Ken je dat? Dat je jezelf hoort zeggen: “Komt goed, ga ik doen!” terwijl je denkt:

“Hoe dan, wanneer dan, waarom zeg ik dat nou weer?”

Het is eruit, voordat je er erg in hebt. Typisch voorbeeld van automatische piloot. Je doet het niet bewust. Was het maar zo. Dan kon je er ook bewust mee stoppen.
Het gebeurt ‘vanzelf’. Je onderbewustzijn neemt een afslag die je bewust niet wilt kiezen. En voor je het weet zit je weer tot over je oren in het werk. Heb je jezelf weer vastgezet. Moet je weer voldoen aan de verwachtingen die je daarmee over jezelf hebt afgeroepen.

Dé manier om te stoppen met pleasen

Vandaag ging het er ook over in mijn Clubhouse Room. Elke woensdag, donderdag en vrijdag doe ik namelijk 1-op-1 sessies met mensen die zo moedig zijn om hun handje op te steken. Da’s vaak nog best een ding, want mijn volgers zijn vaak mensen die liever doodgaan dan zichzelf in de picture zetten.

Vandaag was er gelukkig weer zo’n dappere dame. Die stak haar hand op. En zonder dat we het dan over de inhoud hoeven te hebben, konden we toch door haar pleasegedrag heenwerken.
In een kwartiertje was het gepiept. Iets waar ze jarenlang mee had rondgelopen! Ze was ervan bevrijd! Ze voelde het in haar lichaam.

Huh? Hoe kan dat toch?
Nou, ik zal het uitleggen, maar de kans is groot dat je het dan alleen maar snapt, maar niet zelf toe kunt passen.
Want daar wringt vaak de schoen. Omdat je het wilt snappen, blijf je in je hoofd zitten.
Blijf je erover nadenken. Je wilt het begrijpen. Kunnen navertellen. Uitleggen.

Maar het gaat om de ervaring. Om de emoties. Om het gevoel. En die laten zich heel slecht in woorden vangen. Ik zal toch een poging doen.

Jouw pleasegedrag doe je écht met een hele goede reden. Hoewel het je veel kost (energie, tijd, moeite, weet ik veel wat nog meer), geeft het je ook wat terug.
Iets positiefs. Dat moet wel. Anders zou jouw brein er allang mee gestopt zijn.

De vraag is wat dat is. Die positieve intentie. Waarom doe je het?
En ga dan vooral niet in je hoofd malen over het antwoord. Maar ga naar je gevoel.
Bijvoorbeeld:

“Waarom heb ik zojuist ‘ja’ gezegd tegen de buurvrouw dat ik in de vakantie wel voor haar kat ga zorgen, terwijl het me heel slecht uitkomt?”

Eh…

Nou… als ik Nee zou zeggen dan …. [ vul maar in].
Bijvoorbeeld: Dan denkt ze natuurlijk:

Wat een onaardig mens, waarom kan ze dat niet even voor me doen?”

Maar daar stop je niet met je zelfonderzoek. Want de volgende vraag is:

“Waarom is het erg als de buurvrouw misschien zou denken dat jij een onaardig mens bent?”

Eh…

“Nou… als ze mij een onaardig mens vindt, dan voel ik me afgewezen.”

En dan ga je nog verder:

“Waarom is het erg om me afgewezen te voelen?”

Eh…

“Nou dan voel ik me alleen.”

“Waarom wil ik me niet alleen voelen? Waarom is het erg om me alleen te voelen? Waarom loop ik daar voor weg?”

Eh….

De kans bestaat dat je eigenlijk niet eens een goede reden kunt bedenken om hiervoor weg te lopen.
Want besef dat je dus eigenlijk wegloopt voor … een GEVOEL!!!!

Je bent bang voor een GEVOEL!

Al die moeite al dat pleasen…. om een GEVOEL uit de WEG te GAAN! Heb jij je dat ooit gerealiseerd?

