‘Tweederde van de Nederlanders is alweer toe aan vakantie!’ Dit bericht las ik vandaag op nu.nl en is gebleken uit onderzoek van RTL Nieuws.

Op de valreep hadden wij gisteren nog een onvergetelijke zomerdag op een van de mooiste plekjes in Friesland, waar mijn ouders wonen en werken: Schenkerij de Vlier in Bartlehiem.

We vierden mijn vaders 70e verjaardag, met zijn hele familie. Heel veel zon, lekker eten en drinken en – helemaal top – we konden met jong en oud volop kanoënen en zelfs uitbundig zwemmen in de Dokkumer Ee.

Maar morgen begint ook hier weer het ‘gewone leven’. We gaan weer naar school en aan het werk. De zomerperiode is dan echt voorbij.

Ik heb weer veel zin en energie om lekker aan de slag te gaan. Ik hoop jij ook.

Of heb je juist het gevoel dat de vakantie te kort was of lijkt deze alweer lang geleden? Misschien had je nog wel wat extra zonne-energie kunnen gebruiken dit jaar?

Bekijk dan mijn video: Hoe voorkom je een Herfstdip of een Winterdepressie?

Op vakantie gaan en daarna weer snel terug in het ‘oude’ ritme zorgt er bij veel mensen voor dat ze de vakantie en het daarbij behorende gevoel alweer heel snel kwijt zijn. En dus al snel weer de behoefte voelen aan vakantie.

Maar, dat is blijkbaar niet de oplossing (tenminste, niet altijd, voor iedereen Cool).

Hoe zorg jij dat je je vakantiegevoel vasthoudt? Alle tips welkom!

Pin It on Pinterest