig is om toe te geven, is het dit: Ik weet het niet (meer). Want dat is natuurlijk falen! Dat laat je niet blijken. Jij hebt het immers allemaal op een rijtje en voor elkaar, toch?

Ook de wereld van de succesvolle vrouwelijke ondernemer kent veel maskers en taboes. Het is tijd om daar een licht op te schijnen. Want dat het oude niet meer werkt, wil natuurlijk zeggen dat er iets nieuws ligt te wachten. En precies daarover gaat mijn workshopserie: Van Streven naar Leven!

Wat als je business op rolletjes loopt, maar jij struikelt over je succes?

Ik heb een unieke en gratis Luisterboek voor je gemaakt:

Van Streven naar LEVEN!

Ontdek onder meer: 

 • Waarom succes je 'er' niet gaat brengen
 • Wat je verslaving aan hard werken en presteren in stand houdt
 • De sleutels voor een vrij en vervullend leven

Start najaar 2023:

Shift to S.H.I.N.E.

Vrijheid. Vervulling. Je passie leven. Dat was waar je naar verlangde. Daarom begon je voor jezelf. En... het is gelukt! Je bent succesvol ondernemer. Maar was dit nou wat je zocht?

Wat als je merkt dat je jezelf eerder gevangen hebt gezet in plaats van hebt vrijgespeeld? Dat je vastzit in hard werken, meer doelen, meer succes najagen, maar dat de prijs heel hoog is.

Dat je jezelf verliest in je bedrijf en dat de rest van je leven er maar een beetje bijhangt?

Als de basis onder je bedrijf bestaat uit (onbewuste) prestatie- en bewijsdrang, dan put je jezelf uit en voel je geen echte vervulling. 

Herkenbaar en wil je hier meer over weten? En over mijn gloednieuwe programma Shift to S.H.I.N.E. dat in september start?

Check dan alle ins en outs via de rode button en als je voelt dat je hart sneller gaat kloppen, boek dan een Matchcall met me, dan spreek ik je snel! 

ZIN in je Leven podcast

Al sinds 2018 maak ik met veel plezier de Zon in je Leven podcast. In #133 kun je horen dat ik heb besloten dat ik een 2e podcast ga starten, waarin ik vrijuit kan delen over mijn ervaringen/inzichten etc. op het gebied van relatie(s), daten, heling, vrouwelijkheid, echtscheiden, seksualiteit, sensualiteit, etc. etc. Want ik geloof dat daar nog veel te weinig licht op geschenen wordt.
Meer weten? Meld je aan voor de ZIN in je Leven maillijst.

Pin It on Pinterest