Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen geboren wordt met een doel in het leven. En de meeste mensen voelen dat blijkbaar ook, want een van de meestgestelde vragen (na de vraag:  hoe kom ik van mijn angst af) is deze:

“Astrid, ik weet niet wat mijn droom is, hoe kom ik daar achter?”

Er zijn altijd mensen met duidelijke talenten die zich daarin ontwikkelen en van daaruit ‘hun ding’ gaan doen. Maar voor de meeste mensen is het blijkbaar niet zo duidelijk en helder.

Dat was het voor mezelf ook niet. Jarenlang deed ik maar wat. Vooral wat er van me verwacht werd. Tenminste, wat ik dacht dat er van me verlangd werd.

Mijn opdracht in leven leek wel: Voldoen aan andermans verwachtingen. En daar werd ik zo goed in, dat andermans verwachtingen ongemerkt ook mijn eigen dromen en verwachtingen leken te worden.

Ik zeg met opzet ‘leken’, want op den duur voelde het absoluut niet meer goed. Waar was ik mee bezig? Wie was ik geworden?

Veel mensen voelen zich net als ik me toen voelde: Leeg en onvoldaan. Gefrustreerd. Met ergens dat stemmetje dat er ‘iets anders’ moet zijn om gelukkiger te worden.

Er mist iets… maar wat?

Wanneer je het gevoel hebt dat er iets mist in je leven, is het superbelangrijk om daar aandacht aan te besteden. Want deze leegte gaat niet vanzelf voorbij. Maar het zal je structureel afhouden van een gelukkig en voldaan leven.Het bekende: ‘Is dit het nou?’- gevoel.

Wanneer je mijn Zonnestraal van vorige week hebt gelezen, dan weet je dat er 2 cruciale waarden zijn om je voldaan en gelukkig te voelen. En dan weet je ook dat de meesten van ons juist gevangen zitten in een negatieve vicieuze cirkel, waar ze zelf vaak met geen mogelijkheid uit kunnen breken.

(Zonnestraal gemist? lees dan hier maar eens over #crazyeight #sixhumanneeds)

Welke vraag voelt lichter?

Voor veel mensen in het zoeken naar hun passie, hun droom, hun missie 1 grote lijdensweg! Dat komt omdat ze het per ongeluk totaal niet handig aanpakken. Alleen al hoe ze zichzelf ‘de vraag’ stellen, is een valkuil. Voel maar eens hoe deze vragen voelen: 

  1. Ik weet niet wat mijn droom, mijn missie is, hoe kom ik daar achter?
  2. Hoe kan ik mijn tijd waardevoller besteden?

Merk je het verschil? Hoe voelt vraag 1 in je lichaam? En hoe voelt vraag 2? Gaaf als je me dat hieronder even laat weten!

Nou, behalve het besef dat je jezelf misschien wel de ‘verkeerde vraag’  aan het stellen bent, waardoor je dingen onnodig zwaar en ingewikkeld maakt, zijn er nog veel meer dingen waarmee ik je kan helpen om meer helderheid te krijgen in je leven. En dus … op termijn … meer ontspanning, plezier, vertrouwen en verbinding. En… wie wil dit nou niet? (Ook dat lees ik ook graag hieronder, haha!)

Juist omdat dit alles bij zoveel mensen leeft, heb ik besloten om hier een masterclass over te geven. 
Je kunt hier gratis bij aanwezig zijn.

In deze masterclass geef ik je 7 tips om jou op weg te helpen naar meer ontspanning, plezier, voldoening en verbinding in je leven.

Je kunt je via de knop hieronder aanmelden voor deze gratis masterclass. 
En… kun je er niet live bij zijn? No worries!

Als de techniek meewerkt, zal ik een opname delen die nog een week beschikbaar blijft. 

Dus:
Woensdag 16 mei 20.00 uur: webinar: Hoe ontdek je je missie?

Aanmelden via de button.

Pin It on Pinterest