Herken je dit?

  • Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit genoeg?
  • Ben je bang om fouten te maken?
  • Leg je de lat steeds hoger voor jezelf?
  • Heb je de neiging om alles te willen controleren?

Dan ben je waarschijnlijk een perfectionist.

En hoewel dat je in eerste instantie veel lijkt op te leveren, is het ronduit gevaarlijk.

In deze minicursus ga je ontdekken waarom.
En ook… hoe je kunt stoppen met dit saboterende mechanisme.

Ik heb de weg naar mijn hart teruggevonden!

 

” Astrid heeft mij op weg geholpen om de weg naar mijn hart terug te vinden. Om weer in contact te komen met mijn gevoel. Me ervan bewust gemaakt dat ik niet hoef te streven naar een ideaalbeeld wat ik zelf in mijn hoofd heb gemaakt maar dat ik mag zijn wie ik ben met al mijn eigenaardigheden.”

Ilse Heijmans

Al meer dan 10.000 deelnemers

In mei organiseer ik alweer de 8e ronde van de Gratis Minicursus Perfectionisme Loslaten. 

Voor velen was deze minicursus het het begin van veel veranderingen. Lees maar de reacties van een paar deelnemers, hieronder.

Ben jij er dit keer ook (weer) bij?

Geweldig! Want… perfectionisme is niet iets om trots op te zijn.

Sterker nog: Je mag blij zijn als je ontdekt hoe heftig het jouw leven saboteert.
Je werk.
Je dromen.
Je relaties.
Hoe je je kinderen opvoedt.
En.. last but not least… je gezondheid.

Hoe eerder je ontdekt dat je hiermee wilt stoppen, des te beter het is.

Hoe werkt het?

De minicursus bestaat uit: 

  • 2 van tevoren opgenomen videolessen die je dinsdag 28 en donderdag 30 mei in je mailbox krijgt.
  • Een uitgebreide Masterclass Perfectionisme Loslaten op zondag 2 juni  (online).
  • Een optie om intensief mee te doen door lid te worden van een tijdelijke besloten Facebookgroep. Dé plek waarin je volop herkenning zult vinden, want er gaan nogal wat (confronterende) kwartjes vallen deze week, dat geef ik je op een presenteerblaadje. En hoe fijn is het dan om te merken dat je niet alleen bent, maar dat wat jij begint te ontmaskeren als heel onhandig, saboterend en zelfs destructief gedrag iets is waar zoveel mensen (vrouwen én mannen!) last van blijken te hebben.

Aanrader als je meer zelfkennis en eigenwaarde wilt!

 

” Vorig jaar zomer werd ik getriggerd door een post op Facebook:

Minicursus Perfectionisme Loslaten

Nadat ik de eerste paar regels van het bericht gelezen had werd ik steeds nieuwsgieriger. Perfectionisme gaat blijkbaar niet over alles willen ordenen, of opruimen maar over de angst om niet goed genoeg te zijn. 

Dit was voor mij zo’n eye-opener! Ik las Astrids boek PRIMA is Perfect en gaf me op voor de gratis mini-cursus. Opeens begonnen er heel veel kwartjes te vallen. Ik had eindelijk het idee dat ik mezelf begreep. Het was zo verhelderend dat het me precies dat zetje gaf wat ik nodig had. Ik wilde veel meer vanuit mijn eigen kracht (en niet wat anderen van me vroeger of verwachten) gaan handelen en doen wat IK leuk vond. Hierover nadenken gaf al een heel bevredigend en blij gevoel maar langzamerhand werd ook steeds duidelijk wat dat dan was.

En zo ben ik nu volop bezig met het ontwikkelen van een online platform ‘Design your own happiness’ en streef ik een gelukkig, waardevol en positief leven na voor iedereen en hoop ik daar een steentje aan te kunnen gaan bijdragen.  

Een aanrader voor iedereen die persoonlijk wil groeien en zijn of haar leven wil verrijken met zelfkennis en eigenwaarde. Ik ben Astrid ontzettend dankbaar.”

