Er zijn in feite maar 2 emoties: Liefde en Angst.

Ik las hierover in ECIW (Een Cursus in Wonderen (TB H13, par. 5), het boek dat mijn leven heeft veranderd en waar ik nog elke dag mee bezig ben.

De cursus beschrijft hoe Liefde gedeeld kan worden en Angst niet. Liefde is universeel en angst ie eigenlijk een vorm van waanzin van een bepaald individu. Je kunt nooit precies begrijpen hoe iemand die angst beleeft en ziet. En dus kun je elkaar daarin ook nooit echt vinden.

Toen ik dit goed liet doordringen, kwam ik erachter dat ik niet half besefte hoeveel liefde de scheiding van Ron eigenlijk in mijn leven heeft gebracht. Een foto met toelichting hierop vind je in de shownotes hieronder.

We denken vaak in angst, tekort, verlies, maar wat als dat allemaal een illusie is? Je kijkt met de verkeerde bril op. Dat deed ik dus ook even, totdat ik ineens door mijn Zonnebril / Liefdesbril zag wat voor illusies ik mezelf allemaal aan het vertellen was.

Ik hoop dat ik met mijn inzicht jou ook weer inspireer om anders te kijken en steeds opnieuw te kiezen voor liefde.

Veel luisterplezier:

Shownotes #175

Ik kwam tot de ontdekking dat ik door onze scheiding geen liefde ben verloren, maar dat liefde in allerlei vormen juist mijn leven inkomt… 

 • De liefde tussen mijn ex en de kinderen is er nog steeds en sterker dan ooit
 • Ik support zijn nieuwe liefde

Ik heb zoveel nieuwe passies:

 • Professional Speaking, een opleiding die ik zonder de scheiding waarschijnlijk niet was gaan doen;
 • De sportschool, een plek waar ik nooit heen wilde
   • Bachata en Salsales, waar ik mezelf nooit de rust voor gunde
   • Nieuwe vrienden
   • Een fantastische tijd aan zee
   • Een nieuw leven in Amsterdam

Kortom: Wat deze scheiding in beweging heeft gezet is ongekend. En de liefde stroomt meer dan ooit, in allerlei vormen!

#dankbaar

Actueel

Serie van 3 online workshops "Van Streven naar Leven"

De meeste coaches, therapeuten en andere ‘goeroes’ zijn nog helemaal gefocust op:

 • Wordt de beste versie van jezelf.
 • Leef je droomleven!
 • Dé succesformule naar een 6, 7, 8 of tig-figure business.

Maar steeds meer mensen komen erachter dat dit geen geluksrecept is. Want dan ben je daar, denk je... en dan vroeg of laat voel je toch weer .... wat nu?

We zitten in een gigantische shift. Collectief.  Alleen de meeste mensen zijn zich nier nog niet van bewust. En proberen dus toch nog op de oude manier te groeien. Alleen... dat werkt niet meer.

Schaamte en doen alsof

Als je nog geen alternatief hebt, blijf je toch meer van hetzelfde doen. En als er iets is wat lastig is om toe te geven, is het dit: Ik weet het niet (meer). Want dat is natuurlijk falen! Dat laat je niet blijken. Jij hebt het immers allemaal op een rijtje en voor elkaar, toch?

Ook de wereld van de succesvolle vrouwelijke ondernemer kent veel maskers en taboes. Het is tijd om daar een licht op te schijnen. Want dat het oude niet meer werkt, wil natuurlijk zeggen dat er iets nieuws ligt te wachten. En precies daarover gaat mijn workshopserie: Van Streven naar Leven!

Wat als je business op rolletjes loopt, maar jij struikelt over je succes?

Ik heb een unieke en gratis Luisterboek voor je gemaakt:

Van Streven naar LEVEN!

Ontdek onder meer: 

 • Waarom succes je 'er' niet gaat brengen
 • Wat je verslaving aan hard werken en presteren in stand houdt
 • De sleutels voor een vrij en vervullend leven

Start najaar 2023:

Shift to S.H.I.N.E.

Vrijheid. Vervulling. Je passie leven. Dat was waar je naar verlangde. Daarom begon je voor jezelf. En... het is gelukt! Je bent succesvol ondernemer. Maar was dit nou wat je zocht?

Wat als je merkt dat je jezelf eerder gevangen hebt gezet in plaats van hebt vrijgespeeld? Dat je vastzit in hard werken, meer doelen, meer succes najagen, maar dat de prijs heel hoog is.

Dat je jezelf verliest in je bedrijf en dat de rest van je leven er maar een beetje bijhangt?

Als de basis onder je bedrijf bestaat uit (onbewuste) prestatie- en bewijsdrang, dan put je jezelf uit en voel je geen echte vervulling. 

Herkenbaar en wil je hier meer over weten? En over mijn gloednieuwe programma Shift to S.H.I.N.E. dat in september start?

Check dan alle ins en outs via de rode button en als je voelt dat je hart sneller gaat kloppen, boek dan een Matchcall met me, dan spreek ik je snel! 

ZIN in je Leven podcast

Al sinds 2018 maak ik met veel plezier de Zon in je Leven podcast. In #133 kun je horen dat ik heb besloten dat ik een 2e podcast ga starten, waarin ik vrijuit kan delen over mijn ervaringen/inzichten etc. op het gebied van relatie(s), daten, heling, vrouwelijkheid, echtscheiden, seksualiteit, sensualiteit, etc. etc. Want ik geloof dat daar nog veel te weinig licht op geschenen wordt.
Meer weten? Meld je aan voor de ZIN in je Leven maillijst.

Pin It on Pinterest