Zolang jij jezelf niet serieus neemt, je eigen grootsheid niet erkent en doet alsof het allemaal wel goed is zo, terwijl je voelt dat dat niet zo is, zal het Universum jou heel duidelijk laten zien dat jij niet eerlijk bent. Hoe dan? Door chaos, struggle en strijd in je leven te brengen. Om jou erop te wijzen dat je niet jouw pad loopt. Dat de weg die jij kiest doodloopt. Door die weg onprettig voor je te maken, kom je hopelijk tot inkeer. 

Omdat de kans bestaat dat je dit  niet in de gaten hebt, maak ik vandaag deze podcast. Want ook ik had dit principe jarenlang niet door. Ik begreep  niets van het leven. En zat jarenlang vast in een slachtofferrol: Waarom gebeurt mij dit, waarom heb ik dit? Waarom zit het mij nooit eens mee. Nu weet ik dat je jezelf hiermee enorm tekort doet. De jaren tikken voorbij en je zit vast in een situatie die je alleen zélf kunt veranderen. Door te besluiten dat je het anders wilt. Dat hoef je niet alleen te doen. Sterker nog, de kans dat dat je lukt is best klein. Maar gelukkig hoeft dat ook niet. Hopelijk geeft deze podcast je de nodige inzichten zodat je stopt met overleven en kiest voor het leven dat door jou geleefd wilt worden.

Shownotes #66

Binnenkort: te gast in de podcast van Pieter Wijtenburg

Vrijdag 10 januari kwam Pieter Wijtenburg langs op mijn kantoor met zijn podcaststudio zodat we samen een aflevering konden opnemen, een jaar na onze eerste ontmoeting. Destijds was hij mijn gast, nu waren de rollen omgedraaid. Het resultaat hoor je over een paar weken. Tot die tijd verwijs ik je graag naar de uitzending van vorig jaar, die in 2 delen verscheen.

#27 (deel 1) Podcast met Pieter Wijtenburg: Is burn-out bullshit?
#28 (deel 2) Podcast met Pieter Wijtenburg: Is burn-out bullshit? II

In deze podcast komt onder meer het volgende aan bod:

  • De waarheid over jezelf en de wereld. 
  • Overtuigingen houden je vast in je verleden.
  • Waarom piekeren voelt als uitzichtloos en gevangenschap.
  • Een van de grootste misverstanden die we collectief voor waar houden.
  • Het gat dat is ontstaan door groeiend wantrouwen jegens kerk en religie
  • Waar veel mensen ten onrechte de waarheid zoeken. 
  • Het gevaar van identificatie met je lichaam

 

VOND JE DIT EEN INTERESSANTE AFLEVERING?

Laat dan even een rating / recensie achter op Itunes, Stitcher of Soundcloud.

PRIJSWINNAARS VAN MIJN BOEK PRIMA IS PERFECT

Joanne van Veldhoven en Rozemarijn Stegeman

Pin It on Pinterest