December. Een maand van tradities.
Feestmaand. Een maand waarin liefde, licht, borrels en diners, kerstbomen, glitters, warmte en samenzijn centraal staan. Een maand waar je misschien al lang reikhalzend naar uitkeek. Een maand die het dagelijkse leven wat meer glitter en glans kon geven.

December. Ook een maand van mooi weer spelen.
Stressmaand. Een maand waarin sociale verplichtingen, aanvaringen, verwachtingen, teleurstellingen, nieuwe spullen en een overvolle maag hun tol eisen. Een maand waarvan je in januari moet bijkomen en opgelucht ademhaalt: “Godzijdank, we hebben het weer overleefd!”

De groep mensen die december behoorlijk pittig vindt, is veel groter dan ik vroeger dacht.
Steeds meer mensen komen tot nieuwe inzichten. Dat iets altijd zo is geweest, wil niet zeggen dat het altijd zo moet blijven. Tradities kunnen veranderen. 

Zo ben ik nu eenmaal!” is eigenlijk eenzelfde dooddoener.
Als ik dat nog steeds had geloofd, had ik je vandaag dit niet geschreven. Niets blijft. Alles verandert. “Panta rhei” leerde ik vroeger al op school. Grieks voor: “Alles stroomt”. Dingen veranderen. En ook mensen veranderen. 

Kijk naar de natuur en je ziet: verandering is natuurlijk
Alleen wij mensen zijn niet zo goed in het meestromen. Ooit een boom in verzet gezien? Mensen wel. De hakken gaan in het zand. Dit mag niet gebeuren! Dat moet blijven! Op de barricade!

Verandering in de buitenwereld vinden we al lastig. Om over onze binnenwereld maar te zwijgen.
Want als het daar niet fijn voelt, gaan we vaak niet eens in verzet. We richten ongemerkt onze blik weer naar buiten. Dat is de perfecte bliksemafleider om maar geen licht te hoeven schijnen op wat er zich binnenin ons afspeelt.

Want stel dat je ontdekt wat daar ergens diep van binnen, heel goed verstopt zit:

  • boosheid
  • verdriet
  • eenzaamheid
  • afwijzing etc. etc.

Wat je aandacht geeft groeit he?
Dus als je daar verbinding mee maakt, dan kan het niet anders of je brengt het aan het licht. En dan ga je het merken. Je gaat het zien, horen of het allerengste: Voelen!

Eigenlijk zijn wij mensen vaak nog steeds kleine kinderen.
We zijn er onbewust van overtuigd dat we het niet aankunnen. Dat als we alleen zijn op een kerstdag, als we minder spullen kopen, minder eten, minder Netflixen en wél die donkere plek in onszelf de ruimte geven, dat we dan dood zullen gaan van angst. Dat er dan een deksel van een beerput gaat die ervoor zorgt dat we worden verzwolgen door wat er dan naar boven komt. Dat we dan in een diepe depressie zullen raken of ten onder zullen gaan aan paniek.

Dat is angst voor de angst.
Maar mijn ervaring is anders. Als je je angsten daadwerkelijk gaat aankijken, gebeurt juist het tegendeel. Je angst sleurt je niet mee de afgrond in. Wanneer je de angst toelaat, zul je merken dat je geen kind meer bent dat de angst moet onderdrukken of wegstoppen omdat je het nog niet kunt dragen.

Het bijzondere en verbazingwekkende is dat je kunt ontdekken dat het wél de tijd is.
Dat je het wel kunt dragen. Anders zou je dit nu niet lezen. Je kunt het wél voelen. Je kunt je lichaam zelfs bedanken dat het al die jaren jouw angsten zo geduldig heeft gedragen totdat de tijd rijp zou zijn dat je die taak over kon nemen en je lichaam nu kan ontlasten. Zodat het kan ontspannen.

Je bent allang geen kind meer. Je bent VOLwassen.
En als jij jouw leven wilt leiden, onder jouw voorwaarden, is het tijd dat je jouw volwassenheid gaat claimen. Zodat jij in het dagelijks leven ook durft te leven vanuit jouw VOLwassenheid. Vanuit wie jij bent. Vanuit jouw verlangens. Jouw grenzen.

Wanneer jij schoon schip maakt, vindt jouw ware pad jou.
Je gaat je verlangens in de praktijk ervaren. Zolang jij leeft vanuit je onvolwassen kind, vanuit je angsten, kan dit niet gebeuren. Want dan ben je nog vatbaar voor manipulatie en controle. Wanneer jij vanuit angst leeft, laat je gemakkelijk anderen jou de les lezen, de wet voorschrijven en voor jou kiezen. Je kunt wel blijven doen alsof je daar oké mee bent, maar wees eens eerlijk: Is dat wel zo?

