De ARBO-artsen hebben hun handen alweer vol aan mensen met burn-out verschijnselen, zo valt te lezen in het artikel ‘Terug van vakantie, meteen een burn-out’.

 

Blijkbaar is een paar weken vakantie voor velen niet genoeg om weer lekker uitgerust aan de slag te kunnen gaan. En dit is slechts een topje van de ijsberg.

Want niet alleen mensen met een drukke baan hebben gezondheidsklachten. Ik denk dat er in ons land meer mensen zijn die zich niet goed voelen dan mensen die zich wel goed voelen!

 

Zeg eens eerlijk, ben jij over het algemeen

 • relaxed
 • tevreden
 • goed gehumeurd
 • vervuld
 • gezond en
 • gelukkig?

Of voel je je toch te vaak

 • onrustig
 • gespannen
 • ontevreden
 • onzeker en
 • niet goed in je vel?

 

Is dat laatste het geval, dan moet je echt even naar deze video kijken. Hierin stel ik namelijk 12 ongewone maar cruciale vragen die je kunt gebruiken wanneer jij wilt ontdekken waar jouw klachten mee te maken hebben.

 

Lichaam en geest kun je niet los zien!

Misschien heb jij nog nooit nagedacht over het verband tussen lichaam en geest…

… en dat je lichaam signalen gaat geven als het niet goed met je gaat.
… en dat daar altijd een reden voor is.
… en dat je dan vaak moet zoeken in een richting waar je helemaal niet aan denkt.
… en dat het antwoord vaak niet uit je hoofd komt, uit je bewustzijn.

 

Des te interessanter wordt het. Ik heb eens geleerd: Wat het verst van je afstaat bevat voor jou de meeste groeimogelijkheden. En dat is ook absoluut mijn eigen ervaring.

 

Durf jij eerlijk naar jezelf en je leven te kijken?

 

De 12 vragen uit deze video zijn bedacht door een Amerikaanse arts. Vanuit haar persoonlijke frustratie dat ze mensen vaak niet echt kon helpen, ging ze op zoek naar alternatieve manieren.

Ze ontdekte dat ze met behulp van deze 12 vragen haar patiënten veel beter kon helpen herstellen dan door het bestrijden van hun symptomen.

Een aantal van deze vragen gebruik ik trouwens ook al jaren in mijn intakegesprekken.

Als jij trouwens graag naar anderen wijst als veroorzaker van jouw problemen, kun je je de moeite besparen. Want dit is een video voor mensen die zo stoer zijn dat ze eens kritisch naar zichzelf durven kijken.

Die beseffen dat ze zelf verantwoordelijkheid willen nemen. Ook al hebben ze nog geen idee hoe. De video bekijken is dan de eerste stap!

 

Vind je mijn artikel en video interessant?

Dat kun je laten blijken door ze te delen, je reactie achter te laten op deze pagina of een duimpje of opmerking  op YouTube toe te voegen. 

Ik zou het heel erg waarderen als je dat doet, want: 

Ik wil graag zoveel mogelijk mensen bewuster maken dat ze zelf veel meer kunnen doen dan ze denken. Dan sta je sterker dan wanneer je je lot en je vertrouwen alleen maar aan derden geeft.

Immers, de ‘experts’ hebben ook echt niet alle kennis! De grootste expert zit in jezelf!

 

 

Pin It on Pinterest