Pieter Wijtenburg benadrukte in deel 1 van ons gesprek (episode #27) dat we de oorzaak van burn-out niet buiten onszelf moeten zoeken, bijvoorbeeld bij social media. Het is belangrijk dat we zélf verantwoordelijkheid nemen voor onze situatie en dus ook eerlijk naar onszelf kijken. Hoe gaan we met dingen om? Welke angsten spelen een rol?

Mensen die hier serieus stappen in nemen behoren tot de groep mensen die snel(ler) herstelt van een burn-out.

In het tweede deel van ons gesprek komt o.a. het volgende aan bod:

  • Waarom is meer onderzoek’ naar de rol van social media’ niet nuttig om burn-outs op te lossen of te voorkomen?
  • Welke acties zijn cruciaal na de bewustwording en erkenning van de angsten die tot burn-out hebben geleid?
  • Wat kunnen wij mensen leren van chimpansees om met onze angsten te dealen?
  • Waarom durven maar weinig mensen dé noodzakelijke stap naar herstel te zetten?
  • Welke spannende stappen hebben het meest effect om van een burn-out te herstellen?
  • Wat betekent het als je al heel lang in je burn-out zit?
  • Wat is belangrijk bij het kiezen voor of switchen naar een effectieve vorm van hulp of begeleiding om uit je burnout te komen?

Info en links behorend bij episode #28

1. Donderdag 21 februari live Q&A
Pieter en ik hebben op donderdag 7 februari om 19.30 uur een live online Q&A gegeven via de PRIMA is Perfect Community op Facebook.  

 

2. Brené Brown – De kracht van kwetsbaarheid

Check de TED-talk die zorgde voor Brenés doorbraak. 

3. Meer informatie over Pieter Wijtenburg

Website: www.pieterwijtenburg.nl
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/pieterwijtenburg/
Facebook: https://www.facebook.com/pieterwijtenburg

Actueel

Yellow Sunday 1 mei 2022

Als je kiest voor je eigen geluk. is dat een belangrijk moment. Daarmee zet je een reeks veranderingen in gang.  Maar het verlangen naar anders en de keuze voor jezelf brengen ook de nodige uitdagingen met zich mee. Want de oude jij die trekt aan je. Net als je omgeving. Voor je het weet raak je de motivatie kwijt. En verzandt je weer in oude patronen.

Hoe voorkom je dit en zorg je dat het gemakkelijker is om ‘bij de les’ te blijven? En, minstens zo belangrijk, hoe hou je de lol erin? Want persoonlijke ontwikkeling mag vooral ook gewoon LEUK zijn he?

Door dit pad niet in je eentje te bewandelen. Samen is zoveel leuker. En effectiever. Je hebt de verbinding, de herkenning, de steun én het plezier.

Afgelopen 2 jaar hebben we gemerkt dat was ooit zo vanzelfsprekend was, veel waardevoller is dan we toen dachten: LIVE ontmoeten en verbinden.

Ik ben dan ook superblij om binnenkort weer voor het eerst sinds 2 jaar een Yellow Sunday te kunnen organiseren aan het strand! 

Yellow Sunday Castricum aan Zee

De insteek van een Yellow Sunday is:
Zonnig. Samen. Leren en Lol.  

Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak in je hoofd?  

Het voorjaar hangt in de lucht. Misschien gooiden jouw oma of moeder vroeger dan ook alle ramen en deuren open om eens flink huis te houden.

Het geeft een fantastisch gevoel om je te ontdoen van al het oude en stoffige, de boel eens flink uit te kloppen en op te schudden en te zorgen dat alles weer fris en helder wordt.

Stel je nu eens voor dat je hetzelfde zou doen, maar dan in je hoofd. Want het wordt daar niet zomaar vanzelf rustig, vredig en helder. Dat vraagt bewuste actie. Je drukke gedachten en verlammende overtuigingen vinden het wel prima daar, die zitten er warmpjes bij. Maar als ze jou in de weg zitten, is nu misschien een goed moment om te ontdekken hoe je ze weg kunt bonjouren. 

Waarom? Nou, als je kijkt door een vieze bril, zie je dingen niet helder. Met een hoofd vol negatieve overtuigingen, angsten en een brei aan drukke gedachten, kun je niet helder denken en ook niet voelen wat je hart wil. Gevolg: je bent uit verbinding en je leven heeft geen richting. En dat voelt heel onbevredigend.  

Hoe doorbreek je dit? Dat leer je in mijn ‘Zonnebank’.  De plek waar je laagdrempelig de leukste programma’s vindt om jouw mind te laten doen wat JIJ wilt in plaats van andersom.

 

Met programma’s als PRIMA is Perfect (in 5 stappen je perfectionisme loslaten), de cursus zelfhypnose of de training Oog voor het Leven waarin je ontdekt hoe je de negatieve saboterende onderstroom die je dagelijks ervaart in je leven kunt veranderen in een ware Wonderstroom.

Dus wil jij laagdrempelig en op een luchtige, zonnige manier de ‘rommel in je hoofd’ opruimen? Start dan eens met een proefmaand lidmaatschap van De Zonnebank, mij online academie.

Pin It on Pinterest