Inspiratie voor deze podcast is de les uit de Cursus in Wonderen die ik vandaag tijdens mijn ochtendritueel (hierover vertel ik meer in episode 16) aan het doen was.

De tekst van les 7 is: Ik zie alleen het verleden.

Dit klinkt op het eerste gehoor misschien raar. Maar als je er wat dieper over nadenkt, klopt het als een bus. We leven continu in het verleden. Dankzij onze overtuigingen, onze ervaringen, onze kennis tot op dit moment. de kunst is om niet vast te komen te zitten in je verleden. En jezelf allerlei sprookjes te gaan vertellen. Want dan komt je leven tot stilstand. En dat is achteruitgang.

 

  Shownotes #18

  ACTUEEL februari 2021

  De deuren van De Zonnebank sluiten woensdag 17 februari!

  Als je gericht aan de slag wilt om te leren leven vanuit vertrouwen, juist in deze uitdagende tijden, dan ben je van harte welkom in De Zonnebank.

  Je kunt nu starten met een gloednieuwe ronde van programma: PRIMA is Perfect – in 5 stappen je perfectionisme loslaten. 

  Het gevoel niet goed genoeg te zijn, je laten verlammen door angst, geen keuzes durven maken, altijd maar de ander op de eerste plaats zetten. Dit zijn zomaar wat voorbeelden die mensen met overdreven perfectionisme en faalangst herkennen.

  Dit is een ongezond overlevingsmechanisme dat ervoor zorgt dat je bijna continu in de overlevingsstand staat in plaats van echt te leven. Juist in deze tijd worden velen heel erg met deze existentiële angsten (heb ik bestaansrecht, ben ik goed genoeg?) geconfronteerd.

  Als je nooit hebt geleerd je veilig te voelen bij jezelf, als je onzeker bent en het moeilijk vind om van jezelf te houden, vormen alle bedreigingen en gevaren van buiten een extra grote last. Je kunt daar dan heel moeilijk mee omgaan. Stress, slapeloosheid, piekeren zijn het gevolg en daarme beland je in een negatieve spiraal.

  Hoe kun je die saboterende stemmetjes te slim af zijn? Hoe zorg je dat je brein niet continu focust op gevaar en wat zogenaamd niet goed gaat?

  We starten met drie lessen die ervoor zorgen dat je ogen opengaan en dat je gaat inzien op hoeveel gebieden jij jezelf saboteert en kleinhoudt. Confronterend, maar nodig.

  Daarna volgen 3 lessen waarin je heel veel concrete technieken aangereikt krijgt. Manieren om je brein te trainen anders te denken, je anders te voelen en gebruik te maken van positieve visualisaties in plaats van automatisch altijd maar van die beren op de weg te zien. want dat doet ons overlevingsmechanisme vanzelf als jij je brein geen instructies geeft om daarmee te stoppen en het anders te doen.

  Dit online programma is inmiddels al door meer dan 1000 mensen gevolgd. Voor een overzicht per les, klik hier: https://zoninjeleven.nl/prima-is-perfect-online-training

  Om te lezen hoe PRIMA is Perfect 2021 de brug slaat met de tijd waarin we nu leven, klik op de button. Dan vertel ik je alles over De Zonnebank 2021. 

  Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

  PRIMA is Perfect
  Jij bent Perfect
  En als je dat leert v o e l e n
  Schijnt de Zon
  Iedere dag!

  Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

  Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

  Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

  Astrid vertelt vanuit eigen ervaring en opgelopen ‘averij’ wat maakt dat het nét is alsof er een bekende tegen je praat. Helder, verrijkend en boeiend, temeer omdat de benadering vanuit een bepaalde (zoekende) gelijkwaardigheid wordt ingesproken. Niet vanuit ‘de juf vertelt’. Een gezamenlijke zoektocht die gedurende het leen op elk moment bijgesteld kan worden. 

  Helena

  Pin It on Pinterest