Vraag jij je als ondernemer regelmatig af

  • Wie zit er nou op mij te wachten?
  • Ben ik wel gekwalificeerd genoeg?
  • Hoe kan ik anderen helpen als ik nog vaak overhoop lig met mezelf?
  • Ik hou niet van mezelf verkopen en mezelf laten zien, wat nu?
  • Waar haal ik nieuwe klanten vandaan?
  • Wat als anderen me voor gek verklaren als ik mijn ware visie deel?
  • Wat als ik onvoldoende verdien?
  • Geef ik wel genoeg waarde?
  • Moet ik wel investeren?
  • Wat als ik door de mand val?
Je bent niet de enige. Hoewel veel ondernemers heel goed zijn in het verbergen van hun onzekerheden, weet ik dat de meesten regelmatig worstelen met deze vragen.

Als je dit herkent, dan wil dat zeggen dat je last hebt van de angst dat je niet goed genoeg bent. Ik noem dat perfectionisme en je kunt hier meer over lezen in mijn boek (PRIMA is Perfect, uitg. Anderz, 2016).

In mijn ondernemerschapsreis tot nu toe, kan ik 3 fasen onderscheiden.

N
Ik was vastgelopen in mijn werk, maar wist nog niet wat ik dan wél wilde. Mijn perfectionisme deed me twijfelen over de stap om voor mezelf te beginnen. Ik zocht zekerheid en garanties voordat ik de stap wilde zetten.
N
Ik zette uiteindelijk toch de stap om voor mezelf te beginnen, Mijn vertrouwen was gegroeid, maar ik vond ondernemen van tijd tot tijd behoorlijk ingewikkeld en stressvol. De gewenste resultaten bleven langer uit dan ik hoopte, terwijl hard werken en chronisch tijdgebrek aan de orde van de dag waren.
N
Ik had mijn praktijk inmiddels prima op de rit, maar voelde diep van binnen dat ik het spel kleiner speelde dan waar ik heimelijk van droomde. Ik was niet meer blij en voelde me niet meer voldaan met wat ik deed.
In al deze fases was mijn angst, mijn perfectionisme, steeds de remmende factor. Ik vertrouwde niet volledig op mezelf.

Ik droeg de eerste jaren regelmatig een masker waarachter ik mezelf verborg. Ik deed dat niet met opzet, maar onbewust. Ik wilde dolgraag overkomen als de alwetende expert. Ik was bang om door de mand te vallen. Met alle stress en spanning van dien, want dat krijg je als je alles onder controle wilt houden.

Maar op een dag veranderde dat. Ik was bezig met een training die ik al een aantal jaar gaf, maar dit keer gebeurde er iets onverwachts. Ik vertelde een verhaal dat heel kwetsbaar was en ik liet heel veel van mezelf zien. Ik had het totaal niet zo gepland, maar voor ik het wist zat ik er middenin.

En ik merkte, terwijl ik mijn eigen stem licht hoorde trillen en mijn tranen voelde prikken, dat het muisstil werd. Mijn cursisten zaten ademloos te luisteren. Ik zag dat ik ze raakte op een manier die ik nog niet eerder had meegemaakt. De boodschap van mijn verhaal kwam keihard bij ze binnen.

Meer impact door mezelf te zijn

Ik had bij toeval ontdekt dat ik veel meer impact kon maken door mezelf te zijn en mezelf helemaal te laten zien. En het effect was verbluffend. Daarom ging ik vanaf dat moment steeds meer mijn echte ik te laten zien en ik ging ook meer luisteren naar mijn gevoel. En iedere keer weer merkte ik: Ik kan helemaal niet door de mand vallen.

Wat een bevrijding! Want daarmee kon ik meer ontspannen en plezier hebben in mijn werk. Ik hoefde mezelf niet te bewijzen. Niet aan de ander, maar vooral ook niet meer aan mezelf. Ik kon weer lekker vooruit en ontwikkelde me op allerlei vlakken. De zaken gingen steeds beter.

Tot het weer stokte. Zoals je in mijn E-book kunt lezen, had dat ermee te maken dat ik mezelf toch weer onnodig klein maakte. Ik durfde daardoor de volgende stap niet te zetten. Totdat ik op een dag tijdens een healing de verbinding ontdekte met mijn Ware Zelf. Een gevoel dat veel verder gaat dan zelfvertrouwen.

Ik merk dat wanneer ik die verbinding voel, ik de dingen veel meer vanuit flow en vertrouwen kan doen. Ik had ‘ondernemen vanuit mijn Ware Zelf ontdekt. 

Inspiratiemiddag Ondernemen vanuit je Ware Zelf

Wat is dat precies? Ondernemen vanuit je Ware Zelf? Daarover gaat mijn inspiratiemiddag op vrijdag 23 februari  a.s.
Tijdens deze middag wil ik je niet alleen hierover vertellen, maar ook zelf laten ervaren hoe het is om zo’n gevoel door je lijf te laten stromen.
Dit komt aan bod:

N
Wat is perfectionisme en hoe houdt het je tegen als ondernemer?
N
Wat werkt wel, wat werkt niet en waarom?
N
Een theoretisch model dat je nooit meer mag en wilt vergeten.
N
Wat is angst precies en hoe transformeer je het?
N
Wat is je Ware Zelf en hoe weet je dat?
N
Ervaar je Ware Zelf.
We verzamelen in de loop van ons leven allemaal blokkades in ons brein, zoals perfectionisme, faalangst en andere onbewuste patronen. Die blokkades staan een verbinding tussen jou en je Ware Zelf in de weg en zorgen ervoor dat je je ook in het ondernemerschap vaak onzeker voelt.

 

Wat wil ik je meegeven?

Na de Inspiratiemiddag weet je waarom jouw mindset voor 90% je succes bepaalt.
Aangezien onze ware blokkades vaak onbewust zijn en ons onbewuste voor 99% ons handelen bepaalt, is het logisch dat het je tot nu toe niet  gelukt is om je mindset effectief te beïnvloeden. 
En dan is het dus ook niet gek dat het ondernemen je regelmatig zwaar valt, stress geeft of onzeker maakt. 

Door middel van hypnose is het mogelijk zulke blokkades op te lossen.

Tijdens de Inspiratiemiddag wil ik je ook hypnose laten ervaren, zodat jij ontdekt hoe het voelt wanneer je verbinding maakt met je Ware Zelf.

Stel je eens voor wat het voor jou business zou betekenen in 2018 als ondernemen vanuit je Ware Zelf een vanzelfsprekendheid voor je wordt!
Ik kijk er enorm naar uit om je ontmoeten op 23 februari.

Wat, waar en hoe?

Datum: Vrijdag 23 februari 2018

Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Locatie: Potje Vergaderem, Battutalaan 523, Utrecht

Route: Klik hier. 

Investering: 77 euro ex btw

Wil jij ook volledig ondernemen vanuit je Ware Zelf?

Meld je dan aan voor de inspiratiemiddag van 23 februari a.s.

Pin It on Pinterest