Een fenomeen dat misschien wel meer dan eens per jaar terugkeert: Feestdagenstress! En mogelijk zit je nu wel net in de decemberpiek. 

Misschien had je je wel weer enorm verheugd op een paar lekkere vrije dagen, maar merk je alweer dat er  veel meer tijd opgaat aan sociale verplichtingen dan je lief is. 

Ondanks dat je hebt besloten je dit keer niet ‘gek’ te laten maken, verlies je het mogelijk tijdens de voorbereiding alweer van de waan van deze dagen en ga je alweer  mee in de jaarlijks terugkerende stress. 
En al had je jezelf nog zo voorgenomen om je dit jaar niet te ergeren aan bepaalde personen die je op een of andere manier altijd triggeren, misschien is het alweer gebeurd. En het ‘feest’ moet nog beginnen!

Maar ja. Het hoort er allemaal nu eenmaal bij hé? Dus adem in en ‘ondergaan’ dan maar weer? 

Nee, dat hoeft niet. Het kan anders!
Familieweekenden, kerstdiners, maar ook de vaak hooggespannen verwachtingen met Oud en Nieuw of verjaardagsfeestjes waar je niet aan ontkomt (om te organiseren of zelf naartoe te gaan). Je kunt ze écht leuker en gemakkelijker maken voor jezelf. Ik geef je 2 tips! 

Tip 1: Hoe verbeter je je eigen stemming bij feestjes en partijen? 

De eerste tip zegt: Doe wat aan je eigen gevoel!
Jouw gevoel is de energie die je overal met je meeneemt.
En als je me al langer volgt, weet je inmiddels: De energie die jij uitzendt is de energie die jij aantrekt (Wet van de Aantrekking, werkt altijd!). 
Dus ga jij op pad of ontvang jij mensen met een gevoel van stress, verdriet, boosheid, verwijt, verwachting of frustratie, nou maak dan je borst maar nat. Dit is het slechtste uitgangspunt voor een ontspannen, smooth verloop van alles. 

Hoe fijn zou het zijn als je nu eens niet afwacht ‘hoe dingen zullen gaan’, maar als je zelf de verantwoordelijkheid neemt. Door te zorgen dat jij voordat het feest losbarst (zelfs al in de voorbereiding!) jouw gevoel verandert.

Je kunt jouw gevoel veranderen in wat je maar wilt.
Bijvoorbeeld van opgejaagd en gestrest naar ontspannen en relaxed.
Of van boos naar meer vredig.
Of van geen zin naar motivatie en zelfs plezier.

Het is maar net wat jij wilt voelen. Waar jij je aandacht op richt, dat gevoel kun je bij jezelf oproepen.
De technieken hiervoor zijn de gevoelsomdraaitechniek en de techniek om een goed gevoel op te roepen.
In onderstaande video’s leg ik ze stap voor stap uit. 

Tip 2: Hoe ga je ontspannen om met mensen die je ’triggeren’? 

Dit is een tip die ik niet op video heb voor je.
Ik heb namelijk pas vandaag, 24 december 2018 besloten dat ik je deze tip ook wil sturen en het is te kort dag om nog een video te maken.

Maar, ik heb de tip al wel uitgelegd in mijn podcast en die kun je gewoon via deze pagina beluisteren

Het komt er op neer dat je in je hoofd iets bijzonders doet met de persoon of personen die jou irriteren of triggeren. Of over wie jij een oordeel hebt waardoor steeds maar weer een slecht gevoel oppopt, waar je vooral zelf ook veel last van hebt.
Ook al heb je m.b.v. tip 1 nog zo je best gedaan om dat gevoel te veranderen, soms heb je gewoon ‘iets sterkers’ nodig.

De eerste reacties  van mensen die tip 2 al hebben gedaan:

Moniek zegt: “Niet alleen voor nu maar ook vele andere dagen te gebruiken. Fijn! Nu ook beter het gevoel te begrijpen wat ontstaat en er wat aan te kunnen doen. Fijne dagen Astrid” 🎄🎅🏼

Hanneke: 
“Heldere tips die mijn ogen hebben geopend, zodat ik minder in mijn eigen pijn blijf hangen en met meer mededogen voor de ander. Top!”

En Monique voegt toe:
“Breder qua uitleg dan de titel mij deed vermoeden. Dus ook zonder feestdagen stress een hele mooie eye opener!”

En dan nog Jorien:
“Deze tip is zo goed te gebruiken voor mij. Echt heel fijn om de kerst met deze podcast in mijn achterhoofd door te brengen bij mijn schoonouders. Dank je wel Astrid. Fijne kerstdagen zonder stress!”

Superblij word ik hiervan. Want hoe minder onnodige stress, ergernis en frustratie er is in de wereld, des te beter het is. Dus doe er je voordeel mee en leer het ook aan anderen als je ervaart dat het werkt! Het is zo supersimpel en effectief.

Ik wens je een hele fijne dag vandaag en kijk eens of je al meer kunt genieten van de (voorbereiding) van de komende feestdagen zodat ook die leuker en meer ontspannen worden!!

Laat je hieronder weten wat je ervan vindt?

Veel liefs, Astrid 

Actueel

Als je kiest voor je eigen geluk. is dat een belangrijk moment. Daarmee zet je een reeks veranderingen in gang.  Maar het verlangen naar anders en de keuze voor jezelf brengen ook de nodige uitdagingen met zich mee. Want de oude jij die trekt aan je. Net als je omgeving. Voor je het weet raak je de motivatie kwijt. En verzandt je weer in oude patronen.

Hoe voorkom je dit en zorg je dat het gemakkelijker is om ‘bij de les’ te blijven? En, minstens zo belangrijk, hoe hou je de lol erin? Want persoonlijke ontwikkeling mag vooral ook gewoon LEUK zijn he?

Door dit pad niet in je eentje te bewandelen. Samen is zoveel leuker. En effectiever. Je hebt de verbinding, de herkenning, de steun én het plezier.

Afgelopen 2 jaar hebben we gemerkt dat was ooit zo vanzelfsprekend was, veel waardevoller is dan we toen dachten: LIVE ontmoeten en verbinden.

Ik ben dan ook superblij om binnenkort weer voor het eerst sinds 2 jaar een Yellow Sunday te kunnen organiseren aan het strand! 

Yellow Sunday Castricum aan Zee - 1 mei 2022

De insteek van een Yellow Sunday is:
Zonnig. Samen. Leren en Lol.


Klik hier als je nieuwsgierig bent. 

 

 

Pin It on Pinterest