Maakt het jou echt allemaal niet uit wat er nu gebeurt?
Blijf je je aanpassen? Blijf je alles goed vinden? Blijf je hopen op het moment dat alles ineens anders wordt? Dat jij je kunt blijven verstoppen, niet uit hoeft te spreken en zelf geen keuze hoeft te maken en dat alles toch ineens op magische wijze ‘goedkomt’? Dat jij geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen en dat het net is als vroeger? Dat je gewoon op een symbolische “papa” of ‘mama’ vertrouwt voor jouw veiligheid? Of het nou een dokter is, een coach of de overheid. Leg jij echt je macht in handen van iets of iemand buiten je?

Het leven wil jou uit de tent lokken. Het wil dat jij gaat ontdekken hoe groots en mooi je bent.
En soms doet het dat in de vorm van “tegenslagen” op je pad. Zodat je uit je comfortzone wordt getrokken. En wel moet gaan ontdekken wat een bijzonder wezen je bent. Jouw overtuigingen vertellen je nu het tegenovergestelde. Dat je niet goed genoeg bent, nog niet daar bent waar je wezen moet, dingen nog niet verdient of ze misschien nooit zult ontvangen. Dat het daarom beter is om die realiteit onder ogen te komen en daarin te berusten. Immers, dat bespaart je veel frustratie, verdriet en teleurstelling. 

Maar wie zoekt, zal vinden. Als jij het donker onder ogen durft te komen, open je jezelf ook voor meer licht.
En zul je ontdekken hoe bijzonder je bent.

Hoe gebruik jij december dit jaar?
Speel jij dat het deze maand allemaal licht, liefde en verbinding is? Blijf jij aan de ‘blije’ oppervlakkige kant hangen? Of durf jij dit jaar juist minder te doen, minder te hollen, minder te eten, minder te kopen en beter te luisteren en te voelen wat er in jou leeft?

Ik kies voor het laatste.
Want door te kiezen voor meer stilte en duiken in de duisternis, weet ik dat het licht in mij juist nog meer ontwaakt. Daarom deze maand geen nieuw programma. Geen DeZENber Challenge. Geen podcast. Geen Zonnestralen meer. 

Het enige wat ik doe is dat ik deze maand nog 4 keer een Zoom geef in De Zonnebank.
Een Zoom waarin we samen delen waar we tegenaan lopen. Wat we ervaren. Waar we bang voor zijn.
Even elke week een moment samen waarin we niks hoeven te fixen of veranderen. Maar waarin deze uitwisseling ons juist de moed en het vertrouwen geeft  om onszelf nog dieper te leren kennen.
Nog beter te voelen wat er in ons leeft. Nog meer tot onszelf, de kern te komen. 

Maak jij deze maand ook tijd voor een rustige innerlijke schoonmaak?
Want hoe meer je alles wat je niet bent van je af kunt laten glijden, des te meer rust, vertrouwen en helderheid er ontstaat.

  • Wil jij ook focussen op minder doen en meer zijn?
  • Wil jij leren comfortabeler te worden met ongemakkelijke gevoelens en emoties?
  • Ontdekken dat je erbij kunt blijven en dat je ze niet langer hoeft op te stapelen?
  • Je lichaam niet langer hoeft te belasten met dingen die je nu zelf kunt dragen? Iets wat niet alleen je lichamelijke gezondheid ten goede komt, maar je ook geestelijk zoveel meer rust en ruimte gaat opleveren. Om maar niet te spreken over hoe jouw groeiende innerlijke rust zijn weerslag gaat hebben op jouw omgeving en je relaties. Kortom, op je hele leven.

Je bent van harte welkom! Less is More!
Als je lid wordt van De Zonnebank, kun je vandaag de meest recente, heerlijke rustgevende, ontspannende Zoom bekijken (van donderdag 2 december). Waarin je voorbeelden ziet van hoe anderen het aanpakken. Van hollen naar stilstaan. Van verdoven naar voelen. Van doen naar zijn.

Ga deze maand vooral NIET druk aan de slag met programma’s volgen.
Er is namelijk totaal geen haast. Geef niet toe aan je Fear of Missing Out. Less is More. Ik wil je juist zo graag laten ervaren dat het oké is om deze maand minder te doen dan ooit, en toch meer te genieten. Zelfs van pijnlijke processen in jezelf. En ook om minder te focussen op alles in de buitenwereld, ook al gebeurt daar meer dan ooit. Om meer dan ooit verbinding te maken met alles in je binnenwereld, zodat het daar rustiger wordt dan ooit.

Wil je instappen? 
Dat kan. En als decembercadeautje geef ik je deze maand een speciale korting, waarmee je 20 euro korting krijgt op je lidmaatschap deze maand. Je betaalt dan geen 70, maar 50 euro. En het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar.

Ik wens je een hele bijzondere, verlichtende, opschonende decembermaand toe, waarin de verbinding met jezelf sterker wordt.
Verlang jij naar die andere wereld, weet dat jijzelf de sleutel in handen hebt. Want als jij verandert, verandert jouw wereld!

December kortingscode: wareverlichting

Actueel

Nieuwe Community 

PRIMA is Perfect was jarenlang mijn motto. En wat heeft het me veel gebracht. Maar het leven gaat door. Groei gaat door. Inzichten gaan door. 

Omdat PRIMA is Perfect niet meer helemaal de lading dekt, ben ik momenteel bezig om met een frisse blik naar mijn business te kijken. Daar komt straks ook een nieuwe vlag bij, maar die heb ik nog niet helder. PRIMA is Perfect valt daar dan nog steeds onder.... maar welke kant gaat ie op wapperen?

Vooralsnog heb ik dit bedacht: Alles is Perfect. Dat is dan ook meteen de nieuwe naam van de Community die ik een paar weken geleden heb gestart om mijn hersenspinsels en inspiratie te delen. 

Hoezo: Alles is Perfect?!!???

Als je zegt: "Astrid, waar héb je het over!?" dan snap ik die reactie helemaal. En toch meen ik het en voel ik het ook zo.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen pijn bestaat, geen strijd, geen verdriet, geen onrecht. Maar ik heb afgelopen jaren heel intens mogen ervaren dat het Universum vanuit menselijk mierenperspectiefje niet te bevatten is. Hoe hard we ook proberen dat te ontkennen en doen alsof wij heer en meester zijn hier op aarde. 

Dit inzien betekent: bye bye controledrang en hello overgave en vertrouwen. Lifechanging voor mij! 

Momenteel werk ik aan een nieuwe website en nieuw aanbod zodat ik dit veel beter aan je kan uitleggen en mijn ervaring met jou kan delen en je kan helpen om ook steeds meer zo in het leven te leren staan:
Vol plezier en vertrouwen, als een blij en onbevangen kind. 

Wil je hier nu al van proeven? Word dan lid van mijn nieuwe Community "Alles is Perfect". 

100 dagen Oncomfortabel Lang Mediteren 2022

Ik ga net als in 2019 - weer een challenge met mezelf aan: 100 dagen achter elkaar mediteren. Oncomfortabel lang. 

Toen heeft het me heel veel gebracht, al ben ik toen na 17 dagen gestopt met mijn filmpjes, omdat ik tijd nodig had om alles te integreren. Ik ben benieuwd naar deze nieuwe ronde. En ... jij kunt gewoon aanhaken als je wilt. In deze video vertel ik je meer!

Wil je meer weten over deze Challenge en hoe je kunt meedoen?
Klik dan hier!

Groei is geen hoofdzaak! Jouw groeidiamanten zitten in je lijf!

Jarenlang heb ik me verdiept in mindset. In de werking van ons brein. Saboterende patronen opruimen. En ik zag al dat VOELEN eigenlijk het voornaamste was. En voor velen het allerengste om te durven doen.

Afgelopen 2 jaar heb ik me 'voelenderwijs' door een grote persoonlijke crisis heengeslagen. Gelukkig had ik al heel veel training gehad de jaren daarvoor, wat maakt dat ik in relatief korte tijd enorme transformaties heb ervaren.

En nu weet ik zeker: Voelen, datgene waar we het allerbangst voor zijn is de sleutel tot groei. En ik wil dolgraag dat we dit vol enthousiasme aandurven.

Als je het nooit geleerd hebt en je kent het niet, dan ben je er bang voor. Dan ga je het liever uit de weg. En daarmee ontzeg je jezelf eigenlijk het Leven zelf. Want wat je hier te doen hebt als mens is nou juist precies dit: Voelen. Ervaren. Alles. Helemaal. 

Drie jaar geleden startte ik mijn online academie: De Zonnebank met prachtige online programma's. Maar wat momenteel het allerbelangrijkste onderdeel van de Zonnebank is, zijn de wekelijkse Zooms, waarin ik samen met de deelnemers die spanningsvelden opzoek. De emoties die zo diep zitten, de angsten waar ze bang voor zijn.

 

En elke week weer gebeuren er wonderen. Ontladingen. Eigenlijk heel zacht en simpel. Dat je denkt: Was ik HIER NOU AL DIE TIJD BANG VOOR??? Heb ik me hierdoor jarenlang laten tegenhouden???? 

Wil je het ervaren? Je bent van harte welkom. Voor 70 euro ben je een maand lid tot wederopzegging en dat laatste kun je elke maand doen.  

Pin It on Pinterest