Een van de grootste problemen van ons mensen in deze moderne tijd is de continue chaos in ons hoofd. En geloof mij maar, als je hoofd een chaos is, is je leven dat ook. Zo binnen, zo buiten. En andersom werkt het ook trouwens. Als je aan de buitenkant begint, word je van binnen ook rustiger. Vandaar dat de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo ook zo populair is natuurlijk.

Ook onze kinderen hebben veel last van die drukte en moeite zich te concentreren. En je kunt er allerlei labeltjes op plakken, maar schieten we daar wat mee op?

Zeker wanneer heel gemakkelijk de pillen uit het kastje worden gehaald, maak ik me zorgen. Is dit de kant die we op willen?

Dankzij mijn nichtje, kreeg ik opeens een inzicht: We zouden allemaal een potje slime in onze tas moeten hebben! Hoezo? Luister maar!

Links behorend bij episode #33

1) Een nieuwe Wereld – Eckhart Tolle 

2) Podcast: “Oprah’s Supersoul Conversations, de serie: A New Earth”

Via Itunes

Via Stitcher

In deze tiendelige podcastserie bespreekt Oprah Winfrey met Eckhart Tolle  elke week een hoofdstuk uit zijn boek “A New Earth”. Aanrader om zo al lezende ook de achtergronden en uitleg mee te krijgen van Tolle zelf.

3) ASMR – The most satisfying ASMR slime video’s

https://youtu.be/BMV0-gaPoXM

4) TeasEar, the app, fun without the mess

5) Mijn Zonnestraal over wat de wereldberoemde Japanse opruimgoeroe Marie Kondo teweegbracht in ons huis:

“Marie Kondo” – je hoofd

Pin It on Pinterest