Er is een tijd geweest dat ik er echt boos om werd. Had ik ergens een tip of advies gedeeld. Kreeg ik er geen enkele reactie op!
Of wegdraaiende ogen. Of ronduit: “Dankjewel, maar ik heb geen advies nodig. Ik wilde alleen maar even dit delen.”

Nou ja zeg. Ik wilde toch alleen maar “helpen”? 
Inmiddels kijk ik er anders tegenaan.

Ach ja, zoals ik altijd zeg. Ik ben – net als jij –  ‘under construction’. Een projectje dat nooit af is. Perfect in al mijn imperfectie. Dus maak ik nog steeds ‘fouten’?
Ik zou zeggen: Ja!!! Maar eigenlijk is het: Nee!!! Want om dat fouten te noemen is zo veroordelend.

Ik geef er de voorkeur aan om het ‘leren’ te noemen. Voortschrijdend inzicht. Toen deed ik dit. Nu doe ik dit.
En volgend jaar doe ik waarschijnlijk weer iets anders, op basis van alles wat ik dan weet en heb ervaren en geleerd.

Want inmiddels voel ik nu wél dat het rete irritant kan zijn als je ongevraagd allerlei adviezen geeft.
Ik heb dat afgelopen jaar ook heel goed in mezelf onderzocht. En merk hoe onwennig het vaak is om dat niet te doen. Zeker met zo’n beroep als ik heb.

De hele Corona Crisis is een fantastische manier om hiermee te oefenen. Want als je denkt dat je misschien meer weet, voelt en ziet dan iemand anders, wil je dat natuurlijk heeeeuuuuul graag delen.
En dat is ook oké… als die ruimte er is. Als de deur van de ander open staat. Maar als die deur dicht is, dan is het absoluut zinloos. En drijf je alleen maar verder uit elkaar.

Ik ben benieuwd of dit voor jou herkenbaar is. Maak je je er zelf ook wel eens schuldig aan of krijg je juist uitslag als anderen dit bij jou doen?
Vertel! Ik kijk uit naar je reactie hieronder.

En o ja… heb je ook helder wat daaronder zit? Want onder elk gedrag, zowel van jou maar ook van een ander, zit een positieve intentie.
Wat zou dat kunnen zijn? Zelfs als het gedrag ‘irritant’ is? Wat zou dan toch de positieve intentie kunnen zijn?

Actueel

Serie van 3 online workshops "Van Streven naar Leven"

De meeste coaches, therapeuten en andere ‘goeroes’ zijn nog helemaal gefocust op:

  • Wordt de beste versie van jezelf.
  • Leef je droomleven!
  • Dé succesformule naar een 6, 7, 8 of tig-figure business.

Maar steeds meer mensen komen erachter dat dit geen geluksrecept is. Want dan ben je daar, denk je... en dan vroeg of laat voel je toch weer .... wat nu?

We zitten in een gigantische shift. Collectief.  Alleen de meeste mensen zijn zich nier nog niet van bewust. En proberen dus toch nog op de oude manier te groeien. Alleen... dat werkt niet meer.

Schaamte en doen alsof

Als je nog geen alternatief hebt, blijf je toch meer van hetzelfde doen. En als er iets is wat lastig is om toe te geven, is het dit: Ik weet het niet (meer). Want dat is natuurlijk falen! Dat laat je niet blijken. Jij hebt het immers allemaal op een rijtje en voor elkaar, toch?

Ook de wereld van de succesvolle vrouwelijke ondernemer kent veel maskers en taboes. Het is tijd om daar een licht op te schijnen. Want dat het oude niet meer werkt, wil natuurlijk zeggen dat er iets nieuws ligt te wachten. En precies daarover gaat mijn workshopserie: Van Streven naar Leven!

Wat als je business op rolletjes loopt, maar jij struikelt over je succes?

Ik heb een unieke en gratis Luisterboek voor je gemaakt:

Van Streven naar LEVEN!

Ontdek onder meer: 

  • Waarom succes je 'er' niet gaat brengen
  • Wat je verslaving aan hard werken en presteren in stand houdt
  • De sleutels voor een vrij en vervullend leven

Start najaar 2023:

Shift to S.H.I.N.E.

Vrijheid. Vervulling. Je passie leven. Dat was waar je naar verlangde. Daarom begon je voor jezelf. En... het is gelukt! Je bent succesvol ondernemer. Maar was dit nou wat je zocht?

Wat als je merkt dat je jezelf eerder gevangen hebt gezet in plaats van hebt vrijgespeeld? Dat je vastzit in hard werken, meer doelen, meer succes najagen, maar dat de prijs heel hoog is.

Dat je jezelf verliest in je bedrijf en dat de rest van je leven er maar een beetje bijhangt?

Als de basis onder je bedrijf bestaat uit (onbewuste) prestatie- en bewijsdrang, dan put je jezelf uit en voel je geen echte vervulling. 

Herkenbaar en wil je hier meer over weten? En over mijn gloednieuwe programma Shift to S.H.I.N.E. dat in september start?

Check dan alle ins en outs via de rode button en als je voelt dat je hart sneller gaat kloppen, boek dan een Matchcall met me, dan spreek ik je snel! 

ZIN in je Leven podcast

Al sinds 2018 maak ik met veel plezier de Zon in je Leven podcast. In #133 kun je horen dat ik heb besloten dat ik een 2e podcast ga starten, waarin ik vrijuit kan delen over mijn ervaringen/inzichten etc. op het gebied van relatie(s), daten, heling, vrouwelijkheid, echtscheiden, seksualiteit, sensualiteit, etc. etc. Want ik geloof dat daar nog veel te weinig licht op geschenen wordt.
Meer weten? Meld je aan voor de ZIN in je Leven maillijst.

Pin It on Pinterest