Ken je de film “The Matrix”? Hierin wordt een heel oud thema behandeld. Namelijk: De wereld als illusie. Plato had het hier ook al over in zijn allegorie van De Grot. Hier is een kort filmpje met Nederlandse ondertiteling waarin je deze vergelijking kunt zien. Interessant toch? Het idee dat we zijn vastgeketend aan een illusie, terwijl we denken dat het allemaal echt is?

Steeds meer en meer mensen komen tot het besef dat ze  vastzitten in een soort matrix. In een soort schijnwereld. Als je er helemaal inzit, niet beter weet en niet kunt uitzoomen, dan denk je daar niet eens over na. Het is zoals het is. Je neemt alles voor lief. Je volgt de massa. Eigenlijk bijna ontroerend. Want wij mensen zijn bijna allemaal van binnen zo onschuldig en goedgelovig, dat het niet in ons opkomt dat de realiteit misschien echt wel heel anders is dan ons wordt voorgespiegeld. We zijn zo trouw als een hond en luisteren braaf naar het baasje. Want die heeft het beste met je voor, toch?

In The Matrix krijgt de hoofdrolspeler de keus: “Neem je de rode pil of de blauwe?” De blauwe staat voor: Alles blijft zoals het was. Je leeft gewoon je leven verder. De illusie blijft in stand. De rode pil staat voor het wakker worden uit de illusie in de werkelijke wereld. Een heftig proces. Niks is wat het lijkt. De waarheid is schokkend.

Veel mensen voelen ergens onbewust wel dat deze keuze er nu ook is. Maar kiezen toch zo lang mogelijk voor de blauwe pil. Want gevoelsmatig weten ze: Na de rode pil is er geen weg meer terug. En verandering is voor velen te spannend. Die onzekerheid en stress kunnen ze er gewoon niet bijhebben.

Ook veel “spirituele mensen” kiezen ervoor om hun aandacht vooral te richten op licht en liefde. Op het positieve. Te vertrouwen. En dat snap ik. En toch denk ik dat er een nadeel aan zit. De aarde is namelijk een planeet van contrast. We kennen hier dualiteit. Zwart en wit, goed en slecht, licht en donker. Dus het is prachtig om te focussen op de bright side. Maar als je een ‘bright earth’ wilt, is het wel nodig om te erkennen dat er ook duisternis is.

Als je je licht op het duister schijnt, kun je zien hoe de vork in de steel zit. Dat kan behoorlijk schrikken zijn. Maar echt, daar kom je ook wel weer overheen. Is het niet veel erger om ergens diep van binnen te weten dat er erge dingen gaande zijn om je daar vervolgens van af te keren? Misschien in de hoop dat anderen het vuile werk wel opknappen? Daarmee neem je geen verantwoordelijkheid voor je eigen aandeel. Want we zijn allemaal met elkaar verbonden. Als het met jou goed gaat, gaat het ook beter met de wereld dan wanneer het met jou slecht gaat. Als jij je ogen sluit voor dingen, heeft dat ook impact op het geheel. En als jij je licht ergens op schijnt dus ook. In het laatste geval help jij mee het licht te verspreiden en het duister te laten oplossen. Al kom je verder niet in actie, de daad van erkenning en acceptatie legt heel veel gewicht in de schaal.

Buitenwereld of binnenwereld: het maakt geen verschil!

Weet je wat zo apart is? Dit hele verhaal gaat niet per se (alleen) over de buitenwereld. Het is veel belangrijker om te beseffen dat dit hele verhaal (ook) over onze binnenwereld gaat. Ben jij van binnen vredig, dan zie je de wereld ook als een plek waarin je je veilig voelt en alles oké is. Ben jij van binnen in paniek, dan weet je wel hoe jij de buitenwereld ervaart.

We kennen onszelf zo slecht. We houden onszelf zo klein. “PRIMA is Perfect!” roep ik al jaren. “Je bent al perfect, je mag er zijn!” En dan lachen mensen naar me en ze vinden dat het klopt. “Ja, ik mag er zijn!” Maar slechts een kleine groep leert dit ook écht te voelen. Het vinden en kunnen roepen dat je er mag zijn en goed genoeg bent is leuk. Maar het betekent op zichzelf niets. Want het gaat om je gevoel. Dat je écht van jezelf kunt houden. Van je ‘mooie’ kanten. Maar ook van je ‘duistere’ kanten. Van alles. Helemaal.

