Dus ik vertelde je in mijn vorige bericht van mijn heimelijke verlangen. Dat ik maandag 15 mei in elke cel voelde toen ik (per auto!) de oversteek maakte van Enkhuizen naar Lelystad.

Het zeilvirus stak in alle hevigheid de kop op. Het sluimerde wel vaker voorbij, maar “ach”, dacht ik dan …. “dat komt nog wel eens. Later … ooit ….”

De illusie van ‘nog alle tijd hebben’

Sjonge, wat rekenen we onszelf toch allemaal rijk! En wat een illusie is dat.

Denk maar eens aan maandagavond in Manchester waar zoveel onschuldige kinderen en jongeren het leven lieten bij die aanslag.

Dat maakte hier bij ons thuis enorm veel indruk. Want onze dochter van 14 was een week eerder met haar vriendin naar hetzelfde concert van Ariana Grande geweest, in de Ziggodome.

Wat hebben ze genoten. Wekenlang al moesten we Ariana’s muziek ♪♫♫♪ in huis aanhoren, zodat ze tegen de tijd van het concert echt elke lettergreep voluit mee kon zingen.

(Niet mijn type muziek, haha!)

Dus ja…. dan hoor je dit vreselijke nieuws op dinsdagochtend. En dat is hartverscheurend. Vreselijk. Verdrietig. Onbegrijpelijk.

Er zijn altijd maar 2 keuzes

 

En dan kun je verschillende dingen doen. Of eigenlijk maar 2 dingen.
Je kiest voor Liefde of je kiest voor Angst.

Omdat ik al een paar jaar bewust bezig ben om steeds meer voor liefde te kiezen, werd mijn Facebook tijdlijn niet overspoeld door negativiteit. Immers Facebookvrienden kun je heel gemakkelijk kiezen.

Wel was er uiteraard veel verdriet en onbegrip. Maar gelukkig geen oproepen tot vergelding, haat, harde veroordelingen, etc. etc.

Wat mij die dag ENORM RAAKTE was toen mijn man thuiskwam.
Met een rode roos.
Niet voor mij. Maar voor onze dochter.
Op dat moment brak ik al bijna kan ik je zeggen. Want ik had al zo’n vermoeden welke kant het op ging …

Hij vroeg haar om even te gaan zitten.
Hij vertelde dat deze roos niet alleen stond voor zijn liefde voor haar. Waarvan hij na deze aanslag nog meer doordrongen was dan ooit.

Maar hij gaf aan dat deze roos ook staat voor al het mooie in het leven dat er ook altijd is.

Je hebt altijd een keuze waar je op wilt focussen.
Kijk je met ogen van angst?
Of kijk je met ogen van liefde en dus vertrouwen?

Hij sprak de wens uit dat onze dochter vooral haar gevoel zal blijven volgen en naar alle concerten of evenementen zal blijven gaan die ze wil.

“En”– voegde hij eraan toe – “stel nou dat geen van je vriendinnen misschien mee mag van hun ouders omdat ze bang zijn voor wat er kan gebeuren, dan ga ik wel met je mee, schat!”

Dit is die roos

En toen ik deze foto gemaakt had, dacht ik opeens…

Wat zou ik zien als ik er eens met mijn neus bovenop zou staan?

Nou, dit dus:

Apart toch hé?

Dezelfde roos. Hetzelfde tafeltje en vaas.
Maar op de 2e foto zie je helemaal geen vaas!

 

Dit beeld maakte mij in één keer weer duidelijk:

Iedereen heeft zijn eigen belevingswereld en zijn eigen waarheid.

De een ziet een vaas. De ander niet. Dus wat zegt dat?

Vanuit je eigen ogen heb je altijd ‘gelijk’.

Als je niet door dezelfde ogen kijkt, zie je nooit hetzelfde. Hoe interessant!

 

Je leeft … dus droom … blijf dat doen … net als toen je kind was!

 

Terug naar Manchester en de roos …

Ik besefte ook eens te meer hoe belangrijk het is te blijven genieten en kiezen voor wat je echt wilt.

Voor waarvan je droomt of fantaseert. Wat je al te lang uitstelt.

Dus ja…. dromen….. dagdromen … fantaseren… mijmeren….
Om mee te beginnen.

Maar niet alleen dromen!
Nee! Dan wakker worden uit de illusie dat dromen alleen maar dromen zijn

Dromen kunnen tot leven komen. Als jij er wat mee DOET!

Terug naar mijn zeildroom en ik.

Ik sprak hem uit.
Ik maakte er de video over (die je waarschijnlijk al eerder hebt gezien).
Ik surfte naar de website van mijn oude zeilschool en neusde wat rond tussen de verschillende zeilkampopties.
En … ik besloot nog even niets te kiezen… want ik had het gevoel dat het nog niet het juiste moment was.

 

En toen kwam dus deze post voorbij…. 8 dagen later … op Facebook:

“Donderdagmiddag 1 juni wil ik onze boot ophalen uit Willemstad en naar Hindeloopen varen via de staande mast route via Amsterdam by night. Ik verwacht zondag in de loop van de ochtend aan te komen in Hindeloopen.

Heb jij zin om mee te varen. Neem dan even contact met mij op. Er is maar plek voor 4 bemanningsleden ?. Wie het eerst aanmeldt, heeft een plekje aan boord.”

 

eze post was van een goede bekende.

Mijn hart sprong over.

JAAAAAAAAA

postte ik meteen.

En een paar minuten later … (want ik zag dat heel veel mensen wel wilden, maar toch ook vervolgens op allerlei praktische bezwaren stuitten):

Ik kan! En…  ik kan zeilen!

