Het is zo GEMAKKELIJK om te reageren vanuit je eigen wereldbeeld.
Maar het is zoveel INTERESSANTER om je eigen wereldbeeld juist ter discussie te stellen.
.
Zo werd ik van de week op Facebook getriggerd door iemand die vond dat ik wel heel erg overdreef met hoe ik ‘perfectionisme’ neerzet.

Ze postte onder mijn tekst:

“Er zijn wel grotere rampen dan perfectionisme hoor. Mensen lijden honger, gaan dood aan ziektes, kom jij aan met je perfectionisme!”

Toen ik dat las, voelde ik meteen een sterk gevoel opkomen. Iets van verontwaardiging, boosheid en ik reageerde al snel vanuit dat gevoel op haar reactie.
Omdat ik weet dat mijn intenties oprecht zijn, dat ik niet aandacht vraag door te overdrijven en omdat ik alles wat ik doe met hart en ziel doe.
Maar … toch voelde mijn reactie niet goed.
Ik liet het even bezinken. Ging even kort zitten met mijn ogen dicht. En ik was het helemaal niet meer eens met mijn eigen reactie.

Ik vond dat ik helemaal niet had hoeven reageren. Of in ieder geval anders.

Ik ben weer opnieuw begonnen met de eerste lessen van een heel speciaal boek: De Cursus in Wonderen
Dit boek kun je je leven lang blijven herhalen, zo gaaf, het verveelt nooit!
Het begint meteen al goed, want ook die eerste lessen laten je direct al inzien dat je bij alles wat je ziet, waarneemt, hoort, voelt, proeft een vraagteken kunt plaatsen.

Want dat wat jij denkt dat iets betekent, is dat wel zo?
Neem nou les 1:

“Niets wat ik in deze ruimte zie, betekent iets.”

De eerste keer dat ik dat las, werd ik gek. Maar inmiddels ga ik ervan glimlachen. Want het betekent niet dat je niets meer waardevol vindt. Of dat je onverschillig moet worden. Maar het wil je leren dat je alles steeds met een frisse blik kunt bekijken, zonder oordeel, etiketten en stempels uit het verleden.
En als je dan zo ‘fris’ gaat kijken, kun je dus ook anders reageren. Niet vanuit je automatische programmeringen. Of je kunt zelfs besluiten helemaal niet reageren.

Ik vind dit zo boeiend.
En zie het als een sport om mezelf te blijven betrappen op mijn conditioneringen.

En hoe gaaf vind ik het dat ik inmiddels mijn werk heb kunnen maken van wat ik het aller- aller- allerleukst vindt:
Het simpelweg delen van alles waarover ik me verbaas. Van wat ik heb geleerd. Van hoe anders ik tegen dingen aan ben gaan kijken.
En hoe dat mijn leven op zijn kop heeft gezet. In de goede zin. Zodat het ook jouw leven op zijn kop kan zetten, als je dat wilt.

Ik ben daar zo enthousiast over, dat het voor sommigen misschien wel eens ‘te’ kan worden…
Daar ben ik me wel van bewust. Dus heb ik besloten dat ik maar wat meer moet ‘dimmen’. Om die anderen tevreden te houden en niet te irriteren met mijn enthousiasme.

HAHAHA, nee hoor, geintje!

Ik heb geaccepteerd dat dit is zoals ik ben. Dat ik soms veel deel. Voor sommigen misschien te veel. Of te open. Of te vaak.
En dat dat helemaal prima is. Perfect zelfs!
Want het moet eruit.
Het moet eruit omdat ik heb ontdekt dat zoveel mensen vastzitten in patronen en visies die ze niet steunen, maar tegenhouden.
Omdat ze vaak niet eens doorhebben dat ze nog leven met gedachtegoed uit het jaar nul.
Dat ze zich ongemerkt houden aan de spelregels van hun opa’s en oma’s of overgrootouders.
Hoezo?

Nou, van wie denk jij dat jouw ouders en leraren en vrienden al hun wijsheden hebben gekregen?
Voor een heel groot deel van vorige generaties!

En als je om je heen kijkt, zie je dat we niet meer in de vorige eeuw leven. Sterker nog, dat de wereld van 10 jaar geleden al niet meer te vergelijken is met onze wereld.
Dus dat het juist belangrijk is om continu jezelf af te vragen of dat wat je denkt of gelooft wel klopt. Of het nog wel opgaat. Of zelfs of het ooit wel écht waar is geweest of dat je dingen ook anders zou kunnen zien.

