happy woman resting on the green grassVorige week heb ik met 3 tips om te stoppen met uitstellen. Nou is uitstellen niet altijd een kwestie van geen zin hebben. Soms heeft het ermee te maken dat je eigenlijk bang bent om iets te doen. Maar die angst is niet altijd even herkenbaar. Je hebt misschien niet door dat er mogelijk faalangst in het spel is! 

 

 

Mijn nieuwe ‘projectje’

Deze week heb ik een “iets groter projectje” online gezet: Mijn vernieuwde website. Eigenlijk zou je even hier binnen moeten komen: via de nieuwe ‘voordeur’. 

En weet je wat zo’n bevrijding is: dat ik het gewoon DOE. Ook al is hij eigenlijk nog niet af. Ik ben er nog mee bezig. Er zit nog van alles scheef. Maar ik heb geleerd dingen eerder ‘los te laten’ en de wereld in te sturen dan vroeger. En dat voelt heerlijk. Vooral omdat het ook wel eens helemaal anders is geweest!

 

2008: “Het moet eerst helemaal ‘af’ zijn”

Toen ik in 2008 mijn praktijk startte, was ik enorm trots op mijn eerste website. Helemaal zelf in elkaar geknipt en geplakt. Ik ben er maanden mee bezig geweest. De site kon natuurlijk pas online op het moment dat alles helemaal af was. Vond ik. Dus stelde ik dat moment heel lang uit.

 

argeweb website

 

2011: “Even wachten, bijna klaar (ehem)”

Drie jaar later, in 2011 bleek mijn eerste site de nodige beperkingen te hebben. De ontwikkelingen gaan natuurlijk door. Ik wilde met mijn tijd meegaan, maar besloot het dit keer uit handen te geven. Nou, uit handen geven?  Haha, ik denk dat mijn webbouwer van toen weinig vrijheid heeft ervaren, want ik wist wel heel precies hoe ik het wilde hebben. Dus moest het nieuwe format helemaal aangepast worden aan mijn gedetailleerde wensen. Weken hebben we erover gedaan. Tientallen mailtjes  per week over en weer. En de website mocht natuurlijk pas online op het moment dat alles helemaal goed stond. Vond ik. Dus stelde ik dat moment heel lang uit.

 

website 2011

 

Intussen zijn we weer 3 jaar verder. Degene die mijn website tegenwoordig onderhoudt, begon een beetje te sputteren dat mijn website lastig te onderhouden was. Het thema was echt verouderd en werd niet meer onderhouden door de maker.

Ik merkte ook wel dat er af en toe bepaalde dingen niet meer lekker draaiden. Maar ja, ik had voor dit jaar al een groot project gepland staan (“project: ik schrijf een boek”) en voor het “project Ik maak een nieuwe website” had ik niet bepaald tijd en energie ingepland in 2014.

Echter, ik werd ingehaald door de feiten. Mijn site begon echt rare kuren te vertonen. Ik wilde liefst de kuren repareren, maar toen liet mijn steun en toeverlaat op websitegebied mij weten dat een nieuwe website maken een koud kunstje was.

Kwestie van:

  1. een nieuw thema uitkiezen
  2. wat aanpassingen doen
  3. hem dit laten overzetten.

En voilà, hij had me in no time overtuigd!

Dus in plaats van dit keer het project weer enorm op te tuigen, hebben we het samen heel voortvarend opgepakt. Ik heb HEM 3 thema’s laten kiezen. Wat denk je: er zijn tienduizenden opties. Ik wil dat niet eens weten: Geen keuzestress meer voor mij! Ik koos een thema uit zijn 3 opties. Ik weigerde ook verder te kijken: ‘Goed is goed genoeg!’

 

2014: “Nu ben ik er klaar mee!”

De tijd die ik ermee bezig ben geweest tot nu toe is eerder te tellen in uren dan in dagen! En weet je… of ik er nu geestelijk klaar voor ben of niet … deze week staat ie online. Want ik vind inmiddels helemaal niet meer dat hij pas online kan op het moment dat alles helemaal af is.

Want echt af, dat is een illusie. Maar dat hoeft van mij dus ook niet meer. Tegenwoordig ben ik helemaal van het motto: “Goed is goed genoeg!” En dan: “Gaan met die banaan”!

 

Grow as you go

Er zijn vast nog allerlei dingen die nog niet kloppen. Links die niet werken, teksten die ik nog moet aanvullen. Maar dat doe ik gewoon achteraf.   Ik ben zo klaar met maar blijven wachten totdat het ….  het echt perfect is … daar doe ik niet meer aan. Al doende kun je toch ook verder groeien?

 

Herken jij dit ook?

  • Stel jij ook bepaalde dingen eindeloos uit?
  • Blijf je het voor je uitschuiven of excuses zoeken om het nu nog even niet te doen?
  • Heeft dit misschien ook te maken met de angst dat het (nog) niet goed genoeg is?

 

Laat het me weten! Ik weet dat het kan helpen wanneer je net even dat zetje of duwtje krijgt van anderen om het wel gewoon te doen! Dus zeg me waar je mee worstelt en dan kijk ik wat voor tip ik voor je heb.

Enne… wat vind je trouwens van mijn nieuwe site?

Ook dat lees ik graag hieronder. Of het nu gaat om de kleur en vorm of om de inhoud, alle opmerkingen zijn welkom! Tenslotte is de website bedoeld voor jou, dus jij moet er gemakkelijk kunnen vinden wat je zoekt, toch?

 

 

 

Pin It on Pinterest