Ja, en dat wilde ik dit nog zeggen over eieren. Je kunt ze het best voor je ze gaat koken een minuutje of 8 in een badje van azijn weken. Dan weet je zeker dat je geen onnodige gifstoffen binnenkrijgt.”

BAM! Dit was écht de druppel. Al wekenlang was ik bezig met de meest exotische dingen. Ik was kilo’s afgevallen, terwijl ik al zo’n lichtgewicht was. Geen suiker, geen zuivel, geen tarwe. Ik at zo’n beetje alleen nog maar groenten en fruit. De voorgeschreven elandgeweidruppels die ik de vorige keer had meegekregen, vond ik al zo’n beetje de bloody limit, maar goed, je moet wat he, als je het gevoel hebt dat je geen keus hebt.

Maar mijn grens was bereikt. Ik besefte dat de intenties van de therapeut echt heel goed waren, maar dat alle aanwijzingen en voorschriften me alleen maar angstiger maakten. Dat kon toch niet de bedoeling zijn? Stress en ziekte zijn absoluut geen vriendjes.

“Ik weet het niet hoor”, zei ik tegen de behandelaar, ik heb niet het gevoel dat we hiermee verder komen. Misschien moet ik dan toch maar tegen mijn arts zeggen dat ik die chemopillen ga slikken. Ik zag dat die uitspraak hem raakte, wars als hij was van de reguliere zorg. Hij liet merken dat hij nog steeds met me meedacht.

We wilden allebei ongelofelijk graag een oplossing. Ik was een paar maanden eerder, vlak na mijn 2e tia, deze strijd aangegaan en ik moest en zou dit winnen. De perfectionist in mij, die ik meende jaren terug al gedag te hebben gezegd, was weer helemaal in haar element.

“Wacht, laat me even overleggen met een collega van me.”

Hij liep een paar meter bij me vandaan en verdween achter het muurtje waar hij kantoortje speelde. Hoewel hij fluisterde, kon ik alles woordelijk verstaan:

“Ik heb hier weer mevrouw Davidzon, waar ik je laatst over vertelde. Ik vraag me af wat we verder nog kunnen doen. Tot nu toe geen echt effect op de bloedwaarden. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat ze vanaf nu de hele dag in een staat van onvoorwaardelijke liefde en licht gaat leven. Jij nog ideeën? “

BAM! Een siddering door mijn lijf en het kippenvel stond een meter hoog op mijn armen.
DIT. WAS. HET.

Op het moment zelf realiseerde ik niet eens goed wat er gebeurde, behalve natuurlijk die overduidelijke lichamelijke reactie bij de woorden onvoorwaardelijke liefde en licht.
Jaren later volgde ik een intensief traject waarin ik leerde over de Reis van de Held van Joseph Campbell en toen realiseerde ik me pas écht dat dit moment een cruciaal ‘mentormoment’ was geweest.

Die boodschap was zogenaamd niet bestemd voor mijn oren, maar niets was minder waar. Toeval bestaat niet. Ik MOEST dit horen. Dit was een typische Klein-Duimpje-Kruimel, een haarscherpe hint.

Thank you Universe!
Ik wist wat me te doen stond.
Gelukkig had ik toen nog geen idee wat een reis dit zou worden.

Actueel

Serie van 3 online workshops "Van Streven naar Leven"

De meeste coaches, therapeuten en andere ‘goeroes’ zijn nog helemaal gefocust op:

  • Wordt de beste versie van jezelf.
  • Leef je droomleven!
  • Dé succesformule naar een 6, 7, 8 of tig-figure business.

Maar steeds meer mensen komen erachter dat dit geen geluksrecept is. Want dan ben je daar, denk je... en dan vroeg of laat voel je toch weer .... wat nu?

We zitten in een gigantische shift. Collectief.  Alleen de meeste mensen zijn zich nier nog niet van bewust. En proberen dus toch nog op de oude manier te groeien. Alleen... dat werkt niet meer.

Schaamte en doen alsof

Als je nog geen alternatief hebt, blijf je toch meer van hetzelfde doen. En als er iets is wat lastig is om toe te geven, is het dit: Ik weet het niet (meer). Want dat is natuurlijk falen! Dat laat je niet blijken. Jij hebt het immers allemaal op een rijtje en voor elkaar, toch?

Ook de wereld van de succesvolle vrouwelijke ondernemer kent veel maskers en taboes. Het is tijd om daar een licht op te schijnen. Want dat het oude niet meer werkt, wil natuurlijk zeggen dat er iets nieuws ligt te wachten. En precies daarover gaat mijn workshopserie: Van Streven naar Leven!

Wat als je business op rolletjes loopt, maar jij struikelt over je succes?

Ik heb een unieke en gratis Luisterboek voor je gemaakt:

Van Streven naar LEVEN!

Ontdek onder meer: 

  • Waarom succes je 'er' niet gaat brengen
  • Wat je verslaving aan hard werken en presteren in stand houdt
  • De sleutels voor een vrij en vervullend leven

Start najaar 2023:

Shift to S.H.I.N.E.

Vrijheid. Vervulling. Je passie leven. Dat was waar je naar verlangde. Daarom begon je voor jezelf. En... het is gelukt! Je bent succesvol ondernemer. Maar was dit nou wat je zocht?

Wat als je merkt dat je jezelf eerder gevangen hebt gezet in plaats van hebt vrijgespeeld? Dat je vastzit in hard werken, meer doelen, meer succes najagen, maar dat de prijs heel hoog is.

Dat je jezelf verliest in je bedrijf en dat de rest van je leven er maar een beetje bijhangt?

Als de basis onder je bedrijf bestaat uit (onbewuste) prestatie- en bewijsdrang, dan put je jezelf uit en voel je geen echte vervulling. 

Herkenbaar en wil je hier meer over weten? En over mijn gloednieuwe programma Shift to S.H.I.N.E. dat in september start?

Check dan alle ins en outs via de rode button en als je voelt dat je hart sneller gaat kloppen, boek dan een Matchcall met me, dan spreek ik je snel! 

ZIN in je Leven podcast

Al sinds 2018 maak ik met veel plezier de Zon in je Leven podcast. In #133 kun je horen dat ik heb besloten dat ik een 2e podcast ga starten, waarin ik vrijuit kan delen over mijn ervaringen/inzichten etc. op het gebied van relatie(s), daten, heling, vrouwelijkheid, echtscheiden, seksualiteit, sensualiteit, etc. etc. Want ik geloof dat daar nog veel te weinig licht op geschenen wordt.
Meer weten? Meld je aan voor de ZIN in je Leven maillijst.

Pin It on Pinterest