NLP voor een betere wereld

 

 

 

 

 

 

Vandaag ontving ik een reactie op mijn vernieuwde website van iemand die heel enthousiast is over NLP.

Het leek me leuk om nou ook eens iemand anders aan het woord te laten:

“Ik hoop dat je steeds meer mensen bereikt die de vaardigheid onder de knie willen krijgen. Als de toepassing van NLP zich als een olievlek uitbreidt, zal de wereld er na verloop van tijd anders uit gaan zien. Nog te weinig mensen hebben in de gaten dat ze hun leven invullen vanuit de programmering (opvoeding) die ze van hun (voor)ouders hebben meegekregen. Dit is een programmering die m.i. in deze tijd (computer, mobieltje etc.) niet meer functioneel is. Wij kunnen onszelf én onze kinderen een groot plezier doen door deze spiraal te doorbreken, zodat we op een meer ontspannen manier kunnen leven en aan de snelheid en daarmee samenhangende stress van deze tijd beter het hoofd kunnen bieden. Als de volwassenen het voortouw nemen, groeien de kinderen er spelenderwijs mee op.

Daardoor komt er weer meer ruimte en tijd voor creativiteit en positiviteit.

Dat is volgens mij de kracht van NLP, op een praktische manier een positieve draai aan het leven geven. Maar ook het (ongemerkt) voorkomen van blokkades.

Bovendien voorkomt het praktisch bezig zijn een hoop (geestelijk) zoekwerk, dit voorkomt richtingloos zwalken en zweven. We leven niet in het verleden, ook niet in de toekomst, maar NU.

Ik heb niet het idee dat ik hier nu nog iets aan hoef toe te voegen, behalve: bedankt voor dit prachtige pleidooi voor NLP. I couldn’t agree more 🙂

Pin It on Pinterest