 

Bibi Cammaert

Mijn leven hing aan elkaar van werk en pleasen!”

 

” In februari dit jaar kwam ik via mijn tante Ria meer te weten over jouw werk. Zie liet mij een webinar zien van jou en daardoor ben ik geïnteresseerd geraakt en wist ik dat dit voor mij op het juiste moment kwam. Ik heb de minicursus gevolgd en het was allemaal zo verhelderend en het kwam zo binnen dat ik dacht: “Wow, dit is voor mij en hier moet ik echt iets mee!”

Inmiddels ben ik veertig, maar mijn hele leven heeft aan elkaar gehangen van werken en dingen doen om anderen te pleasen. Teveel werken, in de hoop dat ik gezien en gewaardeerd zou worden door mijn werkgever. Dat gebeurde natuurlijk nooit op de manier die ik hoopte en nooit goed genoeg. Maar daar raakte ik blind voor, ik ging maar door met het idee van ze zullen me vast wel een keer in de gaten hebben en daarvoor belonen. Door de minicursus begon het bij mij door te dringen dat ik daar zo wanhopig mee bezig was, dat het letterlijk ten koste ging van mijzelf. Na deze cursus heb ik mij ziekgemeld en echt tijd voor mijzelf moeten nemen om weer te herstellen. En ook privé ben ik altijd bezig geweest om het anderen naar hun zin te maken alleen maar om waardering te krijgen. Inmiddels weet ik dat zelfvertrouwen en liefde voor jezelf zo belangrijk is. Als je dat voldoende hebt, kun je vanuit die kracht een leven leiden dat in balans is en waarin je gelukkig bent. Ik kan nu beter voor mezelf zorgen en mijn grenzen aangeven. Daarin ben ik nog steeds aan het leren en de cursussen aan het volgen van Astrid, maar de minicursus was het opstapje voor mij naar zoveel meer goeds in dit leven.”

Patricia van Hulst

Na mijn burn-out ben ik krachtiger en sterker dan ooit!

 

2017 was het jaar van mijn burn-out. Nu ben ik krachtiger en sterker dan ooit. Ik was ingeschreven bij Indigo [ad: GGZ hulpverlening]  voor een diagnose, angststoornis of depressie naast de burn-out. Er was een wachttijd, alleen al voor de intake. Ik voelde me een nummer. Tevens voelde ik me passief, Ik ben niet goed in “wachten” tot ik “mag” en ik voelde me afhankelijk.

Op een avond lag ik weer eens op de bank, laptop op mijn buik. En ik ontdekte Astrid Davidzon en de PIP-online. Ik wist meteen: dit is wat ik nodig heb, dit is wat mij uit de shit gaat trekken!!! Ik bekeek een webinar, schreef me meteen tijdens de uitzending in voor de oktober training van PIP online. Zo snel dat ik het boek won! De volgende dag schreef ik me uit bij Indigo.

Ik ging in de actieve stand, in elk geval mentaal gezien. Het bleek de beste stap die ik kon maken. Het ging alleen nog maar bergopwaarts. Door de posts van Astrid, de webinars, de filmpjes, de besloten FB groep, alles. Je leeft een tijdje met Astrid en haar volgers 

Nu ben ik al een paar maanden niet meer actief in de FB groep. ik denk dat het komt dat ik nu rechtop mijn eigen weg ga. En dat voelt zo verschrikkelijk goed! Toch, ik heb de groep niet verlaten en zal dat ook niet doen. Lieve mensen, als je je maar enigszins voelt aangetrokken door Astrid en haar werk, twijfel niet en doe de PIP online en volg alle minicursussen die zij geeft. Je gaat er geen spijt van krijgen!!! Tineke van Vugt

Perfectionisme is ronduit ziekmakend

Misschien zie jij perfectionisme nog steeds als iets positiefs.

Dan ga ik je in de minicursus gegarandeerd uit die droom wakker schudden, net als al die anderen die al eerder meededen.

Wil je ook ontdekken hoe je de chronische, ziekmakende, saboterende energie uit je systeem en dus uit je leven kunt halen?

Mis deze kans dan niet!

