Hoe komt het dat veel kinderen ‘uitloggen’ op school en juist een groot deel van hun tijd op een andere manier zijn ingelogd? Omdat ze op een andere manier functioneren dan het schoolsysteem waar ze nog in mee moeten. Dit systeem heeft zijn tijd grotendeels gehad. De focus ligt steeds enorm op de linkerhersenhelft. Terwijl we bezig zijn met de verschuiving naar een nieuwe wereld, gebaseerd op andere waarden en een andere energie. Waarin linker- en rechterhersenhelft meer met elkaar in balans komen.

We zijn het ons misschien niet bewust, maar heel veel kinderen functioneren allang op een hoger niveau van bewustzijn dan dat van het onderwijssysteem. En ook anders dan hun eigen ouders. Dit kan tot onbegrip en wrijving leiden. Of stigmatisering of etiketjes plakken.

Dat labelen heeft me altijd pijn gedaan. Ik heb altijd geloofd dat dat niet klopte en dat onderbuikgevoel (want dat was het) kan ik nu steeds beter plaatsen. Er is niks mis met onze kinderen. Het is gewoon tijd om het oude systeem te bedanken en te vervangen daar waar het niet meer werkt.

“We should be teaching kids HOW to think, not WHAT to think!”

 

Een prachtige quote van Margaret Mead (geboren 1901).
Ik herinner me toen ik de serie boeken van Christina von Dreien las dat zij zich ergens afvroeg (ze was toen zelf ook nog maar een jaar of 16) waarom kinderen bijna geen vragen stellen op school, maar alles maar klakkeloos aannemen. Christina is een meisje met een sterk verruimd bewustzijn en het is prachtig om te lezen hoe zij vanuit haar wijsheid en universele kennis vol verwondering kijkt naar hoe wij denken en doen op aarde.

Doen wij als volwassenen niet grotendeels hetzelfde? Kopiëren wij ook niet grotendeels wat ons wordt verteld? Zijn wij niet enorm goed van vertrouwen en enigszins naïef en gaandeweg verleerd om voor onszelf te denken? Of bang om onze mening te ventileren uit angst voor afwijzing?

En als we er zelf moeite mee hebben HOE te denken, kunnen we dat onze kinderen dan wel leren? Hoe moeten zij hun eigen mening vormen als wij dat zelf niet eens kunnen en hen gewoon de hapklare brokjes doorgeven die we zelf ook steeds voorgeschoteld krijgen. Je kunt niet geven of doorgeven wat je zelf niet hebt. Dus dan moeten we dat toch eerst zelf leren?

De kinderen hebben de toekomst. Maar het is wel handig als wij ze de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen op een manier die bij ze past.  En dat vergt de nodige aanpassing (en verantwoordelijkheid) bij ons als ouders, leraren, verzorgers en begeleiders.

Wat mij betreft is het daarom hoog tijd dat we ons gaan herinneren hoe we weer voor onszelf kunnen gaan denken. En met denken bedoel ik dan ook ruimte creëren om meer met ons ‘hart’ te gaan denken. Oftewel voelen. 

PRIMA is Perfect maakt plaats voor een nieuw geluid

 

Jarenlang heb ik de boodschap PRIMA is Perfect uitgedragen. Maar ik voel dat deze de lading niet meer dekt. Een aantal jaar geleden rolde er ineens uit mijn mond:

“Ik ben hier om de waarheid te vertellen. De waarheid over jou en mij.”

Nou klinkt dit misschien hoogdravend. En ik geloof niet dat ik nu de waarheid in pacht heb. Ik geloof wel dat hij bestaat en ik geloof ook dat het doel van mijn leven is om daar steeds dichter en dichter bij te komen. En een manier om dat te doen is om me steeds meer te ‘ontdoen’ van onwaarheden, leugens en verzinsels. Het mooie is dat je zo gaandeweg ook steeds dichter bij je kern, je Ware Zelf komt en wat is dat een prachtig proces.

Misschien word jij ook wel getriggerd door wat ik hier schrijf. Voel jij eigenlijk ook dat je graag meer zelf zou willen bepalen wat je wilt denken, maar merk je dat je vanuit angst toch vaak kiest voor meedoen met de massa. Met de ‘mainstream’. Weet dat het logisch is dat het heel spannend voelt om je oude waarheid los te durven laten. Immers, waar gaat het heen als je het onbekende instapt?

Ik vind het zo mooi om te zien dat naarmate ik zelf meer en meer mijn eigen waarheid heb leren spreken, ik dat ook terugzie bij onze kinderen. Ook zij durven steeds vaker uit te komen voor hun eigen mening en ideeën, ook al wijken die af van die van hun leeftijdsgenoten of van ons als ouders. En ze kiezen ook meer en meer voor hun eigen gevoel.  Is dat niet een van de mooiste dingen die je kunt hebben in dit leven? Vertrouwen op jezelf en durven staan voor wat jij vindt?

Ik voel heel veel kriebels om je hierin te inspireren. Daarom ben ik gestart met een nieuwe serie Zon in je Leven podcasts met de intentie om jouw ‘realiteit’ te prikkelen en ter discussie te durven stellen. 

  • Sta jij ook open om weer te leren denken? Voor jezelf?
  • Ben jij bereid om jouw ‘waarheden’ ter discussie te stellen en met open mind te luisteren en nieuwsgierig te zijn naar het onbekende?
  • Heet jij het onbevangen kind in jezelf ook weer graag welkom?
  • Ben jij ook bereid om B te zeggen als blijkt dat stap A – je openstellen voor nieuwe waarheden – pijn doet of je van je stuk brengt?
    Durf jij naar die plek van ongemak te bewegen? Uit je comfortzone dus?

 

Het mooie is dat je weet dat je niet alleen bent. Met deze podcastserie wil ik jou laten zien dat je niet alleen staat in dit proces. Ik heb het afgelopen maand ook al via Facebook gedaan. Maar toen stond ik er zelf nog veel ‘groener’ in. Inmiddels ben ik zoveel wijzer en heb ik al zoveel shockerende feiten en andere mogelijke realiteiten ontdekt, dat ik niet meer zo snel van mijn pad afraak. En vanuit die plek voelt het nu goed om met deze serie te starten.

Zelfstandig denken en verder durven kijken vergt moed. Het is ons afgeleerd. We hebben ons laten manipuleren en hypnotiseren.

Tijd om wakker te worden en weer die ontdekkingsreiziger te worden. Op zoek naar de geheimen van het avontuur dat leven heet.

Veel luisterplezier vanaf zondag 20 september 2020.

Wil je geen aflevering missen, zet dan de meldingen van je podcast app aan of abonneer je even op mijn podcast emailservice. Dan krijg je altijd een reminder als er een nieuwe episode online staat en kun je ook direct de shownotes met aanvullende info bij elke aflevering gemakkelijk terugvinden.

PS1:
Eigenlijk ben ik het helemaaaal niet eens met de titel: Kritisch denken is uit. Sterker nog… ik denk dat het steeds meer ‘in’ komt. Alleen alle veranderingen beginnen klein, in het verborgene. Maar de kracht van verandering is immens. En dat gaan we komende tijd overal terugzien. Dat is wat ik al zie, hoor en voel. Jij? 

PS2:
Spreekt dit je aan of heb je vragen of suggesties voor mijn komende podcasts waarin ik je wil inspireren en uitdagen om jezelf open te stellen om je huidige  ‘waarheid’ te verleggen, reageer dan hieronder.

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest