Er vallen deze week puzzelstukjes op hun plek. En wat grappig is, is dat ik kan zien dat ik achteraf nog veeeeeeel meer had mogen zakken in het niets doen.

Al verschillende keren was ik ‘begonnen’ met van alles.

  • Wat wordt mijn nieuwe boodschap?
  • Moet ik al een nieuwe website/huisstijl?
  • Wat ga ik doen met mijn academie?
  • Is dit nu al een boek aan het worden of gewoon schrijven om te verwerken?
  • Ha, een achterflaptekst, bingo!
  • Of nee, toch niet?
  • Hoe krijg ik die inhoudsopgave nou op papier?
  • Ga ik nou wel of niet een nieuwe community starten?
  • Wat moet ik nou toch met de podcast? 

Het is gemakkelijker om aan de slag te gaan wanneer je het niet weet, dan rustig af te wachten. Want dan voel je de onrust en het ongemak niet. En je bent bezig, dus dat levert vast wat op, nietwaar?

Ik vind het ook niet gek van mezelf dat ik me nog wat onwennig voelde op dit nieuwe speelveld. Ik wist al wel dat ik meer mocht zijn dan doen, maar goed, even acclimatiseren was blijkbaar wel nodig. Ik durfde nog niet volledig te vertrouwen dat ik écht mocht wachten en verzachten. Dat ik het heus wel zou voelen als het de bedoeling was om in actie te komen. 

Dit is wat we keer op keer het allerlastigste vinden: Zelf uit de weg gaan. Het leven zijn gang laten gaan. Niet ingrijpen, niet sturen, niet manipuleren. Wél verwonderen, rustig afwachten, simpelweg “zijn”.

Ik gok dat jij het wel herkent. Het staat ook zo haaks op wat we gewend zijn. We denken echt dat we alleen maar verder komen door te doen. Dat dingen anders niet gaan zoals de ‘bedoeling’ is. Maar, je kunt je afvragen: “De bedoeling volgens wie?”

Ik ben me inmiddels enórm bewust van het feit hoe beperkt mijn blik op het geheel is. Hoe nederig ik me mag houden. Het leven, ja dat heeft het overzicht. Ik niet. Ik kan alleen maar een kant zien. Wat ik geleerd heb of ken. Of waar ik me nét in verdiept heb. Maar dat is lachwekkend beperkt.

Het is dan ook heerlijk om in te zien dat je jezelf vooral niet te serieus moet nemen. Dat het een groot goed is om te beseffen dat je (vrijwel) niets weet. Dit zei Socrates ook al!

Hoe dan ook. Deze week gaf ik een webinar. Omdat ik ineens heel helder zie dat ik de afgelopen jaren grofweg in 3 stukken kan opdelen, 3 fasen. 
En die nieuwe fase, die is nét begonnen. En ik kan je vertellen, die voelt fantastisch! Er ligt een hele nieuwe wereld voor me open. En ik ben hierover net zo enthousiast als destijds toen ik dankzij NLP en hypnose ontdekte dat je zoveel kunt veranderen als je anders (over jezelf) gaat denken. 

Iets vergelijkbaars maak ik nu weer mee. En ook dit wil ik met je delen. En als jij nieuwsgierig bent, dan zou ik zeggen: Luister naar mijn podcast #152. Daarin ga ik nogmaals delen wat ik in het webinar ook heb verteld, alleen dan een korte versie. 

Ik moet deze episode nog maken, maar als je je even abonneert op de podcastmaillijst, dan stuur ik je een berichtje zodra deze online staat. En dan vertel ik je ook over mijn nieuwe gratis Community op Facebook en Telegram.

Last minute call: Als je denkt: Ik wil eigenlijk tóch wel heel graag een livedag meemaken, dan kun je je nog aanmelden voor Yellow Sunday! Info hieronder! 

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest