“Burn-out komt door werkdruk, veroorzaakt door stress” is nog altijd de visie van de GGZ. Maar, klopt dat wel? Pieter Wijtenburg, coach en NLP Master zag in zijn omgeving steeds meer mensen omvallen en het frustreerde hem dat er blijkbaar nog steeds geen passend antwoord is op de burn-out epidemie.

Hij dook diep in de materie, sprak met vele burn-out slachtoffers om naar hun ervaringen te luisteren en kwam tot verrassende conclusies.

Veel luisterplezier!

In ons gesprek van vandaag ga ik natuurlijk met Pieter in gesprek over zijn bevindingen. Pieter zegt: Een burnout krijg je niet, je ‘doet’ het. Het is een opeenstapeling van mechanismen die er uiteindelijk toe leiden dat de grens wordt bereikt.

Het volgende komt o.a. aan bod.

  • Wie is Pieter Wijtenburg?
  • Welke vraag van zijn vriendin maakte dat Pieter het roer omgooide?
  • Waarom NLP Pieter mateloos intrigeert.
  • Wat doet Pieter binnen zijn huidige bedrijf?
  • Wat is ‘stress’ eigenlijk?
  • Wat is de rol van schaamte bij burn-out?
  • Het cruciale verschil tussen mensen die langzaam en snel herstellen van burnout.
  • Welke stappen essentieel zijn voor herstel.
  • Waarom ziek thuis zitten voor sommige mensen juist tot verslechtering leidt.
  • Waarom social media an sich absoluut niet schuldig zijn aan burnouts, maar misschien juist eerder een zegen zijn.

 

Aanvullende informatie en links bij #27

Het artikel van Pieter dat heeft geleid tot deze podcast:
Aan de burn-out bullshit voorbij

Meer over ’the six human needs’ van Tony Robbins
De 6 human needs oftewel de 6 drijfveren voor menselijk gedrag worden ook besproken in mijn boek PRIMA is Perfect (hoofdstuk 3).

Het boek van Robert Maurer, waarin hij duidelijk maakt dat stress niet bestaat.
Robert Maurer – Mastering Fear

Gary Vaynerchuk: “Social media is not changing us, it is exposing us.”
Meer over deze inspirerende Amerikaanse ondernemer, spreker, schrijver en internet legend via https://www.garyvaynerchuk.com/

Actueel

Yellow Sunday 1 mei 2022

Als je kiest voor je eigen geluk. is dat een belangrijk moment. Daarmee zet je een reeks veranderingen in gang.  Maar het verlangen naar anders en de keuze voor jezelf brengen ook de nodige uitdagingen met zich mee. Want de oude jij die trekt aan je. Net als je omgeving. Voor je het weet raak je de motivatie kwijt. En verzandt je weer in oude patronen.

Hoe voorkom je dit en zorg je dat het gemakkelijker is om ‘bij de les’ te blijven? En, minstens zo belangrijk, hoe hou je de lol erin? Want persoonlijke ontwikkeling mag vooral ook gewoon LEUK zijn he?

Door dit pad niet in je eentje te bewandelen. Samen is zoveel leuker. En effectiever. Je hebt de verbinding, de herkenning, de steun én het plezier.

Afgelopen 2 jaar hebben we gemerkt dat was ooit zo vanzelfsprekend was, veel waardevoller is dan we toen dachten: LIVE ontmoeten en verbinden.

Ik ben dan ook superblij om binnenkort weer voor het eerst sinds 2 jaar een Yellow Sunday te kunnen organiseren aan het strand! 

Yellow Sunday Castricum aan Zee

De insteek van een Yellow Sunday is:
Zonnig. Samen. Leren en Lol.  

Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak in je hoofd?  

Het voorjaar hangt in de lucht. Misschien gooiden jouw oma of moeder vroeger dan ook alle ramen en deuren open om eens flink huis te houden.

Het geeft een fantastisch gevoel om je te ontdoen van al het oude en stoffige, de boel eens flink uit te kloppen en op te schudden en te zorgen dat alles weer fris en helder wordt.

Stel je nu eens voor dat je hetzelfde zou doen, maar dan in je hoofd. Want het wordt daar niet zomaar vanzelf rustig, vredig en helder. Dat vraagt bewuste actie. Je drukke gedachten en verlammende overtuigingen vinden het wel prima daar, die zitten er warmpjes bij. Maar als ze jou in de weg zitten, is nu misschien een goed moment om te ontdekken hoe je ze weg kunt bonjouren. 

Waarom? Nou, als je kijkt door een vieze bril, zie je dingen niet helder. Met een hoofd vol negatieve overtuigingen, angsten en een brei aan drukke gedachten, kun je niet helder denken en ook niet voelen wat je hart wil. Gevolg: je bent uit verbinding en je leven heeft geen richting. En dat voelt heel onbevredigend.  

Hoe doorbreek je dit? Dat leer je in mijn ‘Zonnebank’.  De plek waar je laagdrempelig de leukste programma’s vindt om jouw mind te laten doen wat JIJ wilt in plaats van andersom.

 

Met programma’s als PRIMA is Perfect (in 5 stappen je perfectionisme loslaten), de cursus zelfhypnose of de training Oog voor het Leven waarin je ontdekt hoe je de negatieve saboterende onderstroom die je dagelijks ervaart in je leven kunt veranderen in een ware Wonderstroom.

Dus wil jij laagdrempelig en op een luchtige, zonnige manier de ‘rommel in je hoofd’ opruimen? Start dan eens met een proefmaand lidmaatschap van De Zonnebank, mij online academie.

Pin It on Pinterest