Ik zie je graag op 28 mei a.s.

Zonnige groet,

Dankzij jou leerde ik te zijn wie ik ‘echt’ ben!

 

“Mijn leven werd in 2017 overschaduwd door privé- en werkomstandigheden en ik was volledig de weg kwijt. 

Door  jouw Minicursus Perfectionisme Loslaten ontdekte ik dat veel te maken had met de manier waarop ik in het leven stond en dat ik daar zelf verandering in kon brengen. 

Jouw woorden in de minicursus waren zo treffend en voor mij al helend. Ik kon niet om het gevoel heen en nam niet veel later een duik in P.I.P. online. Daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Ik ben diep gedoken, maar wat ben ik gegroeid! Dat kon omdat ik mijn gevoel volgde en van jou leerde ballast los te laten, te zijn wie ik “echt” ben.

En moet je mij nu zien. Door jouw inzichten en de kansen die ik nu wel durf te benutten ga ik mijn dromen achterna. Mijn droom om voor mijzelf te beginnen. Ik voel mij bevrijd, ben geïnspireerd en een P.I.P. fan geworden.”

Miranda van Bilsum

Mijn leven is gelukkig niet meer hetzelfde!

“De Minicursus Perfectionisme Loslaten in januari was een keerpunt in mijn leven. Ik werd me bewust van mijn perfectionisme, dat ik vanuit mijn hoofd aan het leven was en mijn hart niet meer volgde, waardoor ik steeds over mijn grenzen heen ging met alle lichamelijke gevolgen van dien.

Voor de zoveelste keer was ik bijna burn out en snapte ik niet hoe dat patroon zich telkens weer herhaalde, totdat ik door Astrid bewust werd van mijn perfectionisme en onbewuste overtuigingen.

Op papier had ik alles om gelukkig te zijn maar ik was onzeker, gestrest en doodongelukkig omdat ik niet in contact stond met wie ik ben en wat ik wil, mijn hoofd was de baas, het voelen was ik verleerd.

Astrids geweldige energie die van het scherm afspat in de video’s, voor jezelf kiezen en je niet schuldig voelen, je gevoel volgen en je niet meer aanpassen aan anderen, dit zorgde voor meer ontspanning en positieve energie.

Nu probeer ik keuzes te maken die bij mij passen, en beter te luisteren naar waar ik behoefte aan heb. Daardoor is er weer vaker balans tussen inspanning en ontspanning, meer rust in mij hoofd en vertrouwen in mezelf, inzichten (ook tools) die me vooruit helpen. Hier ben ik Astrid heel dankbaar voor, zelfontwikkeling is een eeuwigdurend proces en ik ben benieuwd naar wat ik allemaal over mezelf ga leren in de toekomst!

Sheila Krook

Jouw GRATIS minicursus bracht me meer dan 2,5 jaar GGZ!

 

Sinds 2011 was ik zoekende in therapieland om van bepaalde angsten af te komen en heb ik al heel veel geprobeerd en gedaan.

 

 

Ik volgde de ‘Zon in je leven’ FB-pagina van Astrid al een poosje toen ik daar las over de gratis minicursus Perfectionisme Loslaten. Het triggerde om me op te geven en ik heb er geen seconde spijt van gehad.

 

 

Tijdens de GRATIS!! minicursus vielen er echter zoveel kwartjes, dat had ik in mijn zoektocht tot nu toe nog niet meegemaakt. Ondanks dat ik naast de minicursus nog met andere dingen bezig was voelde alles in mijn lijf dat dit de juiste weg is voor mij en heb ik me opgegeven voor PIP-online.

 

Daarin verdiep je je nog veel meer in de onderwerpen die Astrid ondersteunt met live-webinars en de bijbehorende FB-groep met mede-PIPpers is ontzettend fijn omdat je daar heel veel herkenning vindt en gemotiveerd wordt door anderen. Ik zit nog volop in het proces en ben ontzettend dankbaar dat de minicursus op mijn pad is gekomen!

 

Marieke IJsendoorn-Kuijpers

Pin It on Pinterest