Wikipedia zegt: Schaamte is een onaangename psychosociale emotie ten aanzien van het afwijken van de eigen normen en/of de normen van anderen. Ik zie het als de meest heftige vorm van onzekerheid. En als je kijkt waar schaamte staat in de piramide van Hawkins, dan zie je direct waarom het ook wel de meest destructieve energie of emotie is die bestaat. 

Belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel schaamte jij in jezelf verborgen houdt. En of het niet gezonder is om daar wat aan te gaan doen.

Veel luisterplezier!

Shownotes #35

 • Test jezelf:

Hoe scoor jij op de perfectionismetest? Perfectionisten kennen heel veel schaamte. Je vindt de test hier.

 • De piramide van Hawkins

Schaamte scoort het laagst in de piramide en daaruit kun je afleiden hoe destructief het is om je voor dingen te schamen. Meer over de piradmide vertel ik in episode 22

 • Schoon genoeg van al die schaamte? Wil je meer jezelf durven zijn?

Ga dan aan de slag:

    Erken ten eerste dat je last hebt van schaamte.
    Ontdek op welke gebieden het speelt en

  Doe er vervolgens écht wat aan. Neem die verantwoordelijkheid voor je leven(sgeluk).

  Hoe?

  In je eentje lukt het je waarschijnlijk niet. Anders had je dat al gedaan. Niks om je voor te schamen.
  Je kunt bijvoorbeeld mijn boek PRIMA is Perfect gaan lezen of lid worden van mijn Zonnebank en mijn online trainingen te volgen. Je zult gaan merken dat je meer en meer je unieke Ware Zelf durft te zijn, doordat je stap voor stap alle bullshitlaagjes gaat doorzien en opruimen. 

  Meer info: www.zoninjeleven.nl/zonnebank

  Actueel

  Nieuwe Community 

  PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

  Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

  Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

  Hoezo: Alles is Perfect?!!???

  Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

  Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

  Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

  Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
  Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

  Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

  100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

  Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

  Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

  Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
  Klik dan hier!

  Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

  Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

  Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

  En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

  Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

  Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

   

  En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

  Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

  Pin It on Pinterest