De kans is heel klein dat je zomaar van de ene op de andere dag verandert. Ben jij nu een angstige, onzekere persoon die dingen wil controleren of snel in de stress schiet, dan verander je niet zomaar in iemand die vol vertrouwen in het leven staat. Dat proces aangaan vergt moed. Misschien herken jij jezelf niet in de beschrijving angstig en onzeker en vind je juist dat jij een sterk iemand bent. Maar vergis je niet. Ben jij een controlfreak en moe van het altijd maar doorgaan en jezelf bewijzen naar anderen? Geneigd om geen hulp te vragen en te laten zien hoe goed je alles op de rit heb? Weet dat dit ook een overlevingsmechanisme is. Een andere vorm van onzekerheid. Heel listig verstopt. Maar op termijn killing. Deze groep mensen is zwaar vertegenwoordigd onder de burn-out slachtoffers!

De meeste mensen zijn niet bereid het innerlijke werk te doen. Ze blijven liever afwachten totdat alles als bij toverslag zomaar opgelost is. Of hopen dat iemand anders verandert. En dat voor hun dan ook alles anders wordt. Een vorm van wegkijken dus. Maar ditmaal kijk je niet weg van de buitenwereld, maar erken je niet wat er werkelijk in jou leeft. Je wilt eigenlijk jezelf niet écht leren kennen.

Wie kiest voor de gemakkelijke weg, creëert voor zichzelf een moeilijk leven. Want dan ontbreekt het je aan bewustzijn van wie je bent, wat je kunt en neem je niet je eigen verantwoordelijkheid voor waar je nu staat. En dus kun je situaties die je niet zinnen ook niet naar jouw hand zetten. Dingen over komen je. Je blijft erin hangen. Jaar na jaar na jaar.

Wie moedig is en besluit te kiezen voor de moeilijke weg door wél het innerlijke werk te doen, merkt dat zijn leven als gevolg daarvan juist steeds gemakkelijker wordt. Want hij kent zichzelf steeds beter, ontdekt en doorziet zijn angsten en negatieve overtuigingen, maakt kennis met zijn passies en drijfveren, maakt schoon schip en komt meer in contact met zijn hart, zijn intuïtie en zijn dromen. En als die verlangens en dromen helderder worden en je angsten zijn niet meer een sta-in-de-weg die al je plannen dwarsbomen, dan kun je dus ook serieus werk maken van die dromen.

Jouw innerlijke reis is een mega RED PILL!

Eigenlijk is die innerlijke reis ook een ‘red pill’- traject. Je zult ontdekken hoeveel dingen je voor waar bent gaan aannemen over jezelf en hoeveel klinkklare onzin daarbij zit. En erger nog, hoe dat je heeft belemmerd om Jouw Leven te leiden. Je zit vast in de verlangens en verwachtingen van anderen.

Ben jij het zat om nog langer te blijven hangen in je angsten en onzekerheden en voel je aan je water dat je jezelf voor de gek houdt door te blijven denken dat het vanzelf anders wordt? Volgende week start ik met een nieuwe ronde van PRIMA is Perfect online. Ik noem het PIP online 2021. (Misschien is PIL online 2021 een geschiktere benaming, hahaha!)

Het huidige programma is inmiddels al bijna 4 jaar oud. Het is het programma dat hoort bij mijn boek PRIMA is Perfect. Inmiddels hebben meer dan 1000 mensen dat gevolgd en het heeft al vele levens ingrijpend  veranderd. Het geheim van het succes zijn vooral de concrete NLP-technieken en tools die ingrijpen op het onderbewustzijn. Dat deel waar onze angsten en blokkades zich schuil houden en waar je zelf niet zomaar bijkunt als je niet weet hoe.

Ik voel nu heel sterk de behoefte een nieuwe versie te maken. Want de huidige tijd biedt hele andere uitdagingen (enorm!) dan 4 jaar geleden. Juist nu – in deze bijzondere crisistijd – worden we mega met onze angsten geconfronteerd. En als jij dan nooit hebt geleerd écht van jezelf te houden en de veiligheid in jezelf te voelen, is de kans groot dat jij je niet of nauwelijks staande houdt. Dan kan ik wel zeggen dat alles goedkomt (wat ik diep van binnen absoluut weet en geloof), maar dan voel jij dat voor geen meter. En vanuit angst zie jij in de buitenwereld continu nieuwe bedreigingen en gevaren op je afkomen. En hoe lang kan een mens in de overlevingsstand blijven? Nou, kijk om je heen, velen staan op instorten!

Wil je meer weten? Check dan deze pagina: www.zoninjeleven.nl/zonnebank2021

Omdat het voor veel mensen momenteel toch een onzekere tijd is en je nu zelf misschien niet het vertrouwen hebt dat alles goed komt, is het mogelijk om maandlid te worden van De Zonnebank. Dus je zit niet vast aan een 6- of 12-maanden abonnement.

In februari start ik in De Zonnebank trouwens ook met een programma waarin je alles kunt leren over zelfhypnose. Ook daarover kun je lezen op deze pagina. Maar als je PRIMA is Perfect nog niet kent, zou ik me rustig focussen op dat programma.

Actueel

Zomerproject 'Oog van de Storm 2021'

  • Met nieuwsupdates;
  • Tools en technieken om heftige emoties te handelen, overtuigingen en gedachten te veranderen;
  • Wekelijkse Zooms voor Q&A en Coaching;
  • Community van mensen om mee te delen en sparren.

Heb jij ook steeds vaker het idee dat jij niet meer past in deze wereld?

Kijk je met verbazing naar wat zich allemaal afspeelt om je heen?

Ervaar jij ook steeds minder 'vrijheid van meningsuiting' en juist steeds meer sociale druk?

Zie, voel en ervaar jij dingen waar anderen niets van snappen?

We leven in zo'n bijzondere tijd, dat ziet bijna iedereen. Alleen velen missen 'the bigger picture' volledig. Alles verandert en wij zijn er getuige van. dat is geweldig en tegelijkertijd een hele uitdagende rollercoaster.

Wil jij dit bewust(er) meemaken? Zonder overspoeld te raken? In juni heb ik een 4-weeks programma gemaakt dat je nu in je eigen tempo kunt volgen. Alle content blijft tot 1 september online staan. 

De deuren van De Zonnebank zijn open 

Omdat ik heb gemerkt dat er juist nu, in deze uitdagende tijd, heel veel animo is van mensen om te leren dealen met hun emoties, hun angsten, hun onzekerheden en noem maar op, kun je vandaag de keuze maken om écht aan de slag te gaan en je leven in beweging te zetten.

Daarom heb ik de deuren van mijn online academie, De Zonnebank wagenwijd voor je opengezet. Ik kan je 2 trainingen speciaal aanraden, omdat ze nét dit voorjaar helemaal (ver)nieuw(d) zijn: 

1. PRIMA is Perfect, in 5 stappen je Perfectionisme Loslaten

Hierin leer je om je perfectionistische gedrag om te buigen. Er gaat een wereld voor je open als je merkt hoe je stress en angst kunt verruilen voor ontspanning, innerlijke rust en plezier.
Je zult gaandeweg steeds helderder inzien hoe vaak je het jezelf moeilijk maakt (of zelfs onmogelijk). Hoeveel energie dat kost. Hoe ziekelijk dat is. En hoe bevrijdend als jij leert hoe je met dat gedrag kunt stoppen. Dus je krijgt in deze training hele concrete tools die jij je eigen kunt maken en waar je een leven lang plezier van zult hebben.

Dit voorjaar heb ik deze training, die sinds 2016 al door honderden mensen is gevolgd, vernieuwd. Zo past hij ook beter bij waar we nu allemaal mee te maken hebben in de wereld. 

2. Hoe shiften we ‘deze shit’?

Je bewustzijn vergroten en je frequentie verhogen met zelfhypnose. 

Je zult je steeds meer realiseren dat hoe jij de wereld ervaart (een fijne plek vol mogelijkheden of een angstige plek vol gevaar) alles te maken heeft met hoe jij je van binnen voelt.

Juist in deze tijd, waarin we in onze buitenwereld van alles ‘mis’ zien gaan kan het heel bevrijdend voor je zijn om te ontdekken dat de sleutel om het leven anders te ervaren altijd in jezelf zit.

Dan kun je stoppen om je zo te laten meesleuren en opslorpen door alle onrust in de buitenwereld. Dus deze cursus is voor mensen die op zoek zijn naar het oog van de storm temidden van alle chaos en tumult. 

Lid worden van de Zonnebank doe je per maand, tot wederopzegging. Veel meer details en informatie over De Zonnebank en de online programma’s  via de button hieronder.

Word je in juli lid, dan betaal je de eerste maand geen 70, maar slechts 50 euro met de speciale kortingscode!

Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

PRIMA is Perfect
Jij bent Perfect
En als je dat leert v o e l e n
Schijnt de Zon
Iedere dag!

Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

Pin It on Pinterest