En zo ja…. stel nou dat je dat GEVOEL nou eens gewoon zou gaan ….. (pas op… hier komt het) …. VOELEN?

Wat zou er dan gebeuren?

In plaats van te voelen gaan we vaak in ons hoofd bedenken hoe eng het zou zijn als we dat zouden voelen, hoe we zouden instorten, breken, door de mand vallen, nooit meer stoppen met huilen etc.

Maar de vraag is…. is dat zo of bedenk je dat? Is dat een ‘angst’?

Eigenlijk is dit het enige wat ik doe in mijn sessies met mensen.

Ik leer ze dat het absoluut veilig is om te voelen.
En wanneer ze dat dan doen… is dat best even … vervelend. Onprettig of misschien zelfs confronterend of heftig.

Maar weet je hoe snel dat voorbij is? Serieus?

Vaak al na 90 seconden maximaal!! Kan je nagaan wat dat je bespaart.

Je kunt kiezen: Jaren doorgaan met pleasen. Al die tijd, geld, moeite, energie.
Of negentig seconden VOELEN!

It’s up to you natuurlijk he? Maar ik zou het wel weten.

Wil jij dit ook leren toepassen?
Word dan lid van De Zonnebank, dan zul je merken dat je hier in korte tijd heel goed in kunt worden. Want dit soort dingen leer je in mijn programma’s.

En als je dit beheerst, gaat dit je leven volledig veranderen. Want natuurlijk leer je dan het doorvoelen van veel meer emoties dan alleen die welke onder je pleasegedrag verstopt zitten.
Durven voelen is tot leven komen. Uit je comfortzone, je schijnveiligheid durven breken. De weg naar vrijheid kiezen.

Hoe lang wil jij dit nog uitstellen?
Waarom?
Waarom?
Waarom?

Benieuwd wat er onder jouw ‘uitstelgedrag’ zit om voor jezelf te kiezen. Voor je vrijheid. De angst voor het onbekende? De angst voor verandering? De angst dat het je niet gaat lukken? De angst voor teleurstelling? De angst dat jij en je partner dan uit elkaar groeien? De angst dat je wel investeert maar het niet doet? De angst dat …..
Ook deze angsten zijn uiteindelijk alleen maar ‘gevoelens’.

Hou jezelf niet langer voor de gek. Laat je leven niet overschaduwen door gevoelens die jij niet durft te voelen. Get A Life!

Meer info over De Zonnebank vind je hier.

Voor 60 euro kun jij al een hele maand aan de slag met de diverse trainingen.

En wil je eerst een keertje meeluisteren in een Clubhouse Room? Dan zou ik zeggen, zoek me op op woensdag, donderdag of vrijdag.
En hoor zelf dat ik absoluut niet overdrijf als ik zeg dat ‘problemen’ echt als sneeuw voor de zon verdwijnen wanneer je er niet langer voor wegloopt.

Actueel

Zomerproject 'Oog van de Storm 2021'

  • Met nieuwsupdates;
  • Tools en technieken om heftige emoties te handelen, overtuigingen en gedachten te veranderen;
  • Wekelijkse Zooms voor Q&A en Coaching;
  • Community van mensen om mee te delen en sparren.

Heb jij ook steeds vaker het idee dat jij niet meer past in deze wereld?

Kijk je met verbazing naar wat zich allemaal afspeelt om je heen?

Ervaar jij ook steeds minder 'vrijheid van meningsuiting' en juist steeds meer sociale druk?

Zie, voel en ervaar jij dingen waar anderen niets van snappen?

We leven in zo'n bijzondere tijd, dat ziet bijna iedereen. Alleen velen missen 'the bigger picture' volledig. Alles verandert en wij zijn er getuige van. dat is geweldig en tegelijkertijd een hele uitdagende rollercoaster.

Wil jij dit bewust(er) meemaken? Zonder overspoeld te raken? In juni heb ik een 4-weeks programma gemaakt dat je nu in je eigen tempo kunt volgen. Alle content blijft tot 1 september online staan. 

De deuren van De Zonnebank zijn open 

Omdat ik heb gemerkt dat er juist nu, in deze uitdagende tijd, heel veel animo is van mensen om te leren dealen met hun emoties, hun angsten, hun onzekerheden en noem maar op, kun je vandaag de keuze maken om écht aan de slag te gaan en je leven in beweging te zetten.

Daarom heb ik de deuren van mijn online academie, De Zonnebank wagenwijd voor je opengezet. Ik kan je 2 trainingen speciaal aanraden, omdat ze nét dit voorjaar helemaal (ver)nieuw(d) zijn: 

1. PRIMA is Perfect, in 5 stappen je Perfectionisme Loslaten

Hierin leer je om je perfectionistische gedrag om te buigen. Er gaat een wereld voor je open als je merkt hoe je stress en angst kunt verruilen voor ontspanning, innerlijke rust en plezier.
Je zult gaandeweg steeds helderder inzien hoe vaak je het jezelf moeilijk maakt (of zelfs onmogelijk). Hoeveel energie dat kost. Hoe ziekelijk dat is. En hoe bevrijdend als jij leert hoe je met dat gedrag kunt stoppen. Dus je krijgt in deze training hele concrete tools die jij je eigen kunt maken en waar je een leven lang plezier van zult hebben.

Dit voorjaar heb ik deze training, die sinds 2016 al door honderden mensen is gevolgd, vernieuwd. Zo past hij ook beter bij waar we nu allemaal mee te maken hebben in de wereld. 

2. Hoe shiften we ‘deze shit’?

Je bewustzijn vergroten en je frequentie verhogen met zelfhypnose. 

Je zult je steeds meer realiseren dat hoe jij de wereld ervaart (een fijne plek vol mogelijkheden of een angstige plek vol gevaar) alles te maken heeft met hoe jij je van binnen voelt.

Juist in deze tijd, waarin we in onze buitenwereld van alles ‘mis’ zien gaan kan het heel bevrijdend voor je zijn om te ontdekken dat de sleutel om het leven anders te ervaren altijd in jezelf zit.

Dan kun je stoppen om je zo te laten meesleuren en opslorpen door alle onrust in de buitenwereld. Dus deze cursus is voor mensen die op zoek zijn naar het oog van de storm temidden van alle chaos en tumult. 

Lid worden van de Zonnebank doe je per maand, tot wederopzegging. Veel meer details en informatie over De Zonnebank en de online programma’s  via de button hieronder.

Word je in juli lid, dan betaal je de eerste maand geen 70, maar slechts 50 euro met de speciale kortingscode!

Sluit je aan bij de Zon in je Leven Podcast Community en ontvang dit audiobook

PRIMA is Perfect
Jij bent Perfect
En als je dat leert v o e l e n
Schijnt de Zon
Iedere dag!

Zo start ik meestal mijn podcast. Sinds juni 2018 maak ik vrijwel wekelijks een nieuwe aflevering, soms vaker. Ik vind het belangrijk om je te doen beseffen dat alles staat en valt met echt durven voelen wat er in je omgaat. Onder ogen durven zien dat je last hebt van angst en onzekerheden (perfectionisme). Dat leren voelen. En daar helemaal oké mee leren zijn. Voor velen een enorme uitdaging! Want we worden geprogrammeerd om vooral vanuit onze ratio te leven en onze gevoelens en emoties te begraven. 

Ik laat jou graag via mijn persoonlijke verhalen en ervaringen zien (of beter gezegd horen in dit geval) op hoeveel vlakken jij het jezelf moeilijk maakt in je leven. En hoe het anders kan.

Wil jij al luisterend bewuster worden? Zowel van jezelf, wie jij bent, maar ook van wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en wat jouw plek binnen dat geheel is?  Abonneer je dan nu op mijn podcast en mis geen aflevering!

Pin It on Pinterest