Geloof jij in toeval? Met deze vraag open ik het gesprek met Edwin Selij, ook wel de hypnosekoning van Nederland. Toen ik hem voor het eerst zag, zei iets in mij al: Interessante vent! Hij was toen nog niet eens voor zichzelf begonnen. Jaren later won ik een opleiding aan zijn hypnose-instituut in Wormerveer. Dat ook dit geen toeval was, hoor je in deze aflevering. Een lekker lang gesprek, waarin we heel veel interessante onderwerpen aansnijden, dus ga er maar ‘s goed voor zitten

Shownotes #61

Onderwerpen die in deze episode aan bod komen zijn o.a.:

 • Bestaat toeval?
 • Leven vanuit flow en vertrouwen, kan dat?
 • Kan een makelaar het (ver)koopproces verstoren?
 • Hoe koop je een huis volgens het nieuwe denken?
 • Wat zouden kinderen écht moeten leren?
 • Durf te stoppen met wat niet meer klopt.
 • 20% schoppen en 80% bouwen
 • Zelfliefde als basis van alles
 • Het effect van oncomfortabel lang mediteren
 • Wie en hoe wil je zijn?
 • Creativiteit en channelen
 • Parallelle universa

DeZENber Challenge

Als je blijft geloven wat je altijd geloofde, verandert er weinig tot niets. Je keuzes veranderen niet. Dus blijf je hetzelfde doen, zijn je ervaringen vergelijkbaar van dag tot dat en dus voel je je ook grotendeels hetzelfde. En vanuit dat gevoel produceer je onbewust weer voor 90% dezelfde gedachten als gisteren. Zo lijkt vandaag op gisteren, gisteren op vorige week, vorige week op vorige maand en vorige maand op vorig jaar.

Wil je het anders? Groei je niet? Word je niet uitgedaagd? Krijg jij geen energie van je huidige leven? Laten we dan eens een van de meest bijzondere maanden van het jaar gebruiken om dingen eens anders te doen. Hoe kun je van december een maand maken waarin jij je veel vaker en langer ZEN voelt dan wanneer je alles bij het oude laat?

Dat wil ik je laten ontdekken en ervaren. Dat wil ik je leren. Als jij je in december ZEN kunt voelen, dan ga je ook heel anders het nieuwe jaar in. En daarmee zet je een veelbelovende nieuwe toon en intentie neer voor 2020!

Op donderdag 28 november 20.00 uur geef ik een gratis DeZENber Challenge webinar, waarin ik hier veel meer over ga vertellen.

Doe je mee? Meld je dan aan. Dan zit je ofwel live in de uitzending of je hebt nog tot en met 30 november om de replay te bekijken.
https://zoninjeleven.webinargeek.com/dezenber-challenge.

Hoe nu verder?

Leven vanuit vertrouwen, ontspanning en plezier is voor iedereen weggelegd, daar ben ik van overtuigd.

Hoe dat werkt, leren we helaas niet op school. Hoe bizar is dat eigenlijk. Ik heb zelf moeten ontdekken dat ons gedrag voor meer dan 95% wordt bepaald door onbewuste patronen en overtuigingen.
En als je niet hebt geleerd bewust in het leven te staan, dan word je dus geleefd.

Alle verandering begint met bewustwording. Weet jij waar je staat? Hoe hoog je scoort op de perfectionismeschaal?
Een goede manier om dat te bepalen is om mijn perfectionismetest te doen.

Via de link vind je de test zoals deze in de VIVA is gepubliceerd: https://www.viva.nl/lijf-en-psyche/ben-jij-een-perfectionist-doe-de-test/

Pin It on Pinterest