Een paar dagen geleden reed ik met de auto naar de binnenstad van Alkmaar. Onze dochter werd 18 en we hadden voor haar een mooi ringetje laten maken met haar favoriete edelsteen. En deze lag geduldig te wachten bij de juwelier. Het was tijden geleden dat ik in ‘gewone winkels’ was geweest. Immers, al maanden is er niet veel anders te beleven dan de dagelijkse boodschappen doen bij de supermarkt of andere winkels die vallen onder de noemer winkels die ‘essentiële producten’ verkopen.

De juwelier zit in een van de leukste straatjes van Alkmaar. Toen ik zag dat deze bezig was met een andere klant (en er mag maar 1 klant tegelijk in de winkel), liep ik even door naar de bloemenzaak, een paar panden verder. “Bel aan, wij komen razendsnel”, stond er op een papier op de deur. Dus dat deed ik.

Binnen een halve minuut kwam de eigenaar van de winkel naar de deur. Hij had uit zijn zak een mondkapje gepakt en opende de deur om mij te woord te staan. “Ik draag geen mondkapje meneer, is dat oké?” “Ja hoor, als je maar niet te dichtbij komt!”
“Natuurlijk niet”
, lachte ik hem toe. Ik respecteer ieders mening, maar had vandaag besloten dat ik op dit vlak ook mijn eigen mening 100% ging respecteren. Met alle consequenties van dien. En om te voorkomen dat ik voor ‘the easy way out zou kiezen’, had ik mijn exemplaar thuisgelaten.

Met een prachtige bos fleurige tulpen stapte ik even later de juwelierszaak binnen. “Wow, wat een mooie bloemen!” zei hij. De juwelier, die overigens ook geen mondkapje droeg, pakte de ring en liet hem zien. “Oooh, dit gaat ze zo prachtig vinden! Ik kan niet wachten tot zondag!” De ring ging in een mooi doosje, strikje erom en voldaan zwaaide de man mij uit. Weer een blije klant.

Onderweg naar mijn auto, liep ik langs een Italiaanse broodjeszaak. Een van mijn favorieten. Je moet daar geen haast hebben, want het kan even duren. Daarom bestellen we vaak een broodje, doen een boodschapje en een half uurtje later ligt het lekkerste hapje dan klaar.

Ik zag op de deur een papier hangen: “Mondkapje gewenst.” Mooi, dacht ik. Dan kan ik rustig naar binnen. Immers, ‘gewenst’ betekent niet hetzelfde als ‘verplicht’, toch?

Maar het liep anders. Toen ik binnenkwam ving ik net een flard van een gesprek op waaruit bleek dat de eigenaar van de zaak behoorlijk met de hele mondkapjestoestand in zijn maag zat. Wat ik snap. Natuurlijk snap ik dat. Maar bij twijfel niet inhalen. Op de deur stond iets anders dan ik nu hoorde. Ik vroeg daarom toch maar of het oké was dat ik zonder mondkapje binnen was. Immers…. en ik wees naar zijn affiche.

“Eh… nou ja… eh neee. nou eigenlijk niet!”

Oké. Duidelijk. Nou ja…. eigenlijk natuurlijk helemaal niet duidelijk. Voor hem. Want met zijn halfslachtige keuze zal hij waarschijnlijk -tig keer per dag die discussie in zijn winkel krijgen.
Maar ik wist wat me te doen stond. Want ik had wél gekozen.
Geen mondkapje meer voor mij.
En ook niet snel een uit mijn tas toveren om mijn mening in te ruilen voor de ander.

Dus… ik wist wat me te doen stond.

“Goed, dan ga ik weer. Fijne dag nog!”

No hard feelings. Trots op mezelf. Mijn keuze was tenminste duidelijk. En… dat is voor mij zelfvertrouwen: Wanneer je jezelf kunt vertrouwen. Dat je veilig bent bij jezelf. Dat je keuzes durft te maken. Niet om iemand te pleasen. Maar omdat het goed voelt. Voor jou.

Zonnige groet!

ACTUEEL maart 2021

Leg mij 'jouw probleem'  voor in de Clubhouse Zonlinesessies 

Ken jij de interactieve Clubhouse app al?
Een soort van podcasten, maar dan met hoor en wederhoor.

Toegang tot 'rooms' over allerlei onderwerpen. Inspiratie, meepraten, delen. Het kan allemaal.

Ik ben sinds februari ook actief op Clubhouse. Helaas is de app momenteel alleen beschikbaar voor Apple gebruikers. Maar dat gaat vast snel veranderen, gezien het succes wat dit medium nu al kent. Heb je wel een Iphone, maar geen 'invite'? Stuur me even een DM via insta, misschien heb ik er nog eentje voor je! 

Clubhouse Zonlinesessies - Schuif je een keertje aan?

Wekelijks, woe t/m vr van 12.00 tot 13.00 uur.

Een probleem is eigenlijk niks anders dan een verhaal dat je helemaal hebt 'vastgezet'. Waar zit het vast? Vaak dieper dan je denkt.
Daarom kun je jezelf er ook vaak niet uit 'piekeren'. Want dan denk je steeds in hetzelfde kringetje.

In deze Zonlinesessies op Clubhouse wil ik graag met jou uitvinden waar je jezelf 'voor de gek' houdt. Leg jouw issues voor en we gaan kijken waar ik je kan  helpen wat zonlicht in jouw duisternis te schijnen. Zodat jij vervolgens de bladzijde kunt omslaan en een nieuw verhaal kunt vertellen.

Meer info als je me volgt via www.instagram.com/astriddavidzon

De deuren van De Zonnebank zijn open en ik begeleid nu 2 programma's

Omdat ik heb gemerkt dat er juist nu, in deze uitdagende tijd, heel veel animo is van mensen om te leren dealen met hun emoties, hun angsten, hun onzekerheden en noem maar op, kun je vandaag de keuze maken om écht aan de slag te gaan en je leven in beweging te zetten.

Daarom heb ik de deuren van mijn online academie, De Zonnebank wagenwijd voor je opengezet. Ik geef momenteel 2 trainingen in De Zonnebank. Aan jou de keus, je kunt direct al met eentje starten. 

1. PRIMA is Perfect, in 5 stappen je Perfectionisme Loslaten

Hierin leer je om je perfectionistische gedrag om te buigen. Er gaat een wereld voor je open als je merkt hoe je stress en angst kunt verruilen voor ontspanning, innerlijke rust en plezier.
Je zult gaandeweg steeds helderder inzien hoe vaak je het jezelf moeilijk maakt (of zelfs onmogelijk). Hoeveel energie dat kost. Hoe ziekelijk dat is. En hoe bevrijdend als jij leert hoe je met dat gedrag kunt stoppen. Dus je krijgt in deze training hele concrete tools die jij je eigen kunt maken en waar je een leven lang plezier van zult hebben.

2. Hoe shiften we ‘deze shit’?

Je bewustzijn vergroten en je frequentie verhogen met zelfhypnose. 

Je zult je steeds meer realiseren dat hoe jij de wereld ervaart (een fijne plek vol mogelijkheden of een angstige plek vol gevaar) alles te maken heeft met hoe jij je van binnen voelt.
Juist in deze tijd, waarin we in onze buitenwereld van alles ‘mis’ zien gaan kan het heel bevrijdend voor je zijn om te ontdekken dat de sleutel om het leven anders te ervaren altijd in jezelf zit.

Dan kun je stoppen om je zo te laten meesleuren en opslorpen door alle onrust in de buitenwereld. Dus deze cursus is voor mensen die op zoek zijn naar het oog van de storm temidden van alle chaos en tumult. 

Lid worden van de Zonnebank doe je per maand, tot wederopzegging. Veel meer details en informatie over De Zonnebank en de online programma’s  via de button hieronder.

Pin It on Pinterest