• Voel jij regelmatig de druk om te voldoen aan verwachtingen?
  • Heb jij de neiging om anderen of jezelf niet te willen teleurstellen?
  • En als dingen anders lopen dan je had gehoopt of je doelen niet gehaald worden, hoe ga jij daarmee om?Geef je dan de moed op of kun je vertrouwen blijven houden in je proces?


Nou, ik kan je zeggen, de afgelopen maand, tijdens de radiostilte van mijn podcast, heb ik hier heel veel over geleerd. Wat dan? Dat deel ik graag met jou in deze nieuwe aflevering.

De carddecks die ik vaak gebruik

Ik trek regelmatig een kaartje uit het hele bijzondere kaartendeck van Sabine van Dijk, helende lichtkleurtjes: https://www.sabinevandijk/helende-lichtkleurtjes.
Ook trek ik vaak kaarten uit het Card deck van Gabrielle Bernstein, “The Universe has your back.” (O.a. verkrijgbaar bij Bol.com.)

In deze episode trok ik 2 kaartjes en wat ik daarover kwijt wilde, hoor je ook in deze uitzending.

Eindbazen podcast

Heb je de Eindbazen podcast waarin ik onlangs te gast was al beluisterd?
Je kunt deze bekijken via YouTube of beluisteren.
Klik op deze link voor meer info.

Natuurlijk spraken Michel Vos, Wiggert Meerman en ik in deze aflevering over perfectionisme loslaten, maar het gesprek nam ook een hele verrassende wending, toen we gingen filosoferen over zaken als toeval, determinisme en angst voor de dood.
De 2 uur vlogen voorbij!

 

 

Binnenkort te gast: Ard Nieuwenbroek en Pieter Wijtenburg

“Perfectionisme is een sluipmoordenaar”

Dit artikel verscheen op 21 november in Trouw.
Aanleiding is het boek van orthopedagoog Ard Nieuwenbroek die een handleiding schreef voor ouders en leraren om te voorkomen dat hun kinderen bezwijken onder prestatiedruk.

Binnenkort ga ik met Ard in gesprek over zijn boek en hoe we kunnen voorkomen dat kinderen al zo vroeg opbranden. Heb jij vragen aan Ard? Laat het weten onderaan de shownotes!

“Aan de burn-out bullshit voorbij”

Schrijver van het artikel met deze provocerende kop is Pieter Wijtenburg, personal leadership coach.
In zijn stuk trof ik veel raakvlakken met mijn eigen visie op burn-out. Ook Pieter komt binnenkort langs in mijn podcast. Mocht je vragen hebben over Pieters visie op burn-out, stel ze dan ook onderaan de shownotes!  dan kan ik die ook aan hem voorleggen.

Ben jij al lid van de Facebook Community PRIMA is Perfect?

Hier vind je regelmatig inspiratie in de vorm van artikelen en live video’s.
Klik hier om gratis lid te worden.

Pin It on Pinterest