En dus …. ? Je raadt het al ….. scheep ik inderdaad volgende week in!

Dat is dan het voordeel van zelfstandig ondernemen.

Het past ook gewoon.

Ik moet wel wat dingen omzetten, maar ik doe dat omdat dit zoooooo voelt als wat ik nu wil.

Vorige week sprak ik mijn verlangen uit en nu … slechts 9 dagen later ….. is het een feit.

Heel anders dan ik dacht (ik dacht aan betaalde zeilles en krijg dit op mijn bordje!)

Ik heb mijn verlangen uitgesproken en het vervolgens losgelaten!

Ik weet dat het zo werkt. En toch… ik vergeet het ook nog vaak hoor.

Maar oooooh…. wat ben ik dankbaar dat ik weer een bewijs krijg van de schoonheid van het leven.

En ja…  stel nu dat ik volgende maand bij een concert of evenement zou staan …. en dat dan gebeurt waarvan je altijd denkt dat het alleen anderen overkomt …

Dan heb ik in ieder geval OOK deze droom nog vervuld!

Het leven is er om geleefd te worden.

Het leven is er om geleefd te worden.

Het leven is er om geleefd te worden.

(3x is scheepsrecht!) ☼☼

Actueel

Doe je mee met 'Sunny Side Up' in De Zonnebank?

De zomer lijkt alweer eeuwen geleden. Veel mensen ervaren zwaarte, angst en onzekerheid om zich heen en in zichzelf. Het kost moeite om je daardoor niet uit het veld te laten slaan.

Wat staat ons komende maanden allemaal nog te wachten? Nog meer angst? Nog meer verdeeldheid en oordelen? Nog meer conflicten, branden, overstromingen?

Sunny Side Up

Sunny Side Up is mijn nieuwste Zonnebankprogramma met als doel jou te verbinden met jouw basis en die heel sterk te maken. 

Want als er iets enorm wordt uitgedaagd momenteel is het precies dat. Want waar sta jij in deze tijd? Wat vind jij, wat wil jij? Heb je dat helder? Veel mensen hebben daar nog nooit eerder echt over nagedacht of hebben die gedachten weggestopt, omdat deze hen confronteerden met hun angsten. En als je dat dan helder hebt of krijgt, durf je daar dan ook echt voor te gaan staan? Of stap je nog vaak in de valkuil of het comfort van meebuigen met anderen. Bijvoorbeeld omdat je bang bent voor de afwijzing, de vingers, de oordelen. Of voor het verlies van zekerheden als je werk, je relatie(s), etc.

Deze moeilijke tijd heeft, zo zie ik het, absoluut een hele mooie bedoeling. Om ons enorm te laten groeien in relatief korte tijd. Om ruis, doen alsof, maskers etc. te laten oplossen en te zorgen dat we toegroeien naar een wereld waarin eerlijkheid, veiligheid en transparantie de boventoon voeren.

Maar die wereld kan pas ontstaan als wij dat eerst in onszelf transformeren.

Dat is een prachtig, maar intensief en misschien ook wel een tikkie beangstigend proces, want het betekent dat je bijvoorbeeld

 

  • Afscheid durft te nemen van wat je denkt te weten;
  • Je open mag stellen voor nieuwe kennis, informatie en manieren van doen;
  • Gaat breken met oude patronen, niet langer blijft doen wat je denkt dat hoort of moet;
  • Je energie leert verhogen door je ballast op te ruimen zodat je verlangens en dromen aan het woord kunnen komen.

De nieuwe wereld is er al. Ervaar jij dit ook al zo of bevindt dit zich nog helemaal buiten jouw blikveld?We zien de wereld zoals we zelf zijn. En als jij zelf nog vol zit met oude verhalen, patronen en angsten die niet kloppen met wie je werkelijk bent, dan kun jij je nog niet verbinden met die stralende toekomst. Dan zoek je je heil nog in iets of iemand buiten jou om de wereld te redden of jou te verzekeren dat alles goed komt. Dat is een heel stressvol en onzeker bestaan.

In Sunny Side Up wil ik je graag begeleiden en samen met je andere reisgenoten inspireren en helpen om meer en meer licht in jezelf en daarmee ook in jouw realiteit te brengen. Door te doen wat aandacht vraagt en nodig is. Ook als dat spannend en oncomfortabel is. Zodat je stap voor stap gaat merken dat opschoning echt beloont. Dat elke crisis je sterker maakt en dat jouw hart steeds meer van zich doet spreken.

Hoe meer jij het donker durft te erkennen, des te meer je zult merken dat je kunt leven met de Sunny Side Up. Ook als anderen het moeilijk hebben kun jij dan vaker en gemakkelijker jouw licht schijnen. 

Spreekt dit je aan? Word dan Zonnebanklid en ga lekker meedoen. Je kunt gewoon de wekelijkse Zooms meedoen en de lessen verder in je eigen tempo volgen of instromen waar we nu zijn. De lessen zijn zo opgezet dat je er altijd de juiste dingen voor jouw proces uit kunt pikken. 

De eerste maand geef ik je een welkomstkorting op het maandlidmaatschap, zodat je kunt ontdekken of De Zonnebank en dit programma je aanspreken. Het lidmaatschap is per maand opzegbaar, dus superflexibel en laagdrempelig.

Meer info en de kortingscode vind je via de rode button.

Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

PRIMA is Perfect
Jij bent Perfect
En als je dat leert v o e l e n
Schijnt de Zon
Iedere dag!

Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

Pin It on Pinterest