het oude loslaten, een nieuwe richtingDit is een bijzonder bericht. Een bericht dat ik voor vanmiddag zeker nog niet had durven schrijven, denk ik. Maar nu toch doe.

Want er is geen tijd te verliezen. Ik maak vandaag een keuze. Een bewuste keuze. Een stoere keuze, want ik ga hiervoor veel loslaten. Een onzekere keuze. Of nee, toch niet, want ik voel het vertrouwen!

 

Deze keuze gaat namelijk over wat ik te doen heb. Waar mijn hart echt heel gelukkig en blij van wordt. Het pad wordt voor mij steeds helderder. Alles in mijn leven klopt volledig en de keuze die ik nu maak ook.

 

Ik heb me afgelopen jaren steeds meer gericht op het helpen van mensen bij het opruimen van blokkades op het gebied van faalangst en perfectionisme. Ik heb er jarenlang zelf enorm mee geworsteld, me er vervolgens grondig in verdiept en ontdekt wat de oorzaak is.

Dat maakt dat ik nu ook heel goed aanvoel hoe ik mensen daarbij kan helpen. En dat heb ik tot nu toe ook jarenlang 1-op-1 gedaan, ik heb er een boek over geschreven en er een aantal jaar cursussen in gegeven.

 

Kleinschalig is niet meer genoeg

 

Ergens ontstond het verlangen om dit allemaal voor een veel groter publiek beschikbaar te maken. Want er zijn zo ongelofelijk veel mensen die maar blijven aanlopen tegen de vaak diepgewortelde angst niet goed genoeg te zijn. En dat levert zoveel pijn, frustratie en verdriet op!

Gebroken relaties, verstoorde ouder-kind relaties, angst om je niet vervullende baan op te zeggen, paniekaanvallen, depressie, verslaving, lichamelijke klachten, ontstaan van ziektes. Nou echt, je wilt het niet weten, de gevolgen zijn enorm! (Lees mijn boek maar, als je meer wilt weten)

 

 

Een paar maanden geleden kreeg ik door – laten we zeggen dat mijn intuïtie me iets toefluisterde –

 

“Ik moet healers gaan healen!”

 

Nou moet ik zeggen: ik begrijp mijn intuïtie vaak niet de eerste keer. Heel vaak niet zelfs. En vroeger wimpelde ik dat soort ingevingen sowieso weg:

“Onzin, wat is dat nou weer voor raar idee!”

 

Ik schaamde me aanvankelijk ook heel even om dit ook te delen. Maar weet je, dat wil ik niet meer, me schamen! En bezig zijn met de mening of het oordeel anderen.

 

Sinds ik ben gaan mediteren luister ik er veel beter naar en ik moet zeggen dat er wonderlijke dingen aan het gebeuren zijn in mijn leven sinds ik dat ben gaan doen.

 

Healers healen? Healers healen?

 

Ik zag een hele rij vrouwen in blauwe jurken staan en vroeg me af wat daar in hemelsnaam mee bedoeld werd.

Maar een paar dagen later kwam ik tot het besef dat healers voor mij veel breder is dan vrouwen (of mannen) in blauwe gewaden.

 

Laten we eerlijk zijn: de aarde is op dit moment niet in topvorm. We hebben er de afgelopen eeuwen met zijn allen een behoorlijk zootje van gemaakt. Ik voel zelf heel duidelijk dat er veel verandering in de lucht hangt en ook al bezig is. Mensen worden zich steeds bewuster en oude systemen vallen om.

Dat veroorzaakt bij velen angst. Want ja, we weten natuurlijk niet altijd wat ervoor in de plaats komt.  Dus vertrouwen houden is dan een uitdaging.

 

En dat hebben we dus dringend nodig. Net als

 • Mensen die rustig blijven.
 • Die vertrouwen hebben.
 • Die de leiding nemen.
 • Die anderen gaan inspireren.
 • Die met oplossingen komen
 • Die moed hebben en gaan doen wat nodig is.

 

Want er is heel veel nodig.

Ik realiseerde me dat voor mij een healer iemand is die een bijdrage wil leveren aan deze wereld mooier maken. Aan meer balans, meer rust, meer gezondheid, meer energie, meer liefde brengen. En dat kan op heel veel manieren.

 

Mijn ego ging meteen steigeren. Je kunt namelijk niet alleen een groot ego hebben, maar ook een klein ego. Als je ego denkt: “Wie ben ik om… ?”  is dat ook je ego aan het woord. Je maakt jezelf dan kleiner dan je bent. En daar heeft deze wereld niets aan.

Er zijn zoveel mensen in deze wereld die fantastische talenten hebben om de wereld een stukje mooier te maken, maar die zich nog laten weerhouden door hun ego dat hen keer op keer vertelt:

Wie ben ik om… ?

Wat kan ik nou betekenen?

Wat als het me niet lukt om …?

 

Zelf heb ik dat ook jaren gedaan. Leuk hoor, voor jezelf beginnen, een eigen praktijk hebben, mensen inspireren en van hun blokkades bevrijden. Maar het voelt voor mij toch nog als slechts een druppel op de gloeiende plaat. En ik voel al een tijdje dat het groter moet. En dat dat kan. Dat IK dat ook kan.

 

Ik kan veel meer doen dan ik nu doe. En als ik me dan laat weerhouden door mijn egostemmetje, dan onthoud ik de wereld iets belangrijks. Mijn talenten inzetten voor iets groter dan mezelf.

 

Dit gaat niet over mij. Dit gaat over ons allemaal. En misschien wel over jou in het bijzonder.

 

Want misschien ben jij wel zo’n healer die nu denkt:

 • Wow, ik wil ook zo graag iets wezenlijks bijdragen, maar ik twijfel steeds zo.
 • Of je doet je mooie werk al, je healt er al lustig op los, maar je geeft en geeft en bent niet lief genoeg voor jezelf, waardoor je jezelf uitput.

 

Op de lange termijn heeft niemand daar wat aan. Dan kun je nooit zo dienstbaar zijn aan de wereld als je zou kunnen zijn wanneer je goed voor jezelf zorgt, jezelf op de eerste plaats zet en vanuit die liefde voor jezelf jouw ding in de wereld zet.

 

Mijn coming-out

Dit besef werd een paar weken geleden echt heel helder en ik besloot op Facebook een post te plaatsen waarin ik ook aangaf dat ik me meer wilde richten op het 1-op-1 coachen van healers.

Dus mensen die positiviteit, liefde, gezondheid, etc. etc. verder willen verspreiden in de wereld.

Ik noemde het ‘mijn coming-out’, want ik vond het heel spannend om die post te plaatsen. Mijn stemmetje zei: “Pfffffttt, healers healen, wat gaan mensen daar wel niet van denken, haha!”

 

 

 

Nou, grappig is dat. Ik kreeg een aantal reacties van mensen die precies begrepen wat ik bedoel. Omdat zij precies hetzelfde voelen.

En een van hen was hier vanmiddag. Een man die zulke fantastische dingen doet, mensen die stukgelopen zijn in hun leven weer helemaal weet te bezielen.

Alleen liep deze man zelf nog stuk. Zat bijna burn-out thuis!

 

Want hij zat nog met een onverwerkt stuk verdriet wat hem keer op keer liet geloven dat hij nog niet goed genoeg was, dat hij zich nog had te bewijzen.

Lovende feedback van opdrachtgevers kwamen bij hem ook niet binnen. Want de man die anderen in hem zagen , zag hij zelf niet wanneer hij in de spiegel keek. Dit alles putte hem uit, waardoor hij zijn mooie werk niet kon doen.

 

En dit kom ik zo vaak tegen. Dit heb ik ook zelf ervaren.

En voor wie dit nu herkent:

Ik wil graag tegen je zeggen: Vind een manier om dit achter je te laten.

Want je hebt hier iets te doen.

Je bent hier niet voor niets nu in deze tijd.

Maak werk van het opruimen van je angsten en onzekerheden, zodat de grote blokkades opgelost zijn en je alleen nog van tijd tot tijd te maken hebt met angstjes die erbij horen als je weer nieuwe stappen gaat zetten.

 

 • Misschien twijfel jij al heel lang om met je huidige werk te stoppen?
 • Misschien ben jij al eigen baas, maar blijf je hangen op een bepaald niveau en stroomt het niet?
 • Misschien heb jij al een succesvol bedrijf, maar voel je dat je veel meer te doen hebt?

 

Hoe lang wil jij nog blijven aanmodderen? The world needs YOU!

Ik weet dat je jarenlang kunt proberen aan te modderen, zonder dat je echt verder komt. En dat is niet alleen voor jezelf heel frustrerend, maar voor het grote geheel ook echt een groot verlies.

Wanneer jij blijft luisteren naar je angst of gebukt gaat onder je onzekerheid, onthoud jij de wereld jouw unieke bijdrage, jouw unieke wijsheid of talent.

En dat is absoluut niet de bedoeling.

Ik geloof erin dat ieder mens uiteindelijk zelf vrij is om te kiezen wat hij wil. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Dus je hoeft nu echt niet opeens iets te doen omdat ik het zeg.

Maar ik schrijf dit vooral voor de mensen die nu merken dat er iets in ze wordt wakker gemaakt. Dat ze diep van binnen voelen: Ja, dit gevoel herken ik, alleen ik durf er niets mee te doen, ik stop het maar liever steeds weg, want wie ben ik? Omdat het zo eng kan voelen, zo overweldigend.

 

Hoe kun je dit doorbreken en gaan doen wat je te doen hebt?

 

Komende tijd zal ik veel selectiever 1-op-1 coaching gaan doen. Iedereen die worstelt met perfectionisme en faalangst kan sowieso leren hiervan af te komen door mij te blijven volgen (zonnestralen, video’s etc.), mijn boek te lezen of de online training te doen.

 

1-op-1 ga ik mij dus vooral richten op healers. Want ja, als een healer, zoals deze zelfstandig business consultant bij mij in de stoel vanmiddag, opstaat na onze sessie en voelt:

“YESSSSS, WORLD, HERE I COME!”

 

dan weet ik dat ik met mijn bijdrage indirect een GROOT RIMPELEFFECT heb. Want degene die ik heb geholpen komt in zijn kracht en kan zelf dan met zijn of haar gave of talent weer heel veel mensen beïnvloeden.

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest