Gistermiddag zat ik in de trein. Overvolle coupé. Saai. Mensen aan het slapen of vastgeplakt aan hun beeldscherm, groot of klein.

Tot ik een gesprek begon op te vangen iets verderop. Een wat oudere dame, zo kon ik horen, raakte aan de praat met een jonge gast met blijkbaar een skateboard.

De jongen begon honderduit te vertellen. Over dat skateboard, dat hij volgens mij zelf had gemaakt. Ik luisterde niet echt goed. Maar hij stuurde zoveel positieve energie de ruimte in, dat ik toch flarden opving.

Over zijn opleiding. Zijn passie, meubelmaken. Over ondernemen. Over uitproberen, experimenteren. Doen waar je blij van wordt. En ook vallen. En ‘falen’.  Heel vaak. Dat mensen vaak niet begrepen wat hij allemaal aan het doen was, maar dat hij gewoon zijn hart volgt. En veel succes heeft en bovenal plezier.
In wat hij doet.

Wow! Geweldig. Dit is zo zeldzaam. Die mevrouw raakte ook niet uitgevraagd. Volgens mij kreeg ze enorm veel energie van die jongen. Hoe oud zou hij zijn? Jaar of 20?

Een kwartiertje kon ik op een afstandje meegenieten. Niet van de details, maar zijn onderliggende boodschap kwam luid en duidelijk over.

Doe waar je blij van wordt, volg je hart. Experimenteer, ontdek, geniet, leef! En groei! 

Toen maakten ze beiden aanstalten om de trein te verlaten. Ik twijfelde een moment. En volgde mijn gevoel. Ik erachteraan!

“Hee, sorry dat ik er even tussen kom, ik heb flarden opgevangen van jullie gesprek. Mag ik je wat vragen? Dit is mijn kaartje. Ik begeleid mensen die zich laten leiden door angsten, belemmeringen, geen fouten durven maken, bang zijn voor de mening van anderen. Dat soort belemmeringen.
Ik zou jou heeeeel graag een keer willen interviewen. Mail je me?”

 

Die jongen een beetje overdonderd. Die dame, verrast, glimlachte en knikte instemmend. Hij stapte de trein uit met mijn kaartje.
En toen…..kreeg ik inderdaad zijn mailtje vanochtend.

Sommige dingen, daar moet je niet over nadenken. Die moet je gewoon doen. 

Dus we gaan kennismaken en ik ga als hij het leuk vindt binnenkort een online interview met hem doen.
Om jou te inspireren. Of je kinderen misschien wel.
Over hoe je OOK in het leven kunt staan. Hoe je dat doet. Wat je dan denkt. Wat je dan voelt. Als je kansen ziet en ze

Gaaf toch? Wil je hierbij zijn?
Dat interview is hopelijk binnenkort te zien in mijn nieuwe Facebook PRIMA is Perfect Community. 
Daar kan jij sowieso gewoon gratis lid van worden.

Dit is de link: https://www.facebook.com/groups/860696380737891/

 

Pin It on Pinterest