Ken je dat? Dat je jezelf hoort zeggen: “Komt goed, ga ik doen!” terwijl je denkt:

“Hoe dan, wanneer dan, waarom zeg ik dat nou weer?”

Het is eruit, voordat je er erg in hebt. Typisch voorbeeld van automatische piloot. Je doet het niet bewust. Was het maar zo. Dan kon je er ook bewust mee stoppen.
Het gebeurt ‘vanzelf’. Je onderbewustzijn neemt een afslag die je bewust niet wilt kiezen. En voor je het weet zit je weer tot over je oren in het werk. Heb je jezelf weer vastgezet. Moet je weer voldoen aan de verwachtingen die je daarmee over jezelf hebt afgeroepen.

Dé manier om te stoppen met pleasen

Vandaag ging het er ook over in mijn Clubhouse Room. Elke woensdag, donderdag en vrijdag doe ik namelijk 1-op-1 sessies met mensen die zo moedig zijn om hun handje op te steken. Da’s vaak nog best een ding, want mijn volgers zijn vaak mensen die liever doodgaan dan zichzelf in de picture zetten.

Vandaag was er gelukkig weer zo’n dappere dame. Die stak haar hand op. En zonder dat we het dan over de inhoud hoeven te hebben, konden we toch door haar pleasegedrag heenwerken.
In een kwartiertje was het gepiept. Iets waar ze jarenlang mee had rondgelopen! Ze was ervan bevrijd! Ze voelde het in haar lichaam.

Huh? Hoe kan dat toch?
Nou, ik zal het uitleggen, maar de kans is groot dat je het dan alleen maar snapt, maar niet zelf toe kunt passen.
Want daar wringt vaak de schoen. Omdat je het wilt snappen, blijf je in je hoofd zitten.
Blijf je erover nadenken. Je wilt het begrijpen. Kunnen navertellen. Uitleggen.

Maar het gaat om de ervaring. Om de emoties. Om het gevoel. En die laten zich heel slecht in woorden vangen. Ik zal toch een poging doen.

Jouw pleasegedrag doe je écht met een hele goede reden. Hoewel het je veel kost (energie, tijd, moeite, weet ik veel wat nog meer), geeft het je ook wat terug.
Iets positiefs. Dat moet wel. Anders zou jouw brein er allang mee gestopt zijn.

De vraag is wat dat is. Die positieve intentie. Waarom doe je het?
En ga dan vooral niet in je hoofd malen over het antwoord. Maar ga naar je gevoel.
Bijvoorbeeld:

“Waarom heb ik zojuist ‘ja’ gezegd tegen de buurvrouw dat ik in de vakantie wel voor haar kat ga zorgen, terwijl het me heel slecht uitkomt?”

Eh…

Nou… als ik Nee zou zeggen dan …. [ vul maar in].
Bijvoorbeeld: Dan denkt ze natuurlijk:

Wat een onaardig mens, waarom kan ze dat niet even voor me doen?”

Maar daar stop je niet met je zelfonderzoek. Want de volgende vraag is:

“Waarom is het erg als de buurvrouw misschien zou denken dat jij een onaardig mens bent?”

Eh…

“Nou… als ze mij een onaardig mens vindt, dan voel ik me afgewezen.”

En dan ga je nog verder:

“Waarom is het erg om me afgewezen te voelen?”

Eh…

“Nou dan voel ik me alleen.”

“Waarom wil ik me niet alleen voelen? Waarom is het erg om me alleen te voelen? Waarom loop ik daar voor weg?”

Eh….

De kans bestaat dat je eigenlijk niet eens een goede reden kunt bedenken om hiervoor weg te lopen.
Want besef dat je dus eigenlijk wegloopt voor … een GEVOEL!!!!

Je bent bang voor een GEVOEL!

Al die moeite al dat pleasen…. om een GEVOEL uit de WEG te GAAN! Heb jij je dat ooit gerealiseerd?

En zo ja…. stel nou dat je dat GEVOEL nou eens gewoon zou gaan ….. (pas op… hier komt het) …. VOELEN?

Wat zou er dan gebeuren?

In plaats van te voelen gaan we vaak in ons hoofd bedenken hoe eng het zou zijn als we dat zouden voelen, hoe we zouden instorten, breken, door de mand vallen, nooit meer stoppen met huilen etc.

Maar de vraag is…. is dat zo of bedenk je dat? Is dat een ‘angst’?

Eigenlijk is dit het enige wat ik doe in mijn sessies met mensen.

Ik leer ze dat het absoluut veilig is om te voelen.
En wanneer ze dat dan doen… is dat best even … vervelend. Onprettig of misschien zelfs confronterend of heftig.

Maar weet je hoe snel dat voorbij is? Serieus?

Vaak al na 90 seconden maximaal!! Kan je nagaan wat dat je bespaart.

Je kunt kiezen: Jaren doorgaan met pleasen. Al die tijd, geld, moeite, energie.
Of negentig seconden VOELEN!

It’s up to you natuurlijk he? Maar ik zou het wel weten.

Wil jij dit ook leren toepassen?
Word dan lid van De Zonnebank, dan zul je merken dat je hier in korte tijd heel goed in kunt worden. Want dit soort dingen leer je in mijn programma’s.

En als je dit beheerst, gaat dit je leven volledig veranderen. Want natuurlijk leer je dan het doorvoelen van veel meer emoties dan alleen die welke onder je pleasegedrag verstopt zitten.
Durven voelen is tot leven komen. Uit je comfortzone, je schijnveiligheid durven breken. De weg naar vrijheid kiezen.

Hoe lang wil jij dit nog uitstellen?
Waarom?
Waarom?
Waarom?

Benieuwd wat er onder jouw ‘uitstelgedrag’ zit om voor jezelf te kiezen. Voor je vrijheid. De angst voor het onbekende? De angst voor verandering? De angst dat het je niet gaat lukken? De angst voor teleurstelling? De angst dat jij en je partner dan uit elkaar groeien? De angst dat je wel investeert maar het niet doet? De angst dat …..
Ook deze angsten zijn uiteindelijk alleen maar ‘gevoelens’.

Hou jezelf niet langer voor de gek. Laat je leven niet overschaduwen door gevoelens die jij niet durft te voelen. Get A Life!

Meer info over De Zonnebank vind je hier.

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest