Er vallen deze week puzzelstukjes op hun plek. En wat grappig is, is dat ik kan zien dat ik achteraf nog veeeeeeel meer had mogen zakken in het niets doen.

Al verschillende keren was ik ‘begonnen’ met van alles.

 • Wat wordt mijn nieuwe boodschap?
 • Moet ik al een nieuwe website/huisstijl?
 • Wat ga ik doen met mijn academie?
 • Is dit nu al een boek aan het worden of gewoon schrijven om te verwerken?
 • Ha, een achterflaptekst, bingo!
 • Of nee, toch niet?
 • Hoe krijg ik die inhoudsopgave nou op papier?
 • Ga ik nou wel of niet een nieuwe community starten?
 • Wat moet ik nou toch met de podcast? 

Het is gemakkelijker om aan de slag te gaan wanneer je het niet weet, dan rustig af te wachten. Want dan voel je de onrust en het ongemak niet. En je bent bezig, dus dat levert vast wat op, nietwaar?

Ik vind het ook niet gek van mezelf dat ik me nog wat onwennig voelde op dit nieuwe speelveld. Ik wist al wel dat ik meer mocht zijn dan doen, maar goed, even acclimatiseren was blijkbaar wel nodig. Ik durfde nog niet volledig te vertrouwen dat ik écht mocht wachten en verzachten. Dat ik het heus wel zou voelen als het de bedoeling was om in actie te komen. 

Dit is wat we keer op keer het allerlastigste vinden: Zelf uit de weg gaan. Het leven zijn gang laten gaan. Niet ingrijpen, niet sturen, niet manipuleren. Wél verwonderen, rustig afwachten, simpelweg “zijn”.

Ik gok dat jij het wel herkent. Het staat ook zo haaks op wat we gewend zijn. We denken echt dat we alleen maar verder komen door te doen. Dat dingen anders niet gaan zoals de ‘bedoeling’ is. Maar, je kunt je afvragen: “De bedoeling volgens wie?”

Ik ben me inmiddels enórm bewust van het feit hoe beperkt mijn blik op het geheel is. Hoe nederig ik me mag houden. Het leven, ja dat heeft het overzicht. Ik niet. Ik kan alleen maar een kant zien. Wat ik geleerd heb of ken. Of waar ik me nét in verdiept heb. Maar dat is lachwekkend beperkt.

Het is dan ook heerlijk om in te zien dat je jezelf vooral niet te serieus moet nemen. Dat het een groot goed is om te beseffen dat je (vrijwel) niets weet. Dit zei Socrates ook al!

Hoe dan ook. Deze week gaf ik een webinar. Omdat ik ineens heel helder zie dat ik de afgelopen jaren grofweg in 3 stukken kan opdelen, 3 fasen. 
En die nieuwe fase, die is nét begonnen. En ik kan je vertellen, die voelt fantastisch! Er ligt een hele nieuwe wereld voor me open. En ik ben hierover net zo enthousiast als destijds toen ik dankzij NLP en hypnose ontdekte dat je zoveel kunt veranderen als je anders (over jezelf) gaat denken. 

Iets vergelijkbaars maak ik nu weer mee. En ook dit wil ik met je delen. En als jij nieuwsgierig bent, dan zou ik zeggen: Luister naar mijn podcast #152. Daarin ga ik nogmaals delen wat ik in het webinar ook heb verteld, alleen dan een korte versie. 

Ik moet deze episode nog maken, maar als je je even abonneert op de podcastmaillijst, dan stuur ik je een berichtje zodra deze online staat. En dan vertel ik je ook over mijn nieuwe gratis Community op Facebook en Telegram.

Last minute call: Als je denkt: Ik wil eigenlijk tóch wel heel graag een livedag meemaken, dan kun je je nog aanmelden voor Yellow Sunday! Info hieronder! 

Actueel

Serie van 3 online workshops "Van Streven naar Leven"

De meeste coaches, therapeuten en andere ‘goeroes’ zijn nog helemaal gefocust op:

 • Wordt de beste versie van jezelf.
 • Leef je droomleven!
 • Dé succesformule naar een 6, 7, 8 of tig-figure business.

Maar steeds meer mensen komen erachter dat dit geen geluksrecept is. Want dan ben je daar, denk je... en dan vroeg of laat voel je toch weer .... wat nu?

We zitten in een gigantische shift. Collectief.  Alleen de meeste mensen zijn zich nier nog niet van bewust. En proberen dus toch nog op de oude manier te groeien. Alleen... dat werkt niet meer.

Schaamte en doen alsof

Als je nog geen alternatief hebt, blijf je toch meer van hetzelfde doen. En als er iets is wat lastig is om toe te geven, is het dit: Ik weet het niet (meer). Want dat is natuurlijk falen! Dat laat je niet blijken. Jij hebt het immers allemaal op een rijtje en voor elkaar, toch?

Ook de wereld van de succesvolle vrouwelijke ondernemer kent veel maskers en taboes. Het is tijd om daar een licht op te schijnen. Want dat het oude niet meer werkt, wil natuurlijk zeggen dat er iets nieuws ligt te wachten. En precies daarover gaat mijn workshopserie: Van Streven naar Leven!

Wat als je business op rolletjes loopt, maar jij struikelt over je succes?

Ik heb een unieke en gratis Luisterboek voor je gemaakt:

Van Streven naar LEVEN!

Ontdek onder meer: 

 • Waarom succes je 'er' niet gaat brengen
 • Wat je verslaving aan hard werken en presteren in stand houdt
 • De sleutels voor een vrij en vervullend leven

Start najaar 2023:

Shift to S.H.I.N.E.

Vrijheid. Vervulling. Je passie leven. Dat was waar je naar verlangde. Daarom begon je voor jezelf. En... het is gelukt! Je bent succesvol ondernemer. Maar was dit nou wat je zocht?

Wat als je merkt dat je jezelf eerder gevangen hebt gezet in plaats van hebt vrijgespeeld? Dat je vastzit in hard werken, meer doelen, meer succes najagen, maar dat de prijs heel hoog is.

Dat je jezelf verliest in je bedrijf en dat de rest van je leven er maar een beetje bijhangt?

Als de basis onder je bedrijf bestaat uit (onbewuste) prestatie- en bewijsdrang, dan put je jezelf uit en voel je geen echte vervulling. 

Herkenbaar en wil je hier meer over weten? En over mijn gloednieuwe programma Shift to S.H.I.N.E. dat in september start?

Check dan alle ins en outs via de rode button en als je voelt dat je hart sneller gaat kloppen, boek dan een Matchcall met me, dan spreek ik je snel! 

ZIN in je Leven podcast

Al sinds 2018 maak ik met veel plezier de Zon in je Leven podcast. In #133 kun je horen dat ik heb besloten dat ik een 2e podcast ga starten, waarin ik vrijuit kan delen over mijn ervaringen/inzichten etc. op het gebied van relatie(s), daten, heling, vrouwelijkheid, echtscheiden, seksualiteit, sensualiteit, etc. etc. Want ik geloof dat daar nog veel te weinig licht op geschenen wordt.
Meer weten? Meld je aan voor de ZIN in je Leven maillijst.

Pin It on Pinterest