Een paar dagen geleden reed ik met de auto naar de binnenstad van Alkmaar. Onze dochter werd 18 en we hadden voor haar een mooi ringetje laten maken met haar favoriete edelsteen. En deze lag geduldig te wachten bij de juwelier. Het was tijden geleden dat ik in ‘gewone winkels’ was geweest. Immers, al maanden is er niet veel anders te beleven dan de dagelijkse boodschappen doen bij de supermarkt of andere winkels die vallen onder de noemer winkels die ‘essentiële producten’ verkopen.

De juwelier zit in een van de leukste straatjes van Alkmaar. Toen ik zag dat deze bezig was met een andere klant (en er mag maar 1 klant tegelijk in de winkel), liep ik even door naar de bloemenzaak, een paar panden verder. “Bel aan, wij komen razendsnel”, stond er op een papier op de deur. Dus dat deed ik.

Binnen een halve minuut kwam de eigenaar van de winkel naar de deur. Hij had uit zijn zak een mondkapje gepakt en opende de deur om mij te woord te staan. “Ik draag geen mondkapje meneer, is dat oké?” “Ja hoor, als je maar niet te dichtbij komt!”
“Natuurlijk niet”
, lachte ik hem toe. Ik respecteer ieders mening, maar had vandaag besloten dat ik op dit vlak ook mijn eigen mening 100% ging respecteren. Met alle consequenties van dien. En om te voorkomen dat ik voor ’the easy way out zou kiezen’, had ik mijn exemplaar thuisgelaten.

Met een prachtige bos fleurige tulpen stapte ik even later de juwelierszaak binnen. “Wow, wat een mooie bloemen!” zei hij. De juwelier, die overigens ook geen mondkapje droeg, pakte de ring en liet hem zien. “Oooh, dit gaat ze zo prachtig vinden! Ik kan niet wachten tot zondag!” De ring ging in een mooi doosje, strikje erom en voldaan zwaaide de man mij uit. Weer een blije klant.

Onderweg naar mijn auto, liep ik langs een Italiaanse broodjeszaak. Een van mijn favorieten. Je moet daar geen haast hebben, want het kan even duren. Daarom bestellen we vaak een broodje, doen een boodschapje en een half uurtje later ligt het lekkerste hapje dan klaar.

Ik zag op de deur een papier hangen: “Mondkapje gewenst.” Mooi, dacht ik. Dan kan ik rustig naar binnen. Immers, ‘gewenst’ betekent niet hetzelfde als ‘verplicht’, toch?

Maar het liep anders. Toen ik binnenkwam ving ik net een flard van een gesprek op waaruit bleek dat de eigenaar van de zaak behoorlijk met de hele mondkapjestoestand in zijn maag zat. Wat ik snap. Natuurlijk snap ik dat. Maar bij twijfel niet inhalen. Op de deur stond iets anders dan ik nu hoorde. Ik vroeg daarom toch maar of het oké was dat ik zonder mondkapje binnen was. Immers…. en ik wees naar zijn affiche.

“Eh… nou ja… eh neee. nou eigenlijk niet!”

Oké. Duidelijk. Nou ja…. eigenlijk natuurlijk helemaal niet duidelijk. Voor hem. Want met zijn halfslachtige keuze zal hij waarschijnlijk -tig keer per dag die discussie in zijn winkel krijgen.
Maar ik wist wat me te doen stond. Want ik had wél gekozen.
Geen mondkapje meer voor mij.
En ook niet snel een uit mijn tas toveren om mijn mening in te ruilen voor de ander.

Dus… ik wist wat me te doen stond.

“Goed, dan ga ik weer. Fijne dag nog!”

No hard feelings. Trots op mezelf. Mijn keuze was tenminste duidelijk. En… dat is voor mij zelfvertrouwen: Wanneer je jezelf kunt vertrouwen. Dat je veilig bent bij jezelf. Dat je keuzes durft te maken. Niet om iemand te pleasen. Maar omdat het goed voelt. Voor jou.

Zonnige groet!

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest