Eigenlijk zou ik wel iets met mensen willen doen… coach worden of zo …”

Zo, het hoge woord was eruit. Het was voor het eerst in mijn leven dat ik dit verlangen uitsprak.

“Wat? Dat meen je niet. Dat is toch zonde  van je diploma’s. Weet je wel hoeveel coaches er rondlopen in Nederland. Nee, dat vind ik écht een bizar idee!”

Als het nou een goede bekende van me was. Een vriendin. Of familie. Maar nee. Dit was de stem van een voor mij wildvreemde man aan de telefoon. Ik solliciteerde. Ik weet niet eens meer precies voor welke functie. Maar hij was niet de eerste die me de vraag stelde: ‘Hoe zie je jezelf over 5 jaar?’

Het liep uiteindelijk op niets uit. Die functie kreeg ik niet en dromen durfde ik voorlopig ook niet meer. Vanaf dat gesprek heb ik namelijk mijn verlangen minimaal een jaartje of 5 in de ijskast gezet. Elke keer als ik alleen al durfde te dénken aan een carrièreswitch, bulderde die man weer in mijn hoofd. Dan voelde ik angst en verkramping in mijn lijf en dus zette ik het idee net zo snel weer van me af. Immers, hij had toch gelijk? Ik had toch helemaal nul ervaring op dat terrein? Ik zou me eerst moeten omscholen. Investeren in een opleiding. Maar wat als het bij nader inzien toch niet zou zijn wat ik hoopte of zocht? En wat als ik die investering niet terug zou verdienen? Of dat ik later zou ontdekken dat dit het ook niet was?  En hoe moest ik tussen dat gigantische aanbod van coaches mij überhaupt onderscheiden?

Nee. Het was een leuke bevlieging. Maar nu weer ‘back to reality’.

Tja. Terug naar “de realiteit”. Maarreh…. wat is eigenlijk die realiteit? Het feit dat je dit nu leest, wil zeggen dat de stem van die man het uiteindelijk niet heeft gewonnen in mijn hoofd. Ik bleek godzijdank wel degelijk een hele andere realiteit te kunnen dromen en realiseren. Dus boy o boy wat zat hij ernaast!

Hoe goedbedoeld ook, adviezen van anderen gaan nooit over jou. Ze gaan altijd over iemands eigen overtuigingen, angsten en belemmeringen. Dus het feit dat hij het niet zag zitten, zegt niets meer dan dat. Dat híj het niet zag zitten. Op basis van de ‘bril’ die híj op had op dat moment. Met brillenglazen die zijn overtuigingen op de wereld plakten. En dus ook op mijn wereld. Maar wat wist hij nou eigenlijk écht van mij?

Het is belangrijk om je bewust te zijn van dit soort mechanismen. Anders zal je waarschijnlijk heel vaak de neiging hebben om af te gaan op wat anderen menen dat goed is voor jou. Je maakt de ander daarmee groter dan je zelf. De kennis of wijsheid van de ander waardeer je hoger. Maar wist je dat dit levensgevaarlijk kan zijn? 

Wanneer je angst voelt, ben je geneigd snel naar je hoofd te schieten. In de hoop daar antwoorden te vinden. Angst voelt voor de meeste mensen namelijk zo onprettig, dat ze dat gevoel liefst zo snel mogelijk willen ontvluchten. Maar, in je hoofd zit alleen bekende kennis. Vandaar dat je er vaak ook niet uitkomt als je een antwoord of een oplossing zoekt voor een vraag of probleem. En als je dan geen antwoord kunt vinden, is natuurlijk elke suggestie van een buitenstaander van harte welkom.

Maar past het advies dat jij dan krijgt wel echt bij jou en jouw levensplan? Of geef je daarmee de controle over je leven uit handen? In die zin bedoel ik levensgevaarlijk. Ga je vaak af op andermans ideeën en verwachtingen, dan raak je stap voor stap steeds verder verwijderd van jezelf. En zo breng je jouw leven in gevaar. Je leeft niet het jouwe. En als een sluipmoordenaar dringt dan een gevoel van “Is dit alles?” zich aan je op. Want je ziel zal hier niet akkoord mee gaan. Dit was niet het plan. Je bent hier niet om andermans leven te leiden. En als je dat wel blijft doen word je doodongelukkig. Of ziek. 

Natuurlijk wéét je dit ergens heus allang. Maar het is zo verleidelijk om desondanks toch dit weten weg te drukken.
Resultaat:
Korte termijn opluchting.
Lange termijn lijden.

Wegdrukken gaat niet langer

We leven in een overgangstijd. We komen vanuit een heel ‘rationeel’ tijdperk. Waarin voelen werd gezien als soft. Dit systeem is uitgewerkt. Ik weet niet of jij het inmiddels ook zo duidelijk ziet als ik, maar ik zie het oude echt piepen en kraken. Alles wat niet klopt, komt naar de oppervlakte.
En dat is prachtig. Want er klopt heel veel niet. Op micro- en macroniveau.
De mens mag opschonen.
En systemen mogen ook opgeschoond worden. 
Eindelijk! 

Maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Hier is veel moed voor nodig. En vrouwelijke kracht. Intuïtie. Voelen. Weten. Wijsheid. Maar zoveel vrouwen zitten nog helemaal vast in angst. Diep van binnen weten ze dat ze iets moois, vernieuwends of belangrijks te brengen hebben. Maar elke keer duikt hij weer op. De angst.

Bijvoorbeeld in de vorm van:

  • Niet zichtbaar durven zijn
  • Geen risico durven lopen
  • Geen plek in durven nemen

Als er geen angst zou zijn, zou de wereld er heel anders uitzien. Maar de angst hoeft niet weg. We kunnen nu – ondanks angst – tóch in beweging komen. Toch de veranderingen waar we zo naar verlangen voor onszelf en onze kinderen inzetten. Hoe dan?

Door te durven voelen wat er in je leeft. Door te erkennen dat je níet trouw bent aan jezelf. Door niet langer toneel te blijven spelen dat het allemaal ‘prima’ gaat terwijl je leven niet écht voelt als Leven.
Door jezelf met je angsten te confronteren en deze te overstijgen. 

Gratis Masterclass: Je eigen weg durven kiezen

Als je nog steeds aan het lezen bent en je herkent je in het onderstaande, dan heb ik een interessante Masterclass voor je. Omdat je niet de enige bent die hiermee worstelt, leek het me hoog tijd om weer eens een Masterclass te geven. 

Klik op de button voor meer info. 

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest