Het vergt moed om jezelf los te maken uit de groep en je eigen geluid te laten horen. Want het voelt onveilig en bedreigend. Dan maar liever een onopvallend kuddedier of copy paste beest. Of toch niet?

Als je diep van binnen voelt dat dat niet je plek is en dat je wel degelijk wilt leren staan voor jezelf, dan is deze podcast voor jou.

Er was een tijd dat ik heel stoer bepaalde posts plaatste, maar ze bij nader inzien toch snel weer offline haalde, té bang voor de reacties van anderen. En toen ik wél meer moed kreeg, schoot ik ongemerkt vaak door in de andere kant, die van de harde werker, die haar bedrijf bouwde op bewijsdrang.

Ik wilde gezien en serieus genomen worden. En dat was hard werken. Want je kunt nooit bewijzen dat je waardevol bent. Ten eerste je bént het al. Maar ja, daar koop je niets voor, want dat wéét je wel, maar je voelt het niet waarschijnlijk. Ten tweede, de saboteur, je ego-stemmetje, vindt het toch nooit goed genoeg, wat je ook doet. En dus ploeter je maar door in de hoop toch ‘daar’ te komen waar je die totale voldoening voelt. Kansloos en hét recept voor totale uitputting en andere desastreuze gevolgen, bijvoorbeeld voor je gezinsleven.

Pas toen ik ein-de-lijk onder ogen durfde te komen wat ik altijd vakkundig had weten te omzeilen en wegdrukken, vond ik mijn echte vrijheid. Angst is geen fundament om je leven op te bouwen. Maar proberen om dan maar te focussen op licht en liefde werkt evenmin. Want het leven is niet alleen maar licht en liefde. Als je je daaraan vastklampt, zweef je en dat is ook geen gezonde basis. En toch is dat precies wat je momenteel veel mensen ziet doen. Ze zweven.

Ik snap dat het niet heel aantrekkelijk klinkt, maar ik weet uit ervaring: Als je diep durft te duiken, zul je stralend boven komen drijven.

Ben jij zo’n ondernemende vrouw en herken je je in wat ik deel? Voel je het verlangen opborrelen om te ontdekken stoppen met de struggle en hard je best doen en wil je gewoon stralend je ding doen en delen met de wereld?

Dan hoor ik graag van je! Reageer via de shownotes of stuur me een mailtje en ik neem contact met je op.
www.zoninjeleven.nl/episode-160

Veel luisterplezier:

PS:
Winnaar van PRIMA is Perfect #159 is: Helen Faulkner.
Helen, als je dit leest, stuur me even een mailtje met je adresgegevens, dan stuur ik je het boek toe!

 

Actueel

Serie van 3 online workshops "Van Streven naar Leven"

De meeste coaches, therapeuten en andere ‘goeroes’ zijn nog helemaal gefocust op:

  • Wordt de beste versie van jezelf.
  • Leef je droomleven!
  • Dé succesformule naar een 6, 7, 8 of tig-figure business.

Maar steeds meer mensen komen erachter dat dit geen geluksrecept is. Want dan ben je daar, denk je... en dan vroeg of laat voel je toch weer .... wat nu?

We zitten in een gigantische shift. Collectief.  Alleen de meeste mensen zijn zich nier nog niet van bewust. En proberen dus toch nog op de oude manier te groeien. Alleen... dat werkt niet meer.

Schaamte en doen alsof

Als je nog geen alternatief hebt, blijf je toch meer van hetzelfde doen. En als er iets is wat lastig is om toe te geven, is het dit: Ik weet het niet (meer). Want dat is natuurlijk falen! Dat laat je niet blijken. Jij hebt het immers allemaal op een rijtje en voor elkaar, toch?

Ook de wereld van de succesvolle vrouwelijke ondernemer kent veel maskers en taboes. Het is tijd om daar een licht op te schijnen. Want dat het oude niet meer werkt, wil natuurlijk zeggen dat er iets nieuws ligt te wachten. En precies daarover gaat mijn workshopserie: Van Streven naar Leven!

Wat als je business op rolletjes loopt, maar jij struikelt over je succes?

Ik heb een unieke en gratis Luisterboek voor je gemaakt:

Van Streven naar LEVEN!

Ontdek onder meer: 

  • Waarom succes je 'er' niet gaat brengen
  • Wat je verslaving aan hard werken en presteren in stand houdt
  • De sleutels voor een vrij en vervullend leven

Start najaar 2023:

Shift to S.H.I.N.E.

Vrijheid. Vervulling. Je passie leven. Dat was waar je naar verlangde. Daarom begon je voor jezelf. En... het is gelukt! Je bent succesvol ondernemer. Maar was dit nou wat je zocht?

Wat als je merkt dat je jezelf eerder gevangen hebt gezet in plaats van hebt vrijgespeeld? Dat je vastzit in hard werken, meer doelen, meer succes najagen, maar dat de prijs heel hoog is.

Dat je jezelf verliest in je bedrijf en dat de rest van je leven er maar een beetje bijhangt?

Als de basis onder je bedrijf bestaat uit (onbewuste) prestatie- en bewijsdrang, dan put je jezelf uit en voel je geen echte vervulling. 

Herkenbaar en wil je hier meer over weten? En over mijn gloednieuwe programma Shift to S.H.I.N.E. dat in september start?

Check dan alle ins en outs via de rode button en als je voelt dat je hart sneller gaat kloppen, boek dan een Matchcall met me, dan spreek ik je snel! 

ZIN in je Leven podcast

Al sinds 2018 maak ik met veel plezier de Zon in je Leven podcast. In #133 kun je horen dat ik heb besloten dat ik een 2e podcast ga starten, waarin ik vrijuit kan delen over mijn ervaringen/inzichten etc. op het gebied van relatie(s), daten, heling, vrouwelijkheid, echtscheiden, seksualiteit, sensualiteit, etc. etc. Want ik geloof dat daar nog veel te weinig licht op geschenen wordt.
Meer weten? Meld je aan voor de ZIN in je Leven maillijst.

Pin It on Pinterest