Ik zou het fijn vinden als ik jou kan inspireren dingen eens ter discussie te stellen. Je brein eens open te stellen en te laten kraken. Nieuwe ideeën te laten binnenkomen. Op een manier die voor jou goed voelt, die bij jou past.

 

Gelukkig zijn er allerlei manieren die ik supercool vind waarop ik mijn inspiratie kan delen.
Daarom geef ik je even een keuzemenuutje, waarbij je uiteraard ook meerdere wegen kunt bewandelen.

Wat heb ik komende tijd voor je?

=> Maandag 24 september begint de nieuwe minicursus perfectionisme loslaten.

Voor de 7e keer alweer. Er zijn sowieso al mensen bij die al voor de 5e keer meedoen. Waarom?
Omdat het elke keer anders is.
Omdat ook jij elke keer anders bent en je dus elke keer op een dieper niveau weer nieuwe inzichten opdoet.
Omdat het waardevol én gratis is.
Wil je (weer) meedoen? Je kunt je nog inschrijven via deze link.
Je ontvangt dan vanaf 24 september om de dag een video in je mailbox en een uitnodiging om 3 oktober mee te doen met mijn gratis online masterclass. 

=> Mijn wekelijkse podcastshow Zon in je Leven

Steeds meer mensen weten deze inmiddels te vinden. Sinds ik in juni ben begonnen, is deze al meer dan 8.000 keer gedownload. En ik vínd het toch zo leuk om te doen! Maar ik geloof dat je dat ook wel kunt horen 🙂 Wat ik helemaal gaaf vind, is dat ik binnenkort ook in andere podcastshows te horen ben, o.a. van de Eindbazen en van ex radio 3 dj Patrick Kicken.  Hierover hoor je meer zodra bekend is wanneer die uitzendingen zijn. Mijn Zon in je Leven podcast is o.a. te beluisteren via Itunes, Soundcloud en Stitcher. Elke zondag een nieuwe aflevering.  Meer informatie vind je hier.

=> Het I AM Event dat ik organiseer samen met Marieke Zwinkels

Hierover ga ik komende tijd meer delen. Donderdag 22 november  van 10.00 tot 16.00 uur ergens in Midden-Nederland. Marieke en ik delen een hele heldere gezamenlijke visie en onze boodschappen over zelfliefde, eigenwaarde en hoe je op basis daarvan het leven kunt creëren waar je van droomt. Onze teams werken intensief samen en hebben ons al laten weten dat deze boodschap nu verder de wereld in mag. De tijd is rijp dat veel meer mensen gaan opstaan en ontdekken dat de tijd NU is om hier het leven te creëren waar ze altijd naar hebben verlangd. Wil je op de hoogte blijven van dit event? Meld je dan even aan voor de speciale ‘event-lijst’. Dan houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

=> Social Media

Je kunt me onder mijn eigen naam vinden op Instagram, Linkedin en op Facebook via www.facebook.com/zoninjeleven en in de (nu nog gratis) FaceBook Community PRIMA is Perfect.

 => Youtube 

En lastbut not least: Mijn eigen YouTube kanaal. Toen ik bijna 10 jaar geleden begon, ben ik al vrij snel gewoon begonnen met filmpjes opnemen. Grappig hoe mijn eerste filmpje nog steeds het best bekeken exemplaar is, ook al is ie zooooooo imperfect. Al 30K keer mensen geholpen daarmee. Hoe cool toch?! Had ik dat ooit gedaan als ik toen dacht: Ach, wie zit er op mij te wachten?! Nee, natuurlijk niet. Dan hadden dus 30.000 mensen niet iets kunnen leren waar ze nu heel veel aan hebben gehad.
Hou jij jezelf in? Pas jij jezelf aan? Hou jij jezelf tegen? Wacht jij nog elke dag op toestemming om te gaan doen waar je blij van wordt, te zeggen wat je eigenlijk wilt zeggen, te gaan staan voor wie je voelt dat je werkelijk bent? Come on! Ga dan terug naar ‘START’ en geef je op voor de minicursus van morgen. Want dat kan toch zo niet langer! Daar doe je niemand een plezier mee. Echt niet!Een hele fijne dag! En ik hoop je ergens tegen te komen.

Pin It on Pinterest