Hoe komt het dat veel kinderen ‘uitloggen’ op school en juist een groot deel van hun tijd op een andere manier zijn ingelogd? Omdat ze op een andere manier functioneren dan het schoolsysteem waar ze nog in mee moeten. Dit systeem heeft zijn tijd grotendeels gehad. De focus ligt steeds enorm op de linkerhersenhelft. Terwijl we bezig zijn met de verschuiving naar een nieuwe wereld, gebaseerd op andere waarden en een andere energie. Waarin linker- en rechterhersenhelft meer met elkaar in balans komen.

We zijn het ons misschien niet bewust, maar heel veel kinderen functioneren allang op een hoger niveau van bewustzijn dan dat van het onderwijssysteem. En ook anders dan hun eigen ouders. Dit kan tot onbegrip en wrijving leiden. Of stigmatisering of etiketjes plakken.

Dat labelen heeft me altijd pijn gedaan. Ik heb altijd geloofd dat dat niet klopte en dat onderbuikgevoel (want dat was het) kan ik nu steeds beter plaatsen. Er is niks mis met onze kinderen. Het is gewoon tijd om het oude systeem te bedanken en te vervangen daar waar het niet meer werkt.

“We should be teaching kids HOW to think, not WHAT to think!”

 

Een prachtige quote van Margaret Mead (geboren 1901).
Ik herinner me toen ik de serie boeken van Christina von Dreien las dat zij zich ergens afvroeg (ze was toen zelf ook nog maar een jaar of 16) waarom kinderen bijna geen vragen stellen op school, maar alles maar klakkeloos aannemen. Christina is een meisje met een sterk verruimd bewustzijn en het is prachtig om te lezen hoe zij vanuit haar wijsheid en universele kennis vol verwondering kijkt naar hoe wij denken en doen op aarde.

Doen wij als volwassenen niet grotendeels hetzelfde? Kopiëren wij ook niet grotendeels wat ons wordt verteld? Zijn wij niet enorm goed van vertrouwen en enigszins naïef en gaandeweg verleerd om voor onszelf te denken? Of bang om onze mening te ventileren uit angst voor afwijzing?

En als we er zelf moeite mee hebben HOE te denken, kunnen we dat onze kinderen dan wel leren? Hoe moeten zij hun eigen mening vormen als wij dat zelf niet eens kunnen en hen gewoon de hapklare brokjes doorgeven die we zelf ook steeds voorgeschoteld krijgen. Je kunt niet geven of doorgeven wat je zelf niet hebt. Dus dan moeten we dat toch eerst zelf leren?

De kinderen hebben de toekomst. Maar het is wel handig als wij ze de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen op een manier die bij ze past.  En dat vergt de nodige aanpassing (en verantwoordelijkheid) bij ons als ouders, leraren, verzorgers en begeleiders.

Wat mij betreft is het daarom hoog tijd dat we ons gaan herinneren hoe we weer voor onszelf kunnen gaan denken. En met denken bedoel ik dan ook ruimte creëren om meer met ons ‘hart’ te gaan denken. Oftewel voelen. 

PRIMA is Perfect maakt plaats voor een nieuw geluid

 

Jarenlang heb ik de boodschap PRIMA is Perfect uitgedragen. Maar ik voel dat deze de lading niet meer dekt. Een aantal jaar geleden rolde er ineens uit mijn mond:

“Ik ben hier om de waarheid te vertellen. De waarheid over jou en mij.”

Nou klinkt dit misschien hoogdravend. En ik geloof niet dat ik nu de waarheid in pacht heb. Ik geloof wel dat hij bestaat en ik geloof ook dat het doel van mijn leven is om daar steeds dichter en dichter bij te komen. En een manier om dat te doen is om me steeds meer te ‘ontdoen’ van onwaarheden, leugens en verzinsels. Het mooie is dat je zo gaandeweg ook steeds dichter bij je kern, je Ware Zelf komt en wat is dat een prachtig proces.

Misschien word jij ook wel getriggerd door wat ik hier schrijf. Voel jij eigenlijk ook dat je graag meer zelf zou willen bepalen wat je wilt denken, maar merk je dat je vanuit angst toch vaak kiest voor meedoen met de massa. Met de ‘mainstream’. Weet dat het logisch is dat het heel spannend voelt om je oude waarheid los te durven laten. Immers, waar gaat het heen als je het onbekende instapt?

Ik vind het zo mooi om te zien dat naarmate ik zelf meer en meer mijn eigen waarheid heb leren spreken, ik dat ook terugzie bij onze kinderen. Ook zij durven steeds vaker uit te komen voor hun eigen mening en ideeën, ook al wijken die af van die van hun leeftijdsgenoten of van ons als ouders. En ze kiezen ook meer en meer voor hun eigen gevoel.  Is dat niet een van de mooiste dingen die je kunt hebben in dit leven? Vertrouwen op jezelf en durven staan voor wat jij vindt?

Ik voel heel veel kriebels om je hierin te inspireren. Daarom ben ik gestart met een nieuwe serie Zon in je Leven podcasts met de intentie om jouw ‘realiteit’ te prikkelen en ter discussie te durven stellen. 

  • Sta jij ook open om weer te leren denken? Voor jezelf?
  • Ben jij bereid om jouw ‘waarheden’ ter discussie te stellen en met open mind te luisteren en nieuwsgierig te zijn naar het onbekende?
  • Heet jij het onbevangen kind in jezelf ook weer graag welkom?
  • Ben jij ook bereid om B te zeggen als blijkt dat stap A – je openstellen voor nieuwe waarheden – pijn doet of je van je stuk brengt?
    Durf jij naar die plek van ongemak te bewegen? Uit je comfortzone dus?

 

Het mooie is dat je weet dat je niet alleen bent. Met deze podcastserie wil ik jou laten zien dat je niet alleen staat in dit proces. Ik heb het afgelopen maand ook al via Facebook gedaan. Maar toen stond ik er zelf nog veel ‘groener’ in. Inmiddels ben ik zoveel wijzer en heb ik al zoveel shockerende feiten en andere mogelijke realiteiten ontdekt, dat ik niet meer zo snel van mijn pad afraak. En vanuit die plek voelt het nu goed om met deze serie te starten.

Zelfstandig denken en verder durven kijken vergt moed. Het is ons afgeleerd. We hebben ons laten manipuleren en hypnotiseren.

Tijd om wakker te worden en weer die ontdekkingsreiziger te worden. Op zoek naar de geheimen van het avontuur dat leven heet.

Veel luisterplezier vanaf zondag 20 september 2020.

Wil je geen aflevering missen, zet dan de meldingen van je podcast app aan of abonneer je even op mijn podcast emailservice. Dan krijg je altijd een reminder als er een nieuwe episode online staat en kun je ook direct de shownotes met aanvullende info bij elke aflevering gemakkelijk terugvinden.

PS1:
Eigenlijk ben ik het helemaaaal niet eens met de titel: Kritisch denken is uit. Sterker nog… ik denk dat het steeds meer ‘in’ komt. Alleen alle veranderingen beginnen klein, in het verborgene. Maar de kracht van verandering is immens. En dat gaan we komende tijd overal terugzien. Dat is wat ik al zie, hoor en voel. Jij? 

PS2:
Spreekt dit je aan of heb je vragen of suggesties voor mijn komende podcasts waarin ik je wil inspireren en uitdagen om jezelf open te stellen om je huidige  ‘waarheid’ te verleggen, reageer dan hieronder.

Actueel

Zomerproject 'Oog van de Storm 2021'

  • Met nieuwsupdates;
  • Tools en technieken om heftige emoties te handelen, overtuigingen en gedachten te veranderen;
  • Wekelijkse Zooms voor Q&A en Coaching;
  • Community van mensen om mee te delen en sparren.

Heb jij ook steeds vaker het idee dat jij niet meer past in deze wereld?

Kijk je met verbazing naar wat zich allemaal afspeelt om je heen?

Ervaar jij ook steeds minder 'vrijheid van meningsuiting' en juist steeds meer sociale druk?

Zie, voel en ervaar jij dingen waar anderen niets van snappen?

We leven in zo'n bijzondere tijd, dat ziet bijna iedereen. Alleen velen missen 'the bigger picture' volledig. Alles verandert en wij zijn er getuige van. dat is geweldig en tegelijkertijd een hele uitdagende rollercoaster.

Wil jij dit bewust(er) meemaken? Zonder overspoeld te raken? In juni heb ik een 4-weeks programma gemaakt dat je nu in je eigen tempo kunt volgen. Alle content blijft tot 1 september online staan. 

De deuren van De Zonnebank zijn open 

Omdat ik heb gemerkt dat er juist nu, in deze uitdagende tijd, heel veel animo is van mensen om te leren dealen met hun emoties, hun angsten, hun onzekerheden en noem maar op, kun je vandaag de keuze maken om écht aan de slag te gaan en je leven in beweging te zetten.

Daarom heb ik de deuren van mijn online academie, De Zonnebank wagenwijd voor je opengezet. Ik kan je 2 trainingen speciaal aanraden, omdat ze nét dit voorjaar helemaal (ver)nieuw(d) zijn: 

1. PRIMA is Perfect, in 5 stappen je Perfectionisme Loslaten

Hierin leer je om je perfectionistische gedrag om te buigen. Er gaat een wereld voor je open als je merkt hoe je stress en angst kunt verruilen voor ontspanning, innerlijke rust en plezier.
Je zult gaandeweg steeds helderder inzien hoe vaak je het jezelf moeilijk maakt (of zelfs onmogelijk). Hoeveel energie dat kost. Hoe ziekelijk dat is. En hoe bevrijdend als jij leert hoe je met dat gedrag kunt stoppen. Dus je krijgt in deze training hele concrete tools die jij je eigen kunt maken en waar je een leven lang plezier van zult hebben.

Dit voorjaar heb ik deze training, die sinds 2016 al door honderden mensen is gevolgd, vernieuwd. Zo past hij ook beter bij waar we nu allemaal mee te maken hebben in de wereld. 

2. Hoe shiften we ‘deze shit’?

Je bewustzijn vergroten en je frequentie verhogen met zelfhypnose. 

Je zult je steeds meer realiseren dat hoe jij de wereld ervaart (een fijne plek vol mogelijkheden of een angstige plek vol gevaar) alles te maken heeft met hoe jij je van binnen voelt.

Juist in deze tijd, waarin we in onze buitenwereld van alles ‘mis’ zien gaan kan het heel bevrijdend voor je zijn om te ontdekken dat de sleutel om het leven anders te ervaren altijd in jezelf zit.

Dan kun je stoppen om je zo te laten meesleuren en opslorpen door alle onrust in de buitenwereld. Dus deze cursus is voor mensen die op zoek zijn naar het oog van de storm temidden van alle chaos en tumult. 

Lid worden van de Zonnebank doe je per maand, tot wederopzegging. Veel meer details en informatie over De Zonnebank en de online programma’s  via de button hieronder.

Word je in juli lid, dan betaal je de eerste maand geen 70, maar slechts 50 euro met de speciale kortingscode!

Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

PRIMA is Perfect
Jij bent Perfect
En als je dat leert v o e l e n
Schijnt de Zon
Iedere dag!

Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

Pin It on Pinterest