Je relatie weerspiegelt precies hoe jij in het leven staat. Je kunt wel in relatietherapie gaan, maar wanneer je hoopt dat je daardoor gelijk of erkenning gaat krijgen, van de therapeut of je partner, dan schiet je daar uiteindelijk niet zoveel mee op. Want hoe je relatie nu is, zegt alles over jezelf.

Ook je heil zoeken in een ander of alleen verder gaan kunnen niet voorkomen dat jij het thema wat je hebt aan te kijken gewoon weer op je bordje krijgt. Je kunt nooit aan jezelf ontsnappen.

Dit klinkt heftig, maar uiteindelijk gebeurt alles in het leven vóór je. Alleen het vergt wel een hele bewuste blik en moed om het zo te kunnen en durven zien. Het is niet gek dat je in the heat of the moment liever elke dreiging van verlies of onveiligheid uit de weg gaat. En dus blijft doormodderen of niet durft aan te kaarten waar het eigenlijk over zou moeten gaan.

Wat als jij wél zou durven inzoomen op waar het wérkelijk knelt, in jezelf? En wat als je datgene wat je nu vakkundig omzeilt en niet noemt, wél op tafel durft te leggen? In deze podcast deel ik mijn persoonlijke ervaring met je. Hoe mijn relatie 180 graden omkeerde, puur door mijn eigen innerlijke werk te doen.

Heel veel luisterplezier!

Shownotes #156

Gratis E-book over (liefdes)relaties

In dit E-book ontdek je hoe perfectionisme en faalangst jouw relatie saboteren.

Een greep uit de vragen die aan bod komen:

 • Wat verwacht je van een relatie?
 • Hoe communiceer je met elkaar?
 • Durf je jezelf bloot te geven?
 • Wat als de vlinders weg zijn?
 • Hoe werkt bindingsangst?

Meer over liefde en relaties in mijn podcast:
=> Episode 11: Perfectionisme, de liefdessaboteur deel I

In deze aflevering o.a. het volgende:

 • Wat maakte dat ik een laatbloeier in de liefde was;
 • De bijzondere boodschap die ik kreeg bij de ontmoeting met Ron;
 • Hoe mijn perfectionisme me voortdurend deed twijfelen aan ‘de liefde van mijn leven’ en mijn relatie jarenlang saboteerde;
 • Waarom het belangrijk is om de relatiewaarden van je partner en jezelf goed te kennen.

Naar aanleiding van reacties van luisteraars, geef ik ook antwoord op deze vragen:

 • Moet je ideale partner juist op je lijken of niet?
 • Kun je het zelfvertrouwen van je partner vergroten?
 • Wat zegt het over jou als jij de onzekerheden van je partner niet accepteert?
 • Twee geheimen om je relatie spannend, levendig en leuk te houden.
 • Moet je omwille van de lieve vrede of het geluk van je kinderen toch doorgaan met je relatie als die niet meer stroomt?

Het ligt niet aan jouw partner!
Jouw liefdesgeluk hangt mijns inziens nooit af van jouw partner, maar van jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dat is goed nieuws, want je kunt uiteindelijk niemand veranderen, behalve jezelf. Ik realiseer me dat deze uitspraak heel ver gaat en ik zal hier nog wel eens een aparte uitzending aan wijden om mijn visie nader toe te lichten.

Voor nu kan ik je alvast meegeven dat het sowieso belangrijk is om de ontwikkeling van jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen alle prioriteit te geven. Je kunt ze gaandeweg steeds verder ontwikkelen en vergroten, met vallen en opstaan.
En als je dat doet, zul je merken welke grote beloning dit je gaat opleveren.
Meer ontspanning, meer energie, meer vertrouwen, meer vrijheid, meer moed, meer voldoening, meer liefde… kortom…. wat heb je te verliezen? Wie wil dit nou niet?
Denk je eens in hoe al die ‘meerwaarde’ jouw leven gaat veranderen.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen, de basis voor geluk in de liefde?
Nou, laat ik beginnen met te zeggen dat je perfectionisme en faalangst haaks staan op zelfvertrouwen en eigenwaarde.
Dus elke stap die jij kunt zetten om je daarvan los te weken, is belangrijk.

Wil je concreet aan de slag? Lees mijn boek PRIMA is Perfect en als je echt aan de slag wilt, volg mijn cursus PRIMA is Perfect online in De Zonnebank.

=> Episode 13: Perfectionisme, de liefdessaboteur deel II
Deze aflevering over hoe perfectionisme relaties saboteert, gaat verder waar aflevering 11 eindigde. De volgende vragen komen o.a. aan bod:

 • Wat doe je als je partner jaloers is?
 • Wat als je onzeker bent over je uiterlijk?
 • Wat als je na een verbroken relatie moeite hebt om je weer open te stellen voor de liefde?
  Ook geef ik 2 boekentips die heel goed passen bij dit thema.

Actueel

Serie van 3 online workshops "Van Streven naar Leven"

De meeste coaches, therapeuten en andere ‘goeroes’ zijn nog helemaal gefocust op:

 • Wordt de beste versie van jezelf.
 • Leef je droomleven!
 • Dé succesformule naar een 6, 7, 8 of tig-figure business.

Maar steeds meer mensen komen erachter dat dit geen geluksrecept is. Want dan ben je daar, denk je... en dan vroeg of laat voel je toch weer .... wat nu?

We zitten in een gigantische shift. Collectief.  Alleen de meeste mensen zijn zich nier nog niet van bewust. En proberen dus toch nog op de oude manier te groeien. Alleen... dat werkt niet meer.

Schaamte en doen alsof

Als je nog geen alternatief hebt, blijf je toch meer van hetzelfde doen. En als er iets is wat lastig is om toe te geven, is het dit: Ik weet het niet (meer). Want dat is natuurlijk falen! Dat laat je niet blijken. Jij hebt het immers allemaal op een rijtje en voor elkaar, toch?

Ook de wereld van de succesvolle vrouwelijke ondernemer kent veel maskers en taboes. Het is tijd om daar een licht op te schijnen. Want dat het oude niet meer werkt, wil natuurlijk zeggen dat er iets nieuws ligt te wachten. En precies daarover gaat mijn workshopserie: Van Streven naar Leven!

Wat als je business op rolletjes loopt, maar jij struikelt over je succes?

Ik heb een unieke en gratis Luisterboek voor je gemaakt:

Van Streven naar LEVEN!

Ontdek onder meer: 

 • Waarom succes je 'er' niet gaat brengen
 • Wat je verslaving aan hard werken en presteren in stand houdt
 • De sleutels voor een vrij en vervullend leven

Start najaar 2023:

Shift to S.H.I.N.E.

Vrijheid. Vervulling. Je passie leven. Dat was waar je naar verlangde. Daarom begon je voor jezelf. En... het is gelukt! Je bent succesvol ondernemer. Maar was dit nou wat je zocht?

Wat als je merkt dat je jezelf eerder gevangen hebt gezet in plaats van hebt vrijgespeeld? Dat je vastzit in hard werken, meer doelen, meer succes najagen, maar dat de prijs heel hoog is.

Dat je jezelf verliest in je bedrijf en dat de rest van je leven er maar een beetje bijhangt?

Als de basis onder je bedrijf bestaat uit (onbewuste) prestatie- en bewijsdrang, dan put je jezelf uit en voel je geen echte vervulling. 

Herkenbaar en wil je hier meer over weten? En over mijn gloednieuwe programma Shift to S.H.I.N.E. dat in september start?

Check dan alle ins en outs via de rode button en als je voelt dat je hart sneller gaat kloppen, boek dan een Matchcall met me, dan spreek ik je snel! 

ZIN in je Leven podcast

Al sinds 2018 maak ik met veel plezier de Zon in je Leven podcast. In #133 kun je horen dat ik heb besloten dat ik een 2e podcast ga starten, waarin ik vrijuit kan delen over mijn ervaringen/inzichten etc. op het gebied van relatie(s), daten, heling, vrouwelijkheid, echtscheiden, seksualiteit, sensualiteit, etc. etc. Want ik geloof dat daar nog veel te weinig licht op geschenen wordt.
Meer weten? Meld je aan voor de ZIN in je Leven maillijst.

Pin